351

Κώστας Ζαφείρης

Αυτή η νύχτα μένει

Γεια χαρά σε όλους.

Η σημερινή μέρα δεν είναι σαν όλες τις άλλες, τουλάχιστον για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του…
Σε λίγες ώρες, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Φενέρμπαχτσε στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς, με το νικητή να αρχίζει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Κάουνας και το Final Four της Ευρωλίγκα.
Στο 2-2 «ερυθρόλευκοι» και Τούρκοι, έχοντας και οι δύο από ένα break στο ενεργητικό τους και φυσικά την ίδια θέληση και δίψα για να κάνουν το ταξίδι στη Λιθουανία.


Προφανώς και δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική σημειώνοντας ότι απόψε το διακύβευμα είναι τεράστιο, όπως θα είναι και το άγχος και στις δύο πλευρές.
Ούτως ή άλλώς, αυτό (το άγχος) φαίνεται τόσο από την εξέλιξη των τεσσάρων πρώτων αγώνων που έχουν παίξει μέχρι τώρα οι δυο τους στα φετινά πλέι οφ, όσο και από τα σκορ των παιχνιδιών: 79-68, 78-82, 71-72, 73-69.


Θυμίζω σ’ αυτό το σημείο ότι ο Ολυμπιακός και η Φενέρ είχαν δύο από τις πιο παραγωγικές επιθέσεις στην κανονική περίοδο, όμως όλα αυτά έχουν πάει… περίπατο, τώρα που κρίνεται η παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού του τριημέρου 19-21 Μάιου στο Κάουνας.
Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν παίζουν το ίδιο μπάσκετ σε σχέση με 1,5-2 μήνες πίσω, όμως νομίζω ότι όλα αυτά απόψε θα μπουν στην άκρη.


Η ομάδα του Μπαρτζώκα πάλευε μία ολόκληρη σεζόν για να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και τώρα ήρθε η ώρα να το εξαργυρώσει. Μπροστά στον κόσμο της, που σε λιγότερο από 10 λεπτά εξάντλησε τα διαθέσιμα εισιτήρια, δείχνοντας ξανά το δέσιμο που έχει με αυτή την ομάδα.
Γενικότερα, ορισμένες αντιδράσεις του Δημήτρη Ιτούδη μέχρι τώρα στη σειρά, κάποια λόγια που έχουν βγει από το… στόμα και των δύο πλευρών έχουν δημιουργήσει ακόμη πιο «ζεστή» ατμόσφαιρα στην όλη διαδικασία, έχει κι αυτό την ξεχωριστή σημασία του εν όψει του game 5.


Στα αγωνιστικά, ο Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από μία ίωση τα τελευταία εικοσιτετράωρα, χθες προπονήθηκε κανονικά, κάτι που σημαίνει ότι ο κάπτεν του Ολυμπιακού θα πατήσει κανονικά παρκέ.
Από την άλλη πλευρά, ο Ιτούδης στη Φενέρ δεν έχει ξανά διαθέσιμο τον ψηλό Ντέβιν Μπούκερ, ενώ την ίδια στιγμή ο Σκότι Γουίλμπεκιν βρίσκεται κανονικά στην αποστολή των Τούρκων για το σημερινό ματς.


Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός (3/3 στο ΣΕΦ σε game 5 για την πρόκριση σε Final-4), η καλύτερη ομάδα της φετινής διοργάνωσης (στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν) παίζει τους κόπους μιας χρονιάς μπροστά στους οπαδούς του απέναντι σε έναν αξιόλογο αντίπαλο (με υπερδιπλάσιο μπάτζετ) και καλείται να πράξει το καθήκον του.
Τον ακολούθησα και… αμαρτία δεν έχω.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης