762

Κώστας Ζαφείρης

Ας το παλέψει…

Γεια χαρά σε όλους.

Σε κάτι λιγότερο από 4 ώρες η Τσεντεβίτα υποδέχεται τη Βενέτσια στη Λουμπλιάνα, τρεις στροφές πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων στο Γιούροκαπ.
Σημαντικό παιχνίδι για το πλεονέκτημα έδρας στους «16», αφού οι γηπεδούχοι με τις 5 κολλητές νίκες που έχουν κάνει από τις αρχές Φεβρουαρίου, σκαρφάλωσαν στην 4η θέση του 2ου γκρουπ, στην 6η θέση οι Ιταλοί με ρεκόρ 7-8 και τρεις διαδοχικές ήττες μέσα στον Μάρτιο στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.


Η αλήθεια είναι ότι η Τσεντεβίτα του κόουτς Γκόλεματς έχει αξιόλογο και αρκετά ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της φετινής… ιστορίας και προφανώς θέλει να προχωρήσει βαθιά στο Γιούροκαπ.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βάλτερ Ντι Ραφαέλε συνεχίζει να παρουσιάζει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της τις τελευταίες εβδομάδες κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πατάει καλά τόσο στην Ευρώπη όσο και εντός συνόρων, στη Lega A.


Πόνταρα στο ότι η Βενέτσια θα παλέψει απόψε στη Λουμπλιάνα κόντρα σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο που αν βρει ρυθμό «καταπίνει» τους… απέναντι.
Δίπλα στο «μαξιλαράκι» των Ιταλών, πρόσθεσα τον άσο της Μούρθια στο εντός έδρας εξ’ αναβολής με την Μπρέογκαν για την ισπανική λίγκα.
Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο είναι πολύ σοβαρή (μέχρι τώρα) στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν και βλέποντάς τη σε πολλά ματς φέτος, νομίζω πως θα είναι κρίμα να μην επιβιβαστεί στο τρένο των πλέι οφ.


Αυτή τη στιγμή με ρεκόρ 12-10, η Μούρθια είναι οριακά εντός 8άδας, την ίδια ώρα που η παρέα του «μπόμπερ» Μούσα βρίσκεται ένα σκαλί πιο κάτω (9η, ρεκόρ 11-12).
Αξίζουν συγχαρητήρια στη Μπρέογκαν για τη φετινή της παρουσία, αφού οι περισσότεροι τη θεωρούσαν ως μία από τις βασικές υποψήφιες για υποβιβασμό. Οι νεοφώτιστοι όμως έχουν κλείσει πολλά στόματα και σίγουρα το γεγονός ότι έδωσαν το παρών στο Copa del Rey, αποδεικνύει την καλή δουλειά που έχει γίνει.


Στο σημερινό ματς, πάντως και τώρα που η μπάλα καίει, ακολούθησα τη Μούρθια.
Για να δούμε…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης