4196

Billaras

Αυξάνοντας το ρίσκο…

Κράτησα τα κέρδη μου την Κυριακή και αυτό μετράω ως θετικό. Γιατί και κακή ήταν η μέρα και εγώ ήμουν κακός. Οταν επικαλούμαι πχ ατυχίες ή κακή χημεία, δεν το κάνω γιά δικαιολογία, κάτι όντως θα έχει συμβεί. Προχθές δεν έχω να επικαλεστώ τίποτα. Τραγική επιλογή η Βασιλεία (δεν βλεπόταν), κάκιστη το over στην Κορσική (τρεις φάσεις όλο το ματς), μέτρια η Παλέρμο (οκ, εδώ ίσως μπορούσε να βγει ο άσος αλλά και πάλι με “λίγη” εμφάνιση και ελάχιστες φάσεις).

Ακόμα και η Εσπανιόλ πχ που κέρδισε, το κατάφερε στο 93' και με ρέντα και μετά από κακή εμφάνιση. Αρα, καλώς δεν ήρθαν όσα δεν ήρθαν. Ενα ήρθε και…καλό. Η Ρεσίφε! Γέλαγε ο κόσμος στη Γκοιάνα, άδειο γήπεδο, κάποιοι κοιμόντουσαν στις κερκίδες (κυριολεκτικά), πέναλτι η γηπεδούχος (που -φυσικά- το έχασε) και..σφύριζαν να το πετάξει έξω όσοι ήταν εκεί, γκολ της Ρεσίφε εν απουσία της αντίπαλης άμυνας (δεν μαρκάρω-δεν πηδάω), end of story.

Μιά χαρούλα. Και αυτό πρέπει να κρατήσετε. Πως με ένα και μοναδικό εύστοχο, πήρα όλο το παιχνίδι πίσω, μου έμεινε το καλό κέρδος του Σαββάτου. Ο τρόπος παιχνιδιού κάνει την διαφορά, ακόμα κι αν η μέρα (ή εσείς) είναι κακή. Πάμε στο σήμερα. Και γενικά στο τριήμερο. Που ίσως να αποδειχθεί καλό. Κατ' αρχάς στο σεντόνι: Τίποτα στη Μόσχα νωρίς, σαν να μην υπάρχουν Μπάγερν-Μάντσεστερ-Μπάρτσα-Γιούβε (δηλαδή η Μπάγερν επειδή “πρέπει” να κερδίσει, πρέπει να την παίξουμε στο 1.

50;;;), άρα μιά τριάδα σηκώνει κουβέντα. Η Μπάτε, η Τσέλσι και η Κλουζ. Θα αφήσω την Τσέλσι. Δεν θα πει όχι σε μιά ισοπαλία, η Σαχτάρ είναι δύναμη εκεί μέσα (γενικά είναι δύναμη), ομολογώ ότι…με τσίγκλησαν οι αποδόσεις του διπλού, αλλά θα πω πάσο. Μένουν δύο. Κλουζ και Μπάτε. Πάω στη λευκορωσίδα. Οκ, με έξι πόντους δεν θα πει όχι σε μιά ισοπαλία.

Λογικό. Αλλά αν μπορεί να πάρει τη νίκη, θα την…αφήσει;; Πάει στην Λιλ, της ρίχνει τρία. Ερχεται η Μπάγερν, της ρίχνει ακόμα τρία. Στο σεντόνι αήττητη εντός (2-1-0 πέρυσι, 1-2-0 πριν τρία χρόνια). Και κοιτάω την Βαλένθια. Εκτός…εξαφανίζεται, είτε στην Ισπανία είτε στην Ευρώπη. Εντός…κερδίζει με τα ψέματα. Μα ούτε σε ένα ματς δεν με έχει πείσει φέτος.

Και έρχονται οι μπουκ και σου λένε “Βαλένθια στο 2.10, Μπάτε στο 3.50”. Μπα;;; Από που μας προκύπτει αυτό;; Εγώ αν έβγαζα αποδόσεις, δεν θα έδινα κάτω απο 2.40 στην Βαλένθια και πάνω από 2.90 στην Μπάτε. Πολύ πιό μοιρασμένο δηλαδή. Εν κατακλείδι: Μπορεί να “πατήσει” στο Χ; Ας πατήσει. Θα το ρισκάρω στον άσο, θα καλύφθω στο live, αν θέλετε υπάρχουν κι άλλες καλύψεις.

Μετά κοιτάω την Κλουζ. Εδώ ομολογώ ότι σήμερα άλλαξα λίγο γνώμη. Η Κλουζ έχει μιά μίνι-κρίση μετά από δύο “στραβές” στο πρωτάθλημα και της λείπει ο Σουγκού, παίκτης-κλειδί. Αλλά σάμπως η Γαλατά πατάει καλά;; Τρία ματς χωρίς νίκη, τέσσερα αν βάλουμε και αυτό με την Μπράγκα. Δεν πείθει. Οι αποδόσεις είναι ξεκάθαρα λάθος. 100% λάθος.

Ομως, τελικά θα ακούσω το…μέσα μου και οριακά (το ξαναλέω, οριακά) θα κάνω πίσω. Οπότε, σήμερα στο σεντόνι έχω Μπάτε Μπορίσοφ και..πάπαλα. Πριν πάω στο νησί, αύριο να σας πω ότι δέχομαι ως σωστά φαβορί Σίτι και Παρί, δέχομαι και το over στο Μονπελιέ-Ολυμπιακός και από εκεί και πέρα….λοξοκοιτάω Μίλαν και Σάλκε. Και Ολυμπιακό. Αναποφάσιστος είμαι, μπορεί και να κάνω πίσω σε όσα απλώς τώρα “λοξοκοιτάω”.

Θα τα δούμε ξανά αύριο. Και γιά μεθαύριο, Γκενκ, Λάτσιο, Αννόβερο, Μέταλιστ μιά τετράδα καλά φαβορί (τα αναφέρω από τώρα μην βουλιάξει καμιά απόδοση), καλά και τα over σε Στουτγάρδη, Χέλσιμποργκ, καλή και η…Ανζί στο Ανφιλντ! Αυτή που -δυστυχώς- ήδη έσβησα, ήταν η Μαρσείγ, άνευ Ζινιάκ δεν την ακουμπάω. ΚΑΙ αυτά είναι στο μικροσκόπιο, δεν είναι….

ντε φάκτο ότι θα παιχθούν, ιδέες σας δίνω, μπορεί και να άλλαξω ρότα (σαφώς πάντως, οι Γκενκ, Αννόβερο διπλό και οver, Ανζί και Μέταλιστ έχουν ένα “κλικ” παραπάνω). Πάμε στα…δικά μας. Αναφέρω ότι έχει φτάσει…ένα βήμα πριν το παιχνίδι μου: Μπόλτον (και over), Χάτερσφιλντ, Κάρντιφ over, Ολνταμ, Μίλτον Κέινς, Νότιγχαμ, Μπέρι, Οξφορντ.

Αυτά είναι. Και, άντε, ας αναφέρω και όσα ακόμα κοίταξα και έσβησα: Γιόρκ, Μπόρνεμουθ, Ντόνκαστερ, Κόλτσεστερ. Αυτά σβήστηκαν νωρίς, παρότι αρχικά με…τσίγκλισαν. Γιά διάφορους λόγους. Ας πάω σε όσα κράτησα. Είναι επτά σημεία, αφήνω έξω τα over. Τα δύο πλέον προφανή είναι η Χάτερσφιλντ (φορμαρίστηκε πάλι, οι Μπέκφορντ-Βον σκοράρουν εύκολα, η Πιτέρμπορο είναι σε κρίση και αγωνιστική και εσωτερική) και Ολνταμ (δυνάμωσε πολύ με τις μεταγραφές της, ειδικά του Ντάρμπισιρ, χτύπησε φόρμα, το δείχνει σε όλα τα ματς, με την Σέφιλντ που την είδα εκτός την περασμένη Κυριακή ήταν εξαιρετική).

Τα άλλα πέντε δεν προκύπτουν από “φανερή” φόρμα. Εχουν όμως δεδομένα. Τουλάχιστον δεδομένα στα δικά μου μάτια. Πολλές φορές έχετε δει σημείο εδώ που δεν θα “φωνάζει”. Δεν θα βγαίνει από πινακάκια (πχ Μπράντφορντ-Φλίτγουντ άσος ή προχθές Μπόρνεμουθ-Τρανμίρ άσος). Είναι βασισμένα σε πιό…βαθιά μελέτη, γνώση αν θέλετε.

Που ξεκινάει από το καλοκαίρι και…πολύ πιό πίσω. Πχ, όταν αρχές Αυγούστου έχω καταλήξει ότι η Μίλτον Κέινς μπορεί να χωθεί “σφήνα” στην Σέφιλντ, είναι ένα δεδομένο. Οταν έχω καταλήξει ότι η Οξφορντ έχει υλικό ανόδου, είναι ένα άλλο δεδομένο. Το έγραψα και προχθές. ΠΡΩΤΑ πάει η φόρμα και η απόδοση, αλλά μετά μπαίνουν κι άλλοι παράγοντες.

Αλλιώς θα κοιτάγαμε ένα πινακάκι και τέλος. Αμ δεν είναι τόσο απλό (ο πρωτάρης παίκτης-με την έννοια ότι από εκεί που έπαιζε κουτουρού φαβόρες τώρα παίζει βάση φόρμας και απόδοσης) ας μείνει στα βασικά, είναι η σωστή αρχή. Το επόμενο βήμα έρχεται με τα χρόνια, δεν μαθαίνεται ουσιαστικά… Η Μίλτον Κέινς λοιπόν, δεν έχει κερδίσει τέσσερα ματς.

Αν είναι καλή ομάδα; Ναι, είναι. Αν έχει άγχος; Ναι, έχει. Αλλά αυτό εκτός έδρας μειώνεται δραστικά. Πχ με την Πρέστον που την είδα, μιά χαρά ήταν. Φάσεις “δεν έτρωγε”, αδικήθηκε που δεν της δόθηκε πέναλτι-μαρς στο τέλος. Η Κρόουλι ναι, είναι καλή ομάδα. Θυμηθείτε τι έγραφα γιά το Κρόουλι-Τρανμίρ (2-5). Θυμηθείτε τι έγραφα γιά το Κρόουλι-Μπέρι (3-2 στο 93', ενώ από 2-0 έγινε 2-2 σε ένα τρίλεπτο).

Αλλά οκ, βλέπω με ποιές και πως παίζει. Κερδίζει την Μπόρνεμουθ που τότε ήταν σε τρελλή δίνη. Μετά χάνει στην Μπρέντφορντ. Μετά κερδίζει την Μπέρι όπως…την κέρδισε, προχθές κερδίζει την πεθαμένη Χάρτλπουλ. Απολογισμός στο πινακάκι; 3-0-1. Με έπεισε πουθενά; Οχι!!! Μίλτον Κέινς ως αουτσάιντερ (πριν αρχίσει το πρωτάθλημα) θα δεχόμουν μόνο μέσα σε Σέφιλντ.

Και οριακά μοιρασμένο προς αουτσάιντερ μέσα σε Σουίντον, Πρέστον. Και οριακά φαβορί πχ του 2.55 μέσα σε 2-3 άλλες (Στιβενέιτζ, Νοτς Κάουντι). Και απόψε την έχω στο 2.90. Ας νικήσει το άγχος της και θα κερδίσει. Μαζί της. Η Οξφορντ είναι επίσης κάτι ανάλογο. Εδώ απλώς έχω μερικά ακόμα δεδομένα υπέρ μου. Η Οξφορντ είχε σοβαρούς τραυματισμούς, τώρα επιστρέφουν οι τραυματίες και δυναμώνει ξανά.

Ερχεται από εμφατική νίκη-πεντάρα. Εχει αντίπαλο που και φόρμα δεν έχει (δύο σερί ήττες από Μόρκαμ και Πλίμουθ) και εντός δεν πείθει (1-3-2). Τα τέσσερα τελευταία ματς εκτός της Οξφορντ ήταν ζόρικα όλα. Με Πορτ Βέιλ, με Τσέλτεναμ, με Μπέρτον, με Ρόδεραμ. Μόνο η…Τζίλιγχαμ έλειπε δηλαδή, γιά να πω ότι έχει παίξει εκτός με την πιό δύσκολη πεντάδα.

Αντε και η Σάουθεντ. Οι μπουκ μάλλον δεν συναισθάνονται το “στρίψιμο”. Πιστεύω ότι το timing είναι καλό… Η Μπέρι -το ξέρετε- παλεύει σαν σκύλα. Στο ένα μένει με 10 παίκτες από νωρίς. Στο άλλο τρωέι γκολ στο 93΄, στο παράλλο πάλι τρώει γκολ στο 93'. Τώρα παίζει τελικό. Με το…ψοφίμι. Η διαφορά τους είναι απλή. Η Μπέρι μου δείχνει κάτι.

Μου λέει “παλεύω, το έχω”. Η άλλη….από μηδέν…μηδέν. Τίποτα. Θα της δώσω μια τελευταία ευκαιρία. Τέλος, Μπόλτον και Νότιγχαμ. Ζόρικα σαφώς. Κόντρα σε Γουλβς και Μπλάκπουλ… Αλλά η ομάδα μου σαφώς έδειξε προχθές ότι…το έχει το ύψος (3-2 από 0-2) και συσπειρώθηκε από τότε που έφυγε ο Κόιλ. Συν ότι μιλάει με τον Φρίντμαν της Πάλας η διοίκηση (μάλλον αυτόν παίρνουμε, η Πάλας έδωσε άδεια επαφών και σας θυμίζω ότι…δεν θα πεθάνει κιόλας, ο Φρίντμαν είχε σύμβουλο-ασσίσταντ τον πολύπειρο Λένι Λόρενς και το πολύ πολύ να τον προβιβάσει).

Και αν οι παίκτες της Μπόλτον ξέρουν ότι…έρχεται νεός τεχνικός, έχουν εξτρά κίνητρο. Η Γουλβς είναι με τα…φεγγάρια της. Προχθές ήταν σε κάκιστο. Ας είναι και απόψε. Οσο γιά την Νότιγχαμ; Δεν μπορώ να προσπεράσω ότι έβαλε τρία γκολ στην Κάρντιφ, ούτε ότι η Μπλάκπουλ (κι αυτή ομάδα με…φεγγάρια, ικανή γιά όλα) έχει τέσσερις ήττες σε πέντε ματς.

Εχω φτάσει ήδη τις 1500 λέξεις με μοναδικό σκοπό να καταλάβετε ΓΙΑΤΙ παίζω ένα ματς. Και κυρίως ΠΩΣ το προσεγγίζω. Μπορεί να χαθούν όλα. Μα …όλα! Χαθούν όλα-περάσουν όλα, δεν αλλάζει…τί-πο-τα. Εχω παίξει σωστά, έχω προσεγγίσει σωστά, έχω αναλύσει, έχω κοντράρει τον μπουκ. Η μπάλα θα “αποφασίσει” πλέον. Ο χαζός που -ενδεχομένως- κάποτε θα κράξει, είναι αυτός που ποτέ μα ποτέ δεν θα προσεγγίσει ματς όπως παραπάνω.

Θα δει πχ ένα ξερό “2-1” και πάπαλα. Αλλά ταυτόχρονα θα είναι κι αυτός που 1000% θα είναι ο χαμένος όταν σφυρίξει λήξη στις 25 του Μάη κι όχι στις 23.40 απόψε… Μένει η τελική διαλογή. Επτα εγγλέζικα ασόδια συν την Μπάτε, είναι μιά οκτάδα. Και έχω και δύο over ακόμα. Είναι πολλά. Τσιγάρο, σκέψη…. Αν πάω σε ένα yankee με Ολνταμ-Μίλτον Κέινς-Μπόλτον-Οξφορντ, θέλω μίνιμουμ 50% ευστοχία.

Και αν το κάνω, τότε τα…υπόλοιπα; Μιά σκέψη είναι να κάνω και μιά δυάδα με φαβορί (σαν του Σαββάτου) με Μπέρι και Χάτερσφιλντ. Και να παίξω και ένα μονό την Μπάτε Μπορίσοφ και τέλος. Ετσι, δεν θα παίξω πουθενά την Νότιγχαμ (προφανώς το πιό ζόρικο στα μάτια μου) και τα over. Η άλλη σκέψη είναι να αφήσω ένα ακόμα φαβορί έξω και να κάνω ένα παρολί με τα δύο over και το φαβορί που μου μένει.

Και αυτό θα κάνω!!! Ενστικτό. Και από ένστικτο, αυτή που θα αφήσω, είναι η Χάτερσφιλντ!! Θα κρατήσω την Μπέρι. Αρα: Μονό αποδεκτό η Μπάτε (γιά να μπορώ να κάνω και trading αν κερδίζει η ομάδα μου ως το 75'), παρολί με Μπέρι-Κάρντιφ over- Γουλβς over και yankee (2-3-4, φόρτωμα πάντα οι δυάδες) με τα τέσσερα μεγάλα. Αυτά είναι. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 21/10: 556 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 20.436 μονάδες. Ποντάρισμα 23/10: Μονό αποδεκτό: Μπάτε Μπορίσοφ 1 (4.10), με 90 μονάδες. Παρολί: Κάρντιφ over- Γουλβς over- Μπέρι 1 (6.2), με 86 μονάδες. Yankee (2-3-4): Μπόλτον 2 (3.00)-Μίλτον Κέινς 2 (2.90)-Οξφορντ 2 (2.85)-Ολνταμ 2 (2.80). Από 45 μονάδες σε κάθε δυάδα (δηλαδή 270 σύνολο), από 20 σε κάθε τριάδα (δηλαδή 80 σύνολο) και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 360 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 536 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.900 μονάδες. Κλείσαμε. Με μιά δυάδα στο σύστημα το παίρνω όλο πίσω. Με το παρολί μονάχα παίρνω όλο το παιχνίδι πίσω. Με το μονό μονάχα, παίρνω το 65% πίσω. Οπου “σταυρώσω”, κερδίζω. Ρισκάρω λίγο παραπάνω, είναι σαφές. Με δυάδες και παραπάνω μονά θα είχα καλύτερες τύχες και το ξέρω. Αλλά σήμερα θέλω να ρισκάρω.

Οποιος δεν θέλει, αλλάζει την χημεία. Ραντεβού 3-5 στο www.betradio.com, και το βραδάκι στο chat. Αύριο νέα στήλη περίπου την ίδια ώρα, μιά (γερή) ιδέα σας έδωσα ήδη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras