1233

Κώστας Ζαφείρης

Αυξάνεται η πίεση – Update

Γεια χαρά!

Παρά τα εμπόδια που βάζει ο ιός σε… ότι υπάρχει σε τούτο τον κόσμο, το πράγμα στην Ευρωλίγκα αρχίζει και χοντραίνει σιγά – σιγά.

Φτάσαμε στην 12η στροφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και χωρίς ίχνος υπερβολής το κάθε «λάθος» από εδώ και στο εξής θα αρχίσει να μετράει διπλά. Ειδικά για τις ομάδες που έχουν ως μίνιμουμ στόχο την είσοδο στην πρώτη οχτάδα και την συμμετοχή στα πλέι οφ.

Ο ταλαιπωρημένος από τον Covid – 19, Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Μόσχα κόντρα στην… αγαπημένη του ΤΣΣΚΑ (ο Μιλουτίνοφ βρίσκει απέναντί του τα «αδέρφια» του). Υπό νορμάλ συνθήκες θα πήγαινα στο +8,5 των ερυθρολεύκων, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μπαρτζώκας δεν έχει τον σκόρερ Χάρισον, την ίδια ώρα που οι Βεζένκοφ, Ελις, Ζαν – Σαρλ, Χαραλαμπόπουλος είναι ουσιαστικά με μία δύο κανονικές προπονήσεις τις τελευταίες 15 μέρες.

    

Στο Ζενίτ – Φενέρ η λογική λέει ότι ο Τσάβι και η πολύ σοβαρή και σκληρή ομάδα που έχει δημιουργήσει φέτος θα βρει τον τρόπο κόντρα στους Τούρκους του Κοκόσκοφ, οι οποίοι προέρχονται από έναν εφιαλτικό Νοέμβριο (συνδυάστηκε με την απουσία του πιο ποιοτικού παίκτη τους, Ντε Κολό).

Η Βαλένθια παρά τις απουσίες της (Λαμπεϊρί, Μαρίνκοβιτς, Σάστρε, οι δύο πρώτοι πολύ σημαντικοί) ανεβάζει συνεχώς στροφές (την Τρίτη «καθάρισε» την Μπάρτσα στην Βαρκελώνη για την ACB) και δεν πιστεύω ότι η Αλμπα μπορεί να την προβληματίσει.

Από ‘κει και πέρα, περιμένω πως η Μακάμπι θα βγάλει μία αντίδραση κόντρα στον πολύ σκληρό και ζημιάρη Ερυθρό Αστέρα, πολύ απλά γιατί δεν την παίρνει για κάτι διαφορετικό. Ούτε την «ομάδα του λαού», ούτε τον Σφαιρόπουλο που έχει αρχίσει να αισθάνεται πίεση.

Δύο 24ωρα μετά το στραπάτσο στο «Αστρομπάλ» και το χαστούκι από την Βιλερμπάν, τον Παναθηναϊκό περιμένει ακόμα πιο δύσκολο τεστ στο Μιλάνο.

Η Αρμάνι φέτος είναι σοβαρή (καιρός ήταν…), με τον Μεσίνα να διαχειρίζεται ένα πολύ έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ.

Και μπορεί δύο από τα βασικά όπλα του Βόβορα, ο Μακ και ο Νέντοβιτς να ψάχνουν μία μεγάλη εμφάνιση για να κλείσουν στόματα στο Μιλάνο (και οι δύο δεν έφυγαν με τον καλύτερο τρόπο), όμως πιστεύω ότι αυτό δεν φτάνει.

Καλημέρα σε όλους.



——————————————————————————————————————

Καλησπέρα σε όλους.

Θα το πάω στα γρήγορα γιατί στις 5 ξεκινάει το πρώτο: ο Αρης υποδέχεται τον Προμηθέα με τους δύο προπονητές (Καμπερίδης/Γιατράς) να προβληματίζονται λόγω της αγωνιστικής απραξίας των ομάδων τους (τρεις και δύο εβδομάδες αντίστοιχα).


Ξεκάθαρα ανώτεροι οι Πατρινοί όσον αφορά ποιότητα ρόστερ και βάθος πάγκου, όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα παίξουν τα ρέστα τους για να μείνουν ζωντανοί στο Γιούροκαπ (έχουν Ναντέρ και Τσεντεβίτα εκτός έδρας). «Καθάρισαν» από τον κορωνοϊό, σημαντική απουσία αυτή του σκόρερ Γιαννόπουλου. Κρατάω το +8,5 του Αρη.

Δυόμιση ώρα αργότερα θα γίνει το τζάμπολ στο Περιστέρι ανάμεσα στην ομάδα των δυτικών προαστίων και το Λαύριο.

Ο Πεδουλάκης «έψησε» τον Μπουρούση να παίξει στο Περιστέρι μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ άλλαξε και δύο Αμερικανούς που δεν του έκαναν: τον πόιντ γκαρντ Γκάντι και τον φόρργουορντ Αρλετζ και τους αντικατέστησε με τους Χάροου (παλιός γνώριμος του Περιστερίου) και Κρόκετ. Την ίδια ώρα, το Λαύριο άφησε πίσω του τον Covid – 19, όμως το γεγονός ότι για έναν μήνα (τον Οκτώβριο) δεν έκανε προπονήσεις, όπως φαίνεται, θα το… πληρώνει για καιρό ακόμα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης