2738

Billaras

Αχ βρε κατακαημένε Κωστίκα…

Χαιρετώ την παρέα. Να λοιπόν που ήρθε και η δική μου η σειρά για να γράψω στο blog του site. Να σας πω την αλήθεια ξενέρωσα λιγάκι που δεν είχε μικρές Αγγλίες στο μεσοβδόμαδο, και για αυτό το λόγο δεν μπήκα στο κόπο να γράψω κάτι τις προηγούμενες μέρες. Όσο αφορά τα περί σωστού στoιχηματισμού, νομίζω πάνω κάτω συμφωνούμε οι περισσότεροι στα περισσότερα που έγραψαν την προηγούμενες μέρες τα υπόλοιπα παιδιά.

Νομίζω οι περισσότεροι που βρισκόμαστε εδώ μέσα έχουμε κοινές σκέψεις περί στοιχηματισμού όσο αφορά το θέμα τον αποδόσεων και τον προσεγγίσεων των σημείων. Όπως λέω πολλές φορές, το στοίχημα θέλει κότσια και γερό στομάχι. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να επηρεαστείς και στην καθημερινότητα σου, όταν χάνεις σημεία στο 90+, όταν χάνεις στο γκολ, όταν χάνεις δελτίο από 0-4 και γίνεται 4-4.

ε τότε το σπας το πληκτρολόγιο άνετα. Επτά έχω καθαρίσει ως τώρα, στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα. Πριν αρκετά χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα το ζευγάρι, παίζαμε διπλό στη Βραζιλία, και ήταν στο ημίχρονο 0-4. Ξημερώματα το ματς, και ξεκινά το παιχνίδι, και γίνεται 0-4, πέφτουν τα σχετικά τηλεφωνήματα, άντε πληρωθήκαμε, άντε σε καλή μεριά και άλλα τέτοια ωραία, αλλά επειδή εμαι άτομο που κρατά γενικώς πισινή, τους λέω περιμένετε να λήξει το ματσάκι και μετά ανάβουμε τα πούρα, όπως καταλαβαίνεται τα πούρα δεν τα ανάψαμε, αλλά μπορούσαμε κάλλιστα στο τέλος να τα βάλουμε εκει που ξέρετε.

Πάρε το 4-4 τελικό, και να δεις τι καντήλια πέφτουν και τι πληκτρολόγια φεύγουν. Θέλω να καταλήξω στο ότι σαφώς δεν υπάρχουν τσιμέντα άχαστα και άλλα τέτοια χαζά. Είδες και άκουσες τίπστερ να αναφέρει για άχαστα και μπετά σημεία, τρέξε μακριά, πολύ απλά. Πολλοί παίκτες του στοιχήματος νομίζουν πως το στοίχημα είναι λαχεία, φρουτάκια, καζίνο, χαρτιά και πόκερ και γω δεν ξέρω τι άλλο.

Το στοίχημα είναι παιχνίδι, προσωπικής επιλογής του καθενός. Σαφώς και θα διαβάζεις άλλα άτομα, σαφώς και θα μετράς την γνώμη τους, αλλά η τελική επιλογή είναι δική σου. Δεν σου φταίω εγώ αν ξυπνάς στις 1 το μεσημέρι, ανοίγεις τον υπολογιστή σου και παίρνεις μασημένη τροφή. Δεν θα ρίχνεις τις δικές σου ευθύνες στους άλλους. Κανείς δεν σε παίρνει από το χέρι να σου πει παίξε αυτό κι αυτό.

Και το χειρότερο αυτό που μισώ απο οτιδήποτε άλλο είναι η μετά Χριστόν προφήτες, είναι μια κατηγορία παικτών που την σιχαίνομαι αφάνταστα. Είναι πολλές οι κατηγορίες παικτών, είναι αυτοί που βάζουν 14 σημεία, χάνουν το ένα και βρίζουν Θεούς και δαίμονες. Ρε άνθρωπε τα άλλα 13 ματς που έπιασες αυτό δεν το λες , την μαλακία που έκανες και βάζεις 30 παιχνίδια μαζί, αυτό γιατί δεν το λες;; Υπάρχει η κατηγορία παικτών που παίζουν βάσει το πιο όνομα ομάδας τους αρέσει.

Υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν ομάδες και παίζουν βάσει κωδικών, άλλη μια κατηγορία παικτών που απεχθάνομαι. Στο στοίχημα δεν υπάρχουν κωδικοί, υπάρχουν μόνο ομάδες. Υπάρχουν παίκτες που δεν ξέρουν καν πως γράφονται και προφέρονται οι ομάδες, αυτοί λοιπόν πιάνουν κανένα παχυλό παρολί και σου πρήζουν τα ''ούμπαλα'' για κανένα μήνα.

Υπάρχουν αμέτρητες κατηγορίες, που αν καθίσουμε και τις αναφέρουμε όλες δεν τελειώνουμε ποτέ. Απλά ενδεικτικά ανέφερα 2-3 από αυτές που μου με ξενερώνουν πιο πολύ. Πάντως εδώ που τα λέμε, αυτά που ακούγονται μέσα στα πρακτορεία είναι για να τα γράφεις σε βιβλίο. Ότι παπαριά θέλεις την ακούς, 20 άτομα μέσα, 20 διαφορετικές απόψεις θα ακούσεις.

Προσωπικά, στο πρακτορείο πηγαίνω για λίγο χουλιαμά, διότι αυτούς του ΟΠΑΠ τους έχω κόψει εδώ και πολλά χρόνια. Εν πάσι περίπτωσή, δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα, αλλά μέσα απο την εμπειρία τόσο χρόνων νομίζω έχω το μυαλό να βλέπω το σωστό. Εν κατακλείδι, προσωπικά πιστεύω το στοίχημα είναι θέμα αποδόσεων, αγοράζουμε πρώτα από όλα απόδοση, αν δεν με ικανοποιήσει η απόδοση, δεν πάει να κατέβει και ο ίδιος Ο Χριστός κάτω στη γη.

Ο μπουκ κάνει την δουλειά του και προσφέρει ότι θέλει αυτός, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Τι επιλογές κάνουμε εμείς. Κλείνοντας θα ήθελα να σας αναφέρω ένα ενδεικτικό ανέκδοτο που είχα ανεβάσει σε ένα σαιτ που έγραφα παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη, στο Sportena. Το θυμήθηκα και το ανασύρω για να το δείτε. Ενδεικτικό πραγματικά περί στοιχηματισμού ο λόγος: "Ο Γιωρίκας φεύγει από τον Πόντο και πάει στην Ιταλία, όπου καταφέρνει να προσληφθεί στο Βατικανό και να γίνει από τούς πιο έμπιστους τού Πάπα.

Μία Παρασκευή ο Ποντίφικας ασθενεί βαριά, οπότε αρχίζει η πιάτσα να βοά ότι είναι θέμα ωρών να πεθάνει. Τα γραφεία στοιχημάτων δραστηριοποιούνται και δίνουν απόδοση 1,05 ότι θα φύγει από τη ζωή το Σάββατο, 1,50 ότι θα αντέξει και θα αποδημήσει εις Κύριον την Κυριακή και 100 απόδοση ότι θα αντέξει μέχρι τη Δευτέρα.Εν τέλει πεθαίνει τις πρώτες ώρες τού Σαββάτου, αλλά οι καρδινάλιοι αποφασίζουν -για λόγους διασφάλισης μίας σχετικής ηρεμίας τού ποίμνιου- να προβούν σε ανακοίνωση τού θανάτου του τη Δευτέρα.

Το μαθαίνει ο Γιωρίκας και τηλεφωνεί ακαριαία στον Κωστίκα, στο χωριό. «Κωστίκα…», τού λέει, «πούλα την οικογενειακή μας περιουσία και παίξε όλα τα λεφτά ότι ο Πάπας θα πεθάνει τη Δευτέρα…». «Μα τι λες;», αντιδράει ο Κωστίκας. «Είσαι σίγουρος;». «Ναι ρε, σού λέω…», τον προστάζει ο Γιωρίκας. «Πούλα ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, και παίξε όλα τα φράγκα σ’ αυτό που σού είπα…».

Όντως, ο θάνατος τού Πάπα ανακοινώνεται τη Δευτέρα και ο Γιωρίκας σπεύδει τρισευτυχισμένος στο χωριό· όμως ο Κωστίκας δεν είναι πουθενά. Τον ψάχνει από ’δώ, τον ψάχνει από ’κεί, και εν τέλει μαθαίνει πως έχει πάει στην κορυφή τού βουνού και κάθεται μπροστά στον γκρεμό. Πάει, λοιπόν, και πράγματι τον βρίσκει στην άκρη ενός φαραγγιού, με ύφος περίλυπο, με τα ρούχα σκισμένα και αξύριστο.

– Τι έγινε, ρε μαλάκα; Γιατί είσαι έτσι; Δεν έπαιξες το στοίχημα που σού είπα; – Το έπαιξα, ρε Γιωρίκα… – Και τότε γιατί είσαι σαν κλαμένο …νί; – Να ρε συ…, έχασα την Τσέλσι…" Δεν ξέρω αν σας κούρασα, συγνώμη κιόλας αλλά αυτά έτσι στα γρήγορα μου ήρθαν , και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας 2-3 σκέψεις μου. Πάμε τώρα και σε μερικά σημεία για σήμερα … APOEL vs Young Boys (1) : 3-1 έχασε στην Ελβετία το APOEL, αλλά παρ όλα αυτά βρίσκεται στην πρώτη θέση, μαζί με τον Ολυμπιακό.

Σήμερα υποδέχεται την Young Boys στην Κύπρο. Ισορροπημένο αρκετά το βλέπω το ζευγάρι, έχει ισοπαλία μέσα αρκετή, αλλά αν ξεφύγει το βλέπω προς τον άσσο λόγο έδρας. Θα ρισκάρουμε στον APOEL. Anderlecht vs Mainz (1) : Καλή εμφάνιση έκανε η Anderlecht μέσα στο Mainz και απέσπασε 1-1. Τώρα υποδέχεται την Mainz μέσα στο Βέλγιο. Και εδώ αν κάνει πως ξεφεύγει από την ισοπαλία το βλέπω προς τον άσσο.

Σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και Ευρώπης η Mainz παρουσιάζεται ευάλωτη καθώς έχει δεχτεί 22 γκολ, σε αντίθεση με την Anderlecht που στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών έχει δεχτεί 11 γκολ. Με ρίσκο στον άσσο. Zorya Luhansk vs Feyenoord (2) : Δίκαιο φαβορί η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη Feyenoord. Σαφώς ποιοτικότερη ομάδα πιο έμπειρη μπορεί το διπλό απέναντι σε μια καλή ναι μεν ομάδα, αλλα μέχρι εκεί.

Χωρίς νίκη στον όμιλο η Zorya με 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Θα ρισκάρουμε στο διπλό. Zürich vs Steaua Bucuresti (1) : Πλώρη για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία έχει βάλει η Zürich, Η οποία βρίσκεται και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Η Zürich πήρε ισοπαλία με 1-1 μέσα στη Ρουμανία, και έδειξε ότι θα είναι σκληρό καρύδι. Η Steaua Bucuresti δεν έχει νίκη στον όμιλο, με 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Αν πάρω σημείο, που θα πάρω δηλαδή, αυτό θα είναι ο άσσος. Sparta Prague vs Hapoel Beer Sheva (1) : Δύο νίκες έχει στον όμιλο η γηπεδούχος Sparta Prague, μια νίκη επι της Ίντερ με 3-1, και μια με 0-1 μέσα στο Ισραήλ, και μία ήττα μέσα στο Σαουθάμπτον. Αφού την νίκησε εκτός έδρας, κάλλιστα μπορεί και εντός. Θα ρισκάρω στον άσσο της Sparta Prague. @ APOEL (1)___(2,35) @ Anderlecht (1)___(2,65) @ Feyenoord (2)___(2,50) @ Zürich (1)___(2,30) @ Sparta Prague (1)___(2,35)

Παλαιότερα άρθρα του Billaras