2960

Billaras

Αχώνευτη η αδικία!

Χθες, αργά, όταν τέλειωσε και το Μπέτις-Μάλαγα, ένοιωθω λες κι είχα χάσει μιά περιουσία. Μιά..ξυνίλα. Οκ, μου πέρασε σήμερα, αλλά έτσι ένοιωθα. Θα πρεπε; Σιγά τα λεφτά που έπαιξα και σιγά τα λεφτά που έχασα. Ψίχουλα. Χθες στον επίλογο έγραφα “με τον τρόπο αυτό, ή θα γίνει μικρή ήττα, ή μεγάλη νίκη”. Εγινε μικρή ήττα, ανεπαίσθητη.

Μιά εβδομάδα πριν είχα χάσει πολύ περισσότερα, τώρα δεν πόνεσε η τσέπη μου καθόλου. Πόνεσε όμως το…μέσα μου. Είχα τσαντιστεί. Γιατί μιά εβδομάδα πριν άξιζα να χάσω, απλά και σταράτα (πλην ενός ματς, πάλι της…Γουέστ χαμ). Χθες άξιζα; Καθόμουν και τα ξανακοίταγα. Επιασα ένα σημείο του 2.90 (Εξετερ), ένα του 4.00 (Πλίμουθ), ένα του 5.50 (Λας Πάλμας) κι ένα του …7.

00 (Κιντερμνίστερ). Σε σύνολο εννιά αγώνων, έπιασα αυτά τα τέσσερα και…έχασα έστω και λίγα; Δεν το χώνευα με τίποτα. Και εντάξει, ήξερα το ρίσκο μου, αλλά βασικά δεν χώνευα την αδικία. Την ατυχία την προσπερνάω γρήγορα, είναι μέσα στο πρόγραμμα, αναλογικά με την τύχη. Δεν με πείραξε το τυχερό γκολ της Μάλαγα (με…έξοδο Μεσολογγίου ο τερματοφύλακας της Μπέτις στο 82' σε ματς που πήγαινε “σβηστό” γιά τη λήξη).

Με πειραξε που δεν έδωσε ο διαιτητής το καθαρό χέρι υπέρ της Μπέτις λίγο μετά. Δεν με πείραξε που στο 78' η Γουέστ Χαμ το χάνει πάνω στη γραμμή γιά να κάνει το 1-3 (κεφαλιά Κάρολ, διώξιμο Ομπι Μίκελ). Με πείραξε αυτό το πέναλτι-δώρο βγαλμένο απο ζωολογικό κήπο που έδωσε στο 89' υπέρ της Τσέλσι (έβαλα και τη φωτό γιά..να μην το ξεχάσω).

Μην με αδικείς λοιπόν. Να σπάσω τα δοκάρια; Να τα σπάσω. Αλλά με ανθρώπινη παρέμβαση πονάει. Το στοίχημα είναι θέμα λεπτομερειών, ειδικά όταν ακροβατείς στις μεγάλες αποδόσεις. Μετρήστε τα…φρέσκα: Σάντερλαντ, Γουέστ Χαμ στο κύπελλο, Γουέστ Χαμ χθες. Αυτά είναι 2.500 μονάδες (χωρίς να μετρήσω το Χ της Μπέτις). Ατυχία στο ένα, ατυχία και αδικία στο δεύτερο, καθαρή ληστεία στο τρίτο.

Είδατε χθες στα σχόλια που έβαλα και το βίντεο και τον σχολιασμό, δεν τα λέω εγώ (αυτό γιά όσους δεν είδαν το ματς). Με…εφεύρεση δεν θέλω να χάνω. Χθες λοιπόν, με ενόχλησε. Νοιώθω ότι μου κλέψανε 1500 μονάδες έτσι τσαμπουκά οι δύο διαιτητές, είδικα ο άγγλος. Είναι το χειρότερό μου. Φάση δεν έκανε η Τσέλσι εκτός των δύο στημένων (φάουλ στο 48' και πέναλτι στο 89').

Δώσε μου αυτό που αξίζω, τίποτα παραπάνω… Anyway, τα'πα και ξεθύμανα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ελπίζω με την ουσιαστική έλευση της Ανοιξης από σήμερα, να…γυρίσει λίγο. Πάμε λοιπόν παρακάτω. Λίγα θα γράψω, δεν έχω και διάθεση. Εξ'αρχής είχα ξεχωρίσει τρία over/under που καλοπληρώνουν, κι αναφέρομαι σε Σίτι (άνευ Κομπανί, καταλυτικό αυτό), Μόναχο 1860 (δείτε τα πρόσφατα αποτελέσματα και των δύο) και το under στο Βιγιρεάλ-Μπάρτσα, άμυνα-μπετόν το “κίτρινο υποβρύχιο”, πιστεύω θα ζορίσει αρκετά ως πολύ την Μπαρτσελόνα.

Μετά, ένα και μοναδικό ασόδιο φαβορί, η Μίλαν. Δεν νομίζω να χρειάζεται σχόλια, είδατε τα… ωραία της Λάτσιο και στο Europa League. Και τέλος, μερικά μεγάλα σημεία. Νυρεμβέργη, Αγιαξ, Γκρόνιγκεν, Μορειρένσε, Ταραγόνα, Θέλτα, Φροζινόνε, Σοντερίσκε. Εσβησα…νωρίς νωρίς τα πρώτα, που ήταν η Μορειρένσε, μετά η Γκρόνιγκεν, μετά η Ταραγόνα και μετά η Σοντερίσκε.

Και έμεινα ουσιαστικά με Νυρεμβέργη (3.40), Αγιαξ (3.75), Φροζινόνε (5.00), Θέλτα (3.10). Αυτή την τετράδα. Και τα μικρά… Σε δύο περιπτώσεις κοντράρω “ευρωπαίες” με κούραση και απογοήτευση (PSV και Βαλένθια). Στις άλλες δύο, κοντράρω την ντεφορμέ Φιορεντίνα (ισοπαλία εντός με..Βερόνα το τελευταίο της ματς) και ρισκάρω με την έδρα-κάστρο της Νυρεμβέργης, εδώ οι αποδόσεις ξεφεύγουν γιά ομάδα που'χει ξεχάσει να χάνει εντός, γιά ντέρμπι κορυφής μιλάμε! Μου έμεινε πως θα καταλήξω.

Θα κάνω δύο δυάδες τα “μικρά” (και ψιχουλάκια στην τετράδα γιά το “μπας και”) και ένα patent, πετώντας ένα μεγάλο ακόμα. Ποιό από τα τέσσερα; Χθες οριακά άφησα έξω τη Ρόδεραμ. Κέρδισε (σ.σ. ανατριχιάζω στη σκέψη να είχα πιάσει Λούτον και Ρόδεραμ και να μου έκανε ότι μου έκανε ο διαιτητής στο Λονδίνο, θα'χα πάρει το αεροπλάνο να πάω να του ζητήσω τα ρέστα).

Τώρα ποιό να αφήσω; Θα πάω με την μεγαλύτερη απόδοση. Θα αφήσω Θέλτα (βλέπω κι ενα ανέβασμα στην Βαλένθια) και θα κρατήσω Φροζινόνε. Οπότε, Νυρεμβέργη-Αγιαξ-Φροζινόνε και κλείσαμε… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 19/3: 210 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.780 μονάδες. Ποντάρισμα 20/3: Δυάδα: Μίλαν 1-Μόναχο 1860 over (4.1) με 70 μονάδες. Δυάδα: Βιγιαρεάλ under- Μ.

Σίτι over (4.38) με 60 μονάδες. Τετράδα όλα μαζί (17.98) με 20 μονάδες. Patent: Αγιαξ 2 (3.75)-Νυρεμβέργη 1 (3.40)-Φροζινόνε 1 (5.00) με 10 στην τριάδα, 25 σε κάθε δυάδα, σύνολο 85. Και ακολούθως, 75 σε Αγιαξ, 80 σε Νυρεμβέργη, 50 σε Φροζινόνε. Ολο μαζί 290 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 440 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.340 μονάδες. Βλέπετε ότι σήμερα παίζω …περισσότερα από χθες, αλλά αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους.

Πρώτον, επειδή χθες έπαιξα λίγα σχετικά. Συνολικά είμαι δηλαδή στο μέσο όρο μου. Δεύτερον γιατί θα ξαναπαίξω (και μάλιστα….ψίχουλα) το έπομενο Σάββατο. Τώρα θα χαλαρώσουμε. Εθνικές ομάδες, διακοπή πρωταθλημάτων. Τρίτον, γιατί είναι άλλο στυλ παιχνιδιού. Εκανα patent σήμερα, όχι trixie. Και οι δυάδες είναι μικρής απόδοσης, όχι μεγάλης.

Ραντεβού με νέα στήλη την Τρίτη, θα τα πούμε, γενικά και χαλαρά. Αν θέλει, σήμερα, ας μου δώσει…ότι μου πήρε “τσαμπουκά” χθες!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras