567

Skotostrious

Αυξάνοντας το ρίσκο…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Πλούσιο για μια φορά ακόμα το σημερινό κουπόνι, με πολύ δυνατές κούρσες σε διάφορα ιπποδρόμια στη Βρετανία και Ιρλανδία καθώς φτάνουμε σιγά σιγά στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου στον επίπεδο στίβο (Flat Races) άλλα και την αρχή της αντίστοιχης περιόδου στις κούρσες με εμπόδια (National Hunt).

Το επίκεντρο των σημερινών ιπποδρομιών είναι στο στίβο του Newmarket και στην σπουδαία ημερίδα που περιλαμβάνει κούρσες Group 1 και 3 άλλα και ένα ακόμα ιστορικό handicap (Heritage όπως το αποκαλούν οι Αγγλοι). Ας δούμε λοιπόν τι επιλογές έχουμε από τις σημερινές ιπποδρομίες.

Ξεκινάμε με την τρίτη κούρσα στο πρόγραμμα του Newmarket, μια από τις σημαντικότερες ιπποδρομίες των διετών δυναμικότητας Group 1 από την οποία πολύ συχνά έχουμε τους νικητές ή διεκδικητές των κλασικών ιπποδρομιών της επόμενης σεζόν και θα στηρίξουμε τον εκπρόσωπο του Aidan O’Brien AESOP’S FABLES που θα προσπαθήσει να δώσει στον εκπαιδευτή του την 8η νίκη σε αυτή την κούρσα τα τελευταία χρόνια.

2 νίκες σε 3 αγώνες στην καριέρα του έχασε το αήττητο ρεκόρ του στην τελευταία του έξοδο σε Group 1 κούρσα στο Curragh τον προηγούμενο μήνα άλλα είχε ένα σημαντικό εμπόδιο στο βαρύ στίβο που μάλλον δεν δείχνει να τον ευνοεί. Στις προηγούμενες εμφανίσεις ο γιος του σπουδαίου επιβήτορα No Nay Never σε πιό καλό έδαφος έδειξε τις δυνατότητες που έχει όντας εντυπωσιακός και με δεδομένο ότι και σήμερα οι συνθήκες είναι καλές αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία ακόμα ειδικά σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα πάλι από το ιπποδρόμιο του Newmarket και πάμε στην τέταρτη κούρσα της ημερίδας, το ιστορικό Cesarewitch Handicap στο οποίο οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στην απόσταση των 2 miles 2 furlongs (4,000 μέτρα) και στις τρέχουσες αποδόσεις σε μια ιπποδρομία ανοιχτή σε όλα τα αποτελέσματα θεωρώ πως αξίζει να ρισκάρουμε στον BASCULE (each-way).

Πολύ καλή σεζόν φέτος έχει 4 νίκες στο παλμαρέ του στο συνθετικό στίβο και μετέφερε την φόρμα αυτή και στα κορυφαία handicap της αγωνιστικής περιόδου στο γρασίδι με αποκορύφωμα την πολύ καλή 5η θέση στα Trials της σημερινής κούρσας πριν 3 εβδομάδες παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στα αρχικά στάδια της ιπποδρομίας. Θα αγωνιστεί φέροντας προστατευτικά προσώπου για πρώτη φορά και με σύμμαχο τα βάρη στο handicap (-3 lbs σε σχέση με τις προηγούμενες κούρσες του) αναμένεται να είναι κοντά στις θέσεις του βάθρου.

Συνοπτικά :

Σάββατο 08/10 17:00 Newmarket Darley Dewhurst Stakes : AESOP’S FABLES (8,00).

Σάββατο 08/10 17:40 Newmarket Club Godolphin Cesarewitch Handicap : BASCULE (29,00 6 θέσεις each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 027, αρ : 01 / κωδ : 029 , αρ : 12).

Το πλασέ πληρώνει 3 θέσεις στο αμοιβαίο στοίχημα.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious