3393

Billaras

Ας το ξανακάνουν…

Πέρασε και δεν ακούμπησε χθες. Η Μπαστιά θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αλλά οκ, μιά φάση έκανε και σκόραρε, μιά έκανε και η Τουλούζ και έκανε το..ίδιο. Κατά τα άλλα, με απογοήτευσε η Σέφιλντ (δεν της κρατάω κακία όμως, δύο φορές φέτος μας πλήρωσε γενναία), ήταν κατώτερη του αναμενόμενου. Και προφανώς κοιμήθηκε ο καλός Θεούλης στην Καέν, που…ότι σουταρε “έγραφε”.

Γιά να καταλάβετε, από..πέρυσι είχε να βάλει τέσσερα. Ούτε στα όνειρά τους. Μπάλα είναι, συμβαίνει (όπως συμβαίνει, με γκολ στο 2' να μένουν under Παλέρμο και Ρόμα…). Με λίγα λόγια, ήττα καθαρή και ξάστερη. Τα αφήνω πίσω, κοιτάω μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είναι πολύ περιορισμένες οι επιλογές. Ελάχιστες. Και δεν μιλάω γιά φαβορί (που χθες μάλλον πλήρωσαν πολλούς).

Το over της Λάτσιο δεν ήταν…γραφτό του να παιχθεί, το αφήνω πιά. Και κοιτάω μονάχα μεγάλα σημεία. Βασικά..με τρώει ένα εδω και ώρες. Από χθες. Καλός φίλος και συνοδοιπόρος (και…μαθητής) χρόνια, μου γράφει χθες το μεσημέρι με sms: “Εχει “Ούντινε-Κάλιαρι αύριο; χοχοχοχοχο”. Του απαντάω: “μωρέ έχει, αλλά μπας και είναι νωρίς;”.

Και ανταπαντάει: “νωρίς-ξενωρίς, τι θέλει η Ούντινε από τη ζωή της; Οι δύο έχουν ήδη πέσει, αξίζει μιά ντουφεκιά ειδικά αν δεν είναι καλό το κουπόνι”. Και του ξαναπανταω: “έχεις ένα point”… Αυτός ήταν ο διάλογος. Πράγματί, πέρα από τα φρέσκα δεδομένα (ο “φρέσκος” Τζαφράνκο Τζόλα είναι νυν Κάλιαρι αλλά και πρώην στη δούλεψη της οικογένειας Πότζο που έχει την Ουντινέζε, από τον καιρό που δούλεψε στην Γουότφορντ), υπάρχουν και παλιά.

Πολλές…αλλαξο…γκολιές κάνανε αυτές οι δύο. Και στις δύο έδρες, ότι βόλευε ερχόταν. Πως στο καλό τα'φερνε η κληρωτίδα και παίζανε τόσο συχνά κάθε Μάιο, δεν ξέρω! Ξέρω όμως τι έχουν δει τα μάτια μου. Κοιτόντας μιά βαθμολογία, πρώτα το νου πάει στην ισοπαλία. Γιατί οκ, στο +8 είναι η Ουντινέζε, αλλά είναι από την Κάλιαρι. Που σημαίνει ότι με διπλό πάει στο +5 και έχει δύσκολο πρόγραμμα μετά.

Ομως, έχουν και…πέντε ομάδες ανάμεσά τους. Θα κινδυνέψει δηλαδή η Ουντινέζε αν χάσει; Δεν το νομίζω, ούτε το υλικό της είναι κακό (συγκριτικά με τις από κάτω). Οπότε, μετά από πολλή σκέψη, πάω στο διπλό. Θέλετε και να καλύψετε; Κάντε το. Μπορεί να πέσω έξω και να πάει στο Χ. Εγώ προτιμώ να ρισκάρω, θα συμφωνήσω με τον φίλο μου και όσα μου έγραψε.

Από εκεί και πέρα; Καλές σχέσεις έχουν και Τζένοα-Σασουόλο. Αυτό μπορεί να “σταυρώσει”. Αλλά…μην ξεκινάμε τέτοια από μέσα Γενάρη. Ενα και φτάνει. Τι άλλο κοίταγα; Οχι Αρσεναλ (δεν την πιστεύω, αν μου βάζατε μαχαίρι στο λαιμό απλώς θα έπαιζα over), αλλά Γουέστ Μπρομ. Αυριανό. Θέλει ψυχή, αλλά ο Πούλις…ξέρει να το χειριστεί. Και το άγχος της Εβερτον είναι τρομακτικό, βαρίδια τα πόδια.

Ας μην γίνει 1-0 νωρίς και βλέπουμε. Τα 4.75 είναι μεγάλα, είναι λάθος απόδοση. Θα το κρατήσω. Και μετά; Μετά… το προφανές είναι η Μιραντές. Δεν την έχω δει, αλλά τα νούμερα μιλάνε, όπως μιλάνε και γιά την Μαγιόρκα. Κακώς το διπλό αυτό είναι στο 3.80, δεν προκύπτει από πουθενά. Και επειδή δεν βλέπω τίποτα μα τίποτα άλλο, η επιλογή μου είναι μονόδρομος.

Ενα patent με Κάλιαρι (3.60), Μιραντές (3.80) και Γουέστ Μπρομ (4.75). Οποιος θέλει λιγότερες στήλες, πάει και σε trixie, ενώ γιά την Κάλιαρι (Χ ή διπλό), τα είπαμε. Εγώ επιλέγω διπλό, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω 100% και την μοιρασιά. Θέμα οπτικής είναι… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 5.300 μονάδες. Ποντάρισμα 18-19/1: Patent: Κάλιαρι 2 (3.60)-Μιράντες 2 (3.

80)-Γουέστ Μπρομ 2 (4.75). Με 90 μονάδες στην Κάλιαρι, 75 στην Μιράντες, 55 στην Γουέστ Μπρομ. Και ακολούθως, 25 σε κάθε δυάδα (ακόμα 75) και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 300 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.000 μονάδες. Αν έρθει ένα, πάτσισα τη μέρα. Αν έρθουν δύο, πήρα και τα χθεσινά. Ραντεβού ξανά την Τρίτη από εδώ, είμαι πολύ περίεργος τι…θα φέρει ο Μάκης στο Γουέστ Χαμ-Χαλ που θα παρευρίσκεται (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras