745

Κώστας Ζαφείρης

Με αυτό που βλέπουμε

Γεια χαρά σε όλους.

Αύριο, Τρίτη, ξεκινάει στο Basketball Champions League η διαδικασία που όποια ομάδα από τις 8 που συνεχίζουν… υποπέσει σε λάθος, δύσκολα αυτό θα «διορθωθεί».
Κι αυτό γιατί φτάσαμε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και στα τέσσερα ζευγάρια της: Κλουζ (Ρουμανία) – Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Μανρέσα (Ισπανία) – Μάλαγα (Ισπανία), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ) – Στρασβούργο (Γαλλία) και Τενερίφη (Ισπανία) – Τόφας (Τουρκία), με τις σειρές να κρίνονται στις 2 νίκες.


Το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στις Κλουζ, Μανρέσα, Χάποελ, Τενερίφη και όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό το ζητούμενο με το καλημέρα είναι πολύ σημαντικό.
Οι τέσσερις ομάδες που θα επιβιώσουν θα πάρουν το εισιτήριο για το Final – 4, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Μπιλμπάο το τριήμερο 6-8 Μαϊου.


Η Μανρέσα τη φετινή σεζόν παρουσιάζει στο παρκέ αξιοθαύμαστη εικόνα και αυτό είναι άλλη μία απόδειξη για το πόσο καλός προπονητής είναι ο Πέδρο Μαρτίνεθ.
Ο προπονητής που μερικά χρόνια πριν οδήγησε τη Βαλένθια στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, ο ίδιος που όπου έχει δουλέψει αφήνει τη σφραγίδα του. Και φυσικά ένας από τους ελάχιστους που έχει κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες των μεγαλύτερων κλαμπ της Ισπανίας.


Απέναντι στη Μανρέσα είναι η Μάλαγα, μία ομάδα σαφώς πιο έμπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με ξεκάθαρα πιο βαριά φανέλα.
Όμως, δεν γίνεται να κλείσουμε τα μάτια σ’ αυτό που βλέπουμε στο παρκέ και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Μαρτίνεθ είναι πιο σοβαρή και – το πιο σημαντικό – συνεπής σ’ αυτό που βγάζει στο παρκέ.
Με την πίστη ότι η ομάδα από την Καταλονία δεν θα… θολώσει τώρα που ξεκινούν τα κρίσιμα, την ακολούθησα (για μία ακόμη φορά τη φετινή σεζόν).

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης