440

Μάκης Μηνδρινός

Αυτά που ξεχωρίζουν και η αναμονή

Καλό μήνα! Ο,τι και να έγινε μεσοβδόμαδα αγωνιστικά και στοιχηματικά, την παράσταση έκλεψαν οι τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Οι Αγγλοι τίμησαν και με το παραπάνω τις παραδόσεις, έσπασαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ειδικά η Τσέλσι το πήγε σε… άλλο επίπεδο!

Αναλυτικά για τις μεταγραφές που έγιναν τόσο στην Αγγλία όσο και στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και την Ελλάδα, στο έκτακτο vidcast (και podcast) που κάναμε με τον Βασίλη σήμερα.

Υπάρχει στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=X397EVbehu0), σε λίγο θα το βρείτε και στο Spotify ή όποιες άλλες πλατφόρμες ήχου χρησιμοποιείτε.

Πάμε στα δικά μας. Οι παλιοί τα γνωρίζετε καλά, τα λέμε κάθε χρόνο: κάθε αγωνιστική μετά από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου στην Αγγλία, είναι άκρως επικίνδυνη. Ειδικά μετά τη χειμερινή μεταγραφική, που οι παίκτες έρχονται παιγμένοι και οι περισσότεροι μπαίνουν απευθείας να παίξουν με τις νέες τους ομάδες.

Κανονικά η στήλη θα έπρεπε να είναι μόνο μεταγραφική και ελάχιστα στοιχηματική. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ο χρόνος να το πιάσουμε τόσο αναλυτικά. Θα τα πούμε εξάλλου και στην εκπομπή, στις 16:00. Οπότε πάμε να δούμε τι μπορούμε να πούμε στα καθαρά στοιχηματικά.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, νομίζω ένα λογικό over είναι το αποψινό Τσέλσι – Φούλαμ, το οποίο έχει τεράστιο ενδιαφέρον για πολλούς λόγους.

Κυρίως για να δούμε τι Τσέλσι θα εμφανιστεί! Σε κάθε περίπτωση, όπως και να έχει, η Φούλαμ δεν φοβάται πουθενά να παίξει τη μπάλα της, επιθετικά θα παίξει και ό,τι γίνει. Ειδικά από τη στιγμή που της βγαίνει, γιατί να αλλάξει τακτική;

Από ‘κει και πέρα, αναμένω να δω τι θα γίνει στην Εβερτον με τον κόσμο της που είναι στα… κάγκελα, η Αρσεναλ λογικά θα κερδίσει αλλά η απόδοση προφανώς δεν αξίζει.

Θεωρώ πολύ ύπουλο το Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον, στη λογική ότι η φιλοξενούμενη ενισχύθηκε και ούτως ή άλλως έδειχνε σημάδια ζωής πριν από τη διακοπή.

Στην Τσάμπιονσιπ, μία σκέψη είναι η Χάντερσφιλντ στο εντός με την ΚΠΡ, όμως όσο κι αν πιστεύω ότι θα συνέλθει, πραγματικά δεν έχω καμία διάθεση να την ακολουθήσω ξανά. Και μία ακόμα σκέψη είναι η Σάντερλαντ στο «Ντεν».

Δύσκολο γήπεδο, η Μίλγουολ είναι 8 ματς αήττητη εκεί, αλλά η Σάντερλαντ έχει και την ποιότητα και τις δυνατότητες να περάσει αλώβητη από ‘κει. Εστω και χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, τον Στιούαρτ, ο οποίος χτύπησε σοβαρά και θα χάσει το υπόλοιπο. Ενισχύθηκε, έφερε μπροστά τον Γκέλχαρντ από τη Λιντς, γενικά δεν πιστεύω πως θα μασήσει.

To 3,75 ξεφεύγει…

Στη Λιγκ 1, αυτό που ξεχωρίζει είναι η Σριούσμπερι στην έδρα της Οξφορντ. Μια ομάδα που έχει πιάσει τοπ φόρμα, 4 σερί νίκες και πλέον βλέπει πλέι οφ, απέναντι σε μια ομάδα που έχει κολλήσει τελευταία και προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες. Προφανώς στα χαρτιά η Οξφορντ είναι καλύτερη, προφανώς έπρεπε να είναι φαβορί, αλλά με την εικόνα που βγάζουν οι ομάδες αυτή τη στιγμή, το σετ έπρεπε να είναι πολύ πιο ισορροπημένο.

Στο 3,50 το διπλό, ήταν και ψηλότερα.

Πολύ ύπουλο το Φόρεστ Γκριν – Πίτερμπορο, γενικά πιστεύω ότι η Φόρεστ Γκριν θα την κάνει την προσπάθειά της για παραμονή, ενισχύθηκε και δεν είναι κακή. Απλά δεν της βγαίνει αυτή την περίοδο, έχει και γκίνια. Υπουλο όμως, πολύ!

Τέλος, εκτός τόπου και χρόνου το 5άρι της πρωτοπόρου Πλίμουθ στο Σέφιλντ.

Ναι, καλή και χρυσή η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, πιθανότατα θα ανέβει στη Λιγκ 1, αλλά δεν είναι κάνα μπάζο η Πλίμουθ, πρωτοπόρος είναι. Εκτός έδρας δύο ήττες έχει όλες κι όλες. Σημείο του 3,70 είναι στο 5,00.

Λίγα πράγματα στη Λιγκ 2. Κι εδώ υπάρχει ένα ύπουλο, το Λέιτον – Γουίμπλεντον, με την πρωτοπόρο Λέιτον να περνάει ένα μίνι ντεφορμάρισμα και τη Γουίμπλετον να είναι ύπουλη ομάδα.

Επίσης, σκέφτομαι να κοντράρω ξανά τη Τζίλιγχαμ, έστω κι αν την προηγούμενη φορά δεν μου βγήκε. Υπενθυμίζω είναι εντός ζώνης υποβιβασμού και υποδέχεται την Κρόουλι που με τις αλλαγές σε πάγκο και ρόστερ έχει ανασάνει λίγο. Ξεφεύγει το 4,20 στο διπλό.

Αυτά τα ολίγα. Η στήλη θα ανανεωθεί είτε το βράδυ, είτε αύριο το πρωί με το παιχνίδι μου.

Πολύ απλά γιατί ακόμα… ψάχνομαι. Δεν έχω βρει τον χρόνο να τα μελετήσω όσο θέλω, οπότε αφήνω ανοιχτό το παιχνίδι μου για αργότερα σήμερα, ή αύριο πρωί. Τα λέμε και στην εκπομπή, στις 16:00.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος