1950

Billaras

Ας πάει και το παλιάμπελο….

Νομίζω….πολύ καλά έκανα και έβλεπα χθες τη μέρα ως χλωμή, ήρθε η Νιουκάστλ, όλα καλά, δεν είχα απαιτήσεις παραπάνω, ίσως να μετανοιώνω απλώς λίγο που έκανα πίσω με την Αλμπαθέτε γιατί η απόδοση “φώναζε” που λέμε. Οπως και να έχει, ένα γενικώς αδιάφορο Σάββατο αφήσαμε πίσω μας.

Χωρίς κάτι άλλο να σχολιάσω, πάμε στο σήμερα λοιπόν.

Χιρόνα-Γιουνάιτεντ-Μπέτις-Τζένοα-Εμπολι είναι οι πέντε ομάδες που απέμειναν από τη μέλετη. Σε αυτή την πεντάδα επικεντρώθηκα.

Εσβησα την Χιρόνα σχετικά εύκολα γιατί έχασε τελικά εκτός (έστω και με πέναλτι στο 90φεύγα) και γιατί η Σεβίλλη εντός δεν χαρίζεται, δεν είναι Εσπανιόλ (όπου εκεί είχαμε “τσιμπήσει” την Χιρόνα στο διπλό).

Μέτρησα βεβαίως και την παρουσία του τεχνικού της, ενός ανθρώπου ο οποίος ξέρει απ’εξω την Χιρόνα, με αυτόν πορευόταν ως πέρυσι. Οπότε πάσο.

Εμειναν τα άλλα τέσσερα. Ξεκινάω με το πιό μικρό. Ανέφερα πριν λίγες λέξεις την Εσπανιόλ. Είναι προφανές ότι δεν τρομάζει. Τέσσερις σερί ήττες, δεν είναι καυτή έδρα, είναι ντεφορμέ.

Οκ, το 3,20 της Μπέτις δεν είναι καμιά σούπερ ευκαιρία αλλά εγώ θα την έβγαζα μέχρι και φαβορί του 2,55 ή αν θέλετε απόλυτα μοιρασμένο σέτ.

Η Γιουνάιτεντ; Εδώ σε θέλω κάβουρα! Το ανέφερε ο Μάκης, από το 1998 τουλάχιστον, μιά εικοσαετία, δεν υπήρξαν ποτέ τέτοιες αποδόσεις. Τις κοιτάς και γουρλώνεις το μάτι. Ως και 6,80 η Μάντσεστερ! Το 6,80 μεταφράζεται ως 14,5% πιθανότητα νίκης.

Ουδείς, μα ούτε ένας δεν θα βρεθεί να σου πει κάτι διαφορετικό, όλοι συμφωνούμε ότι η Λίβερπουλ είναι πολύ καλύτερη. Πολύ. Σε όλα. Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, ως σωματείο, ως κλίμα, παντού. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα και απόλυτα υποκειμενική η απάντηση: ΠΟΣΟ καλύτερη; Είναι όσο λέει το 1,58 του άσου με το 6,80 του διπλού; Θυμίζω, το νέο Betsellers ξεκίνησε την ημέρα του Τσέλσι-Μάντσεστερ.

Αυτή ήταν η πρώτη πρόταση μου! Ηρθε 2-2 στο 96′, με την Γιουνάιτεντ να κάνει ανατροπή. Και έδινε 5,35 το διπλό τότε.

Θα το σκέφτομαι ως το τέλος της στήλης ακόμα και ως “τυφλό χτύπημα”, το 6,80 (ή το 4,75 του dnb) είναι δελεαστικά…

Μένουν τα δύο ιταλικά. Τα δεδομένα εδώ είναι απλά. Ούτε η Φιόρε (οκτώ χωρίς νίκη), ούτε η Ρόμα (πέντε συνολικά χωρίς νίκη) είναι καλά.

Βράζουν και στα δυο στρατόπεδα. Η Φιόρε έχει και -3 βασικότατους εκτός. Και η Ρόμα επίσης, παραμένει κυρίως χωρίς Τζέκο (και Ελ Σαραουί). Την ίδια ώρα, Εμπολι και Τζένοα έχουν ήδη αλλάξει τους προπονητές τους. Ο Ιακίνι έχει άμεση επίδραση, 10 ποντάκια έχει μαζέψει, μιά χαρά η Εμπολί. Στη δε Τζένοα, ο Πραντέλι μόλις ένα ματς έχει κάτσει στον πάγκο.

Οι αποδόσεις εδώ σαφώς δεν λένε την αλήθεια, βασιζόμενη κυρίως στην κάκιστη κατάσταση των δυο γηπεδούχων.

Και φτάσαμε στην ταμπακιέρα…. Τι παίζουμε; Τέσσερα σημεία είναι. Η Τζένοα στο 7,00 (5,00 το dnb). H Γιουνάιτεντ στο 6,80 (4,75 το dnb). H Εμπολι στο 4,75 (3,40 το dnb). Και η Μπέτις στο 3,20.

Μπέτις σίγουρα.

Μένουν τα άλλα τρία. Απο ένστικτο, θα αφήσω την κόντρα της Ρόμα έξω. Καθαρά ένστικτο. Εμπολί με κάλυψη θα παίξω. Και μένει το αγγλικό τεράστιο ντέρμπι. Εκει θα καταλήγαμε εξ’ αρχής (γέλια), γράφω-γράφω και το μυαλό μου εκεί περιστρέφεται.

Ας πάει και το παλιάμπελο. Κι αυτό με dnb, μιά μονάδα “πέταμα”. Με την λογική του “τυφλού” χτυπήματος.

Οπως και χθες, δεν έχω τρελλές απαιτήσεις, χαμηλά η μίζα, αν όπως και χθες πάλι δεν χάσω, μιά χαρά θα είμαι. Νέα στήλη την Τρίτη κλασικά και αργότερα στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras