3528

Billaras

Αυτή είναι η πεμπτουσία…

Τι κρατάω από χθες; Την γενική αίσθηση ότι πολλοί παίκτες (ολοένα και περισσότεροι) έχουν βγάλει τις τσίμπλες από τα μάτια. Πήρα mail, είδα σχόλια, είδα και άλλα sites. Η Ατλέτικο προτάθηκε-τιμήθηκε-πλήρωσε δεόντως (μπήκε με το δεξί και το bet of the day). Τιμής ένεκεν, ξανά φωτογράφια της. Χθες έβαλα αρχείου, τώρα βάζω χθεσινή! Κι αυτή είναι λοιπόν η πεμπτουσία.

Να καταφέρεις -επιτέλους- να μην φοβάσαι τον μπουκ. Να έχεις άποψη και να του το λες κατάμουτρα. Να μην μπει μέσα σου το σκουλήκι του φόβου στο στυλ “βρε λες αυτός κάτι θα ξέρει παραπάνω από μένα;”. Οντως, πολλές φορές ξέρει. Ξέρει όμως και κάτι άλλο. Την ψυχολογία της μάζας. Αυτό, η ψυχολογία της μάζας, είναι τεράστιο κεφάλαιο στην ψυχολογία (και όχι μονάχα στο στοίχημα).

Είναι η πλειονότητα (ακόμα) αυτή που λέει “πάω όπου πάνε οι πολλοί, αισθάνομαι μιά σιγουριά”. Αμα έχεις παίξει κάτι και βλέπεις χιλιάδες να παίζουν το ίδιο, έχεις μιά απόλυτη ψευδαίσθηση, μιά ανόητη αίσθηση βεβαιότητας. Και μετά…μπλουμ στο πηγάδι, μαζί με τους πολλούς. Ο μπουκ λοιπόν ξέρει. Ρεάλ θα παίξουν οι πολλοί. Εκεί θα φορτώσουν.

Και κινείται αναλόγως. Αν εσύ έχεις κάνει ένα βήμα παραπέρα και πας κόντρα σε αυτόν και την μάζα, τότε έχεις βγει από το κοπάδι, είσαι μοναχικός λύκος. Και θα επιβιώσεις νικώντας τον φόβο σου. Τι πρέπει εσείς να κρατήσετε από τη στήλη; Το…χιλιοπαιγμένο έργο, παίζει πολλά χρόνια η παράσταση, αλλά είναι…επιτυχημένη. Η παράσταση ονομάζεται “διαχείριση, πως με 2 σημεία (από επτά) κερδίζεις και με το παραπάνω”! Αλλοι ψάχνουν 4αδες, 5αδες, τριάδες, παρολί-κορδόνια, άχαστα, δεν ξέρω τι άλλο.

Εμένα δύο μου φτάνουν. Και…ένα μου φτάνει, αν είναι καλό πατσίζω. Μόνο η Ατλέτικο να πέρναγε, πάτσιζα χθες. Ηρθε και η Λέστερ; Χαίρετε, κέρδισα. Οταν θα έρθουν 3 από 7 ή 4 ή 5, τότε….θα δούμε το ταμπλό. Τρεις φορές το χρόνο; Τέσσερις; Φτάνουν και περισσεύουν. Οι νέοι στο site, αυτό να κρατήσουν…. Πάμε στο σήμερα. Χαλαρώνουμε. Εξ'αρχής μιά δυάδα είχα κατά νου.

Μπορντό και Μαρσέιγ. Και ένα εγγλέζικο αυριανό, την Χαλ (όχι τυχαία, την έχω δώσει από χθες -δηλαδή γράφοντας προχθές- δυάδα στην Arena press, μαζί με την Κόβεντρι. Οπως έχω δώσει και την γαλλική δυάδα). Τι άλλο κοίταξα σήμερα; Μου βάρεσαν μερικά καμπανάκια στην Ζιλ Βιθέντε. Νέος τεχνικός ο Ζοσέ Μότα. Ναι αλλά ο Μότα ήταν μιά δεκαετία στην Πάσος, πρώτα αρχηγός της και μετά στο τεχνικό τιμ.

Εφυγε, ξαναγύρισε και την έβγαλε και πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2007. Εν ολίγοις, πάει σε γνώριμα και φιλικά μονοπάτια σήμερα ως αντίπαλος. Μετά είδα δύο νορμάλ άσους από Μπόκα και Ρίβερ, είδα και λίγο Γρανάδα (λειψή χωρίς Ούτσε και Τζιοβάνι Ντος Σάντος η Βίγιαρεάλ μπροστά), είδα και λίγο Γκρόνιγκεν (σε ντερμπάκι), είδα και λίγο Μουσκρόν, μεγάλη απόδοση γιά τόσο φορμαρισμένη ομάδα το 5.

00. Το κακό είναι…της εποχής. Οτι δεν τις έχω δει τις περισσότερες. Πάω δηλαδή στα “τυφλά”, μόνο με όσα ξέρω ή διαβάζω. Δεν θα το πολυψειρίσω. Εξάλλου λίγα και χαλαρά παίζω. Η Χαλ είναι αύριο, ας κερδίσει, την αφήνω. Και κρατάω μόνο την αρχική γαλλίκη δυάδα (5.67 δίνει) και γιά να…μην μείνω με την απορία, ρίχνω κι ένα ψιλαδάκι στην Ζιλ.

Οχι ως bet of the day, προς Θεού. Εκεί πάνε …καλά σημεία (ουσιαστικά τα καλύτερα), όχι πειραματισμοί σαν τούτο εδώ! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 13/9: 247 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.157 μονάδες. Ποντάρισμα 14/9: Δυάδα: Μπορντό 2-Μαρσέιγ 2 (5.67) με 67 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ζιλ Βιθέντε 2 (4.75) με 50 μονάδες. Ανοιχτά μπετ:117 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.

040. Bet of the day Αρχική κάβα: 2.000 μονάδες. Κέρδη από 13/9: 440 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 2.360 μονάδες. ΣΥΝΑΞΗ Γιά να μην ξεχνιόμαστε, ως την Τρίτη το βράδυ περιμένω συμμετοχές στο ανάλογο ποστ στο φόρουμ!!! Μην το αμελήσετε και ελάτε, θα χάσετε αν δεν το κάνετε, πιστέψτε με. Την άλλη Παρασκευή λοιπόν, έχουμε…μάζωξη-φαγοπότι-γλεντάκι! Οι λεπτομέρειες ξανά: Ημέρα Παρασκευή 19/9.

Ωρα 21.00. Τόπος: Ταβέρνα “Τα Πεύκα” , Χαϊμαντά 34, σύνορα Μαρούσι-Πεύκη. Τηλέφωνο 210 8022371. Είναι πολύ εύκολο να το βρείτε και να έρθετε. Ενας κεντρικός δρόμος περνάει από κάτω από την ταβέρνα. Λέγεται και Λεωφόρος Ειρήνης και Περικλέους. Αν έρθετε από Ηράκλειο, λέγεται λεωφόρος Ειρήνης. Αν έρθετε από Μαρούσι, λέγεται Περικλέους, είναι ο (μοναδικός) δρόμος που ξεκινάει από τον σταθμό του ηλεκτρικού και πάει προς Πεύκη-Ηράκλειο.

Ακριβώς στα σύνορα Μαρουσιού-Πεύκης, μετονομάζεται σε Λεωφόρος Ειρήνης. Και ακριβώς εκεί, είναι η Χαϊμαντά, σε μιά πλατεία μικρή δίπλα στον κεντρικό δρόμο. Εν ολίγοις, πανεύκολα προσβάσιμο, ακόμα και με τα πόδια από το τραίνο στο Μαρούσι (10' με τα πόδια, μιά ευθεία). Οσοι το αποφασίσετε, γράψτε ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ , ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΤ, ένα απλό “ναι” ή ένα “παρών”, ή “κράτα μιά θέση” ή …και δύο.

Αλλά θέλω να είστε σίγουροι 100% ότι θα έρθετε πριν ποστάρετε την παρουσία σας, να ξέρω πόσα τραπέζια θα κλείσω. Συμβουλή: Ευπρόδεκτες είναι μεν, αλλά… μην έρθετε με τις γυναίκες σας. Είναι..αντρική βραδιά. Θα πήξουν οι άμοιρες με στοιχηματο-ποδοσφαιρο-συζητήσεις.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras