710

Billaras

Βάλαμε και το κερασάκι…

Μετά μου λέτε να μην αγαπώ του Αγγλους; Ποδοσφαιρικά εννοώ φυσικά. Να μην τους λατρεύω; Τους Αγγλους αν τους γνωρίσεις (ποδοσφαιρικά) μόνο να τους λατρέψεις μπορείς! Οσοι επαιζαν διπλό Αρσεναλ χθες, απλά δεν τους έχουν γνωρίσει (ή το στενό ελληνικό μυαλό τους δεν τους αφήνει να τους γνωρίσουν). Κλαμα χθες με Φιορεντίνα (οι ιταλοί τσάκισαν χιλιάδες δελτία όλο το τριήμερο), κλάμα και με Αρσεναλ απ’ όσους είπαμε, απ’ αυτούς δεν θέλουν να μάθουν τους Αγγλους.

Κι εμείς εδώ; Εδώ…πολύ καλά περνάμε, αρχίζω και φοβάμαι που λέει και το άσμα! Πλάκα κάνω, ας σοβαρευτούμε. Εδώ η σαιζόν γιά μένα κλείνει (να μην πω έκλεισε) με…κερασάκι. Ανέβασα κι άλλο τις επιδόσεις μου με τη χθεσινή δυάδα Εβερτον-Νιουκάστλ. Δώρο το χθεσινό ασάκι, κιχ δεν έκανε η Αρσεναλ! Και η κάβα λίγες μέρες πριν το φινάλε ανέβηκε στις 212 μονάδες! Ξέρετε με πόσα είχα κλείσει πέρυσι; Με 209 μονάδες (και 248 μετά το EURO).

Να το κάνω λιανά; Δύο σερί χρόνια με εξαιρετικά κέρδη, με ROI στα ύψη. Θα κάνουμε απολογισμό σε 15 μέρες, αλλά το πράγμα…φωνάζει. “Πρασίνισα” και την συνολική μου κάβα, έσβησα την κακή πρώτη χρονιά μου εδώ. Τι άλλο να ζητήσω; Οπως έγραψα και στο twitter και στο Facebook, όσο υπάρχουν Αγγλοι στο κουπόνι, δεν θέλουμε τίποτα άλλο! Πεντε ανέφερα, πέντε πέρασαν.

Θυμίζω, ανέφερα (κι έπαιξα) άσο Μάνσφιλντ, over 3,5 την Γουέστ Χαμ, διπλο την Σόλιχαλ. Τρία “μικρά”. Plus Μπρέντφορντ και Νιουκάστλ…

Δέκα μερούλες λοιπόν έμειναν. Πριν πάμε στα λιγοστά μεσοβδόμαδα, να πω ότι με τον Μάκη “κάτι” κανονίζουμε”. Οχι εκπομπή όπως πάντα, κάτι “άλλο”. Ενα την Παρασκευή, ένα την άλλη Τρίτη. Το νου σας στο twitter, θα ενημερωθείτε γιά να μην το χάσετε!

Και πάμε στο τριήμερο…

Σήμερα σκέφτηκα αν παίξω κάτι ελληνικό, τελικά κάνω πίσω.

Οριακά δεν έπαιξα Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα πάντως. Λίβερπουλ σιγά μην παίξω, πιστεύω ο Κλοπ θα το πάει οριακα, να βγάλει την “υποχρέωση” και κρατήσει δυνάμεις. Πλέον δεν κυνηγάει γκολ η Λίβερπουλ, οπότε κάτι σε 0-1 το έχω στο νου μου. Το under έχει λάθος, είναι πολύ ψηλά σε κάτι 2,75 που βλέπω!

Και στο Νότιγχαμ-Σέφιλντ εννοείται δεν παίζω τίποτα, απλά θα το απολαύσω.

Μαζί θα είμαστε στο chat (οπώς πάντα). Οπότε, μετά από σκέψη δεν παίζω κάτι σήμερα. Ξαναδείτε αν σας αρέσει κάτι από όσα ανέφερα.

Αύριο έχει τελικό. Αϊντραχτ-Ρέιντζερς. Θα…πλήρωνα να ήμουν εκεί στη Σεβίλλη. Ξέρετε τι…καψούρα της έχω της Ανδαλουσίας, της πόλης αυτής, της Μπέτις ακόμα! Βάζω μιά κεντρικη φωτο την οποία έχω τραβήξει εγώ, ηλιοβασίλεμα στον Γουαδαλκιβίρ περίπου μέσα Ιουνίου, με τον Πύργο του Χρυσού σε πρώτο πλάνο (Torre del Oro, εκεί μαζεύαν τα χρυσάφια και τα πλούτη που έφερναν το 1500 από τον Νέο Κόσμο).

Μπροστά του τα καραβάκια που σου κάνουν τουρ στο ποτάμι, στο βάθος η γέφυρα της Τριάνα που χωρίζει την πόλη στα δύο. Θα έχει πολλή ζέστη στη Σεβίλλη, κάπου 35 βαθμούς αύριο, άρα κάπου 28-30 το βραδάκι την ώρα του ματς! Τυχεροί είναι, το ΣΚ θα έχει 40αρια, σας έχω ξαναγράψει ότι το -ας το πούμε nick name της Σεβίλλης- είναι “color y calor”. “Χρώμα (το βλεπετε στη φωτο) και ζέστη”.

Οταν κάποτε ήμουν και στη Σκωτία τέλη Μάη, είχε περάσει τους 25 και έβγαιναν γυμνοί στα πάρκα του Εδιμβούργου, βάλτε με νου σας τώρα, θα τα παίξουν σκωτσέζοι και γερμανοί. Και αναφέρομαι αρχικά στους οπαδούς. Πόσα εισιτήρια έδωσε η UEFΑ; Από 9,500 γιά τους οπαδούς. Πόσοι θα πάνε; Κρατηθείτε: Κάπου 150,000 αναμένονται. Περίπου 50,000 γερμανοί (είδαμε τι έγινε και στη Βαρκελώνη) και κάπου 100,000 τρελλαμένοι σκωτσέζοι! Θα ζήσει επικές στιγμές η Σεβίλλη, ένα θαύμα ήθελα, να ήμουν εκεί τώρα να βολτάρω σε τάπας μπαρ, σε πλατείες, σε μαγαζιά, τρελλο πανηγύρι (και ρισκάρω να προβλέψω ότι δεν θα ανοίξει και μύτη, το αντίθετο, θα είναι τέλεια, γιατί οι σκωτσέζοι δεν είναι άγγλοι).

Θα τα παίξουν και οι παίκτες. Σαν καύσωνας θα είναι, το έχω ζήσει, το Μαρόκο είναι μιά ανάσα. Οπότε, έτσι κι αλλιώς δεν θα έπαιζα κάτι από 1-Χ-2, τώρα ένας λόγος παραπάνω. Και τι θα παίξω; Ενα fun bet στηριγμένο όμως κάπου, όχι απλά έμπνευση. Θα παίξω σκόρερς Κάμαντα (από Αίντραχτ) και Ταβερνιέρ από Ρέιντζερς.

Ξεκάθαρα οι μπουκ έχουν λάθος.

Ο Κάμαντα (λατρεία από τις εποχές του στη Σεντ Τρούιντεν) είναι ένα πολυεργαλείο. Μου θυμίζει λίγο Στέλιο Γιαννακόπουλο. Είναι “χωσιάρης”. Δεν τον λες φορ, δεν τον λες δεκάρι, δεν τον λές 2ο επιθετικό, είναι…κάτι απ’ όλα. Και μπορεί στο πρωτάθλημα να έχει 5 γκολ σε 32 ματς (βασικότατος) αλλά στο Europa League έχει 5 ήδη, σε 12 αγώνες εκεί! Τρομερό ποσοστό.

Και είναι μαζί με τον Ταβερνιέρ, οι δύο που έχουν απομείνει στη λίστα των σκόρερς.

Ο αγγλος Ταβερνιέρ λοιπόν είναι…περιπτωσάρα. Δεξιός φουλ μπακ. Αρχηγός, χρόνια στη Γλασκώβη. Και παρότι δεξιό φουλ μπακ, έχει πολλά γκολ, πάρα πολλά. Εχει 55 σε 236 συμμετοχές! Κάθε 4,3 ματς στην καριέρα του στους Ρέϊνζερς ευστοχεί, αυτά είναι περίπου ποσοστά σέντερ φορ.

Το καλύτερο; Είναι ο…1ος σκόρερ του φετινού Europa League. Με επτά τέρματα. Και το ακόμα καλύτερο; Τα πέντε από τα επτά, είναι….τα πρώτα γκολ του ματς! Με Αστέρα, με Μπράγκα, με με Ντόρτμουντ, με Λειψία, πάντα βάζει γκολ και ανοίγει και το σκορ αυτός. Και εκτελεί και τα πέναλτι.

Κι ομως, πληρώνουν σούπερ και οι δύο.

Ο Κάμαντα δίνει 4,75 γιά any time! Και ο Ταβερνιέρ δίνει 4,33 any time και 11,00 γιά πρώτος! ΑΥΤΑ θα παίξω ΜΟΝΑ και μάλιστα εντελώς χαλαρά θα παίξω και τους συνδυασμούς τους, δείτε την φωτό:

Στο 21,00 να σκοράρουν και οι δύο, στο 71,00 Κάμαντα any time και Ταβερνιέρ 1ος.

Να έχουμε να ασχολούμαστε και άμα βγουν οι πίτσες καλά θα είναι.

Αυτά με τον τελικό. Και πάω στην Πέμπτη. Εχει Premier League, τα εξ’αναβολής πριν το μεγάλο φινάλε της Κυριακής. Η Εβερτον…πάλι φαβορί στο 1,90. Βάζω τα γέλια, αλλά δεν παίζω κάτι. Διαισθητικά πιστεύω θα το πάρει και θα σωθεί. Ισως και με κανένα πέναλτι, καμιά αποβολή στην Πάλας, γενικά πολλή γκρίνια προς την Ομοσπονδία και τους διαιτητές, ίσως πάρει κάτι τώρα.

Τσέλσι δεν κοιτάω καν, οπότε τι έμεινε; Η Μπέρνλι! Η οποία είναι μέσα στη ζώνη. Με ισοπαλία βγαίνει από αυτην, ισοβαθμεί με Λιντς αλλά έχει (πολυ καλύτερη) διαφορά τερμάτων. Πιστεύω δεν θα πάει γιά τον πόντο. Θα πάει να νικήσει. Να πάει στο +2 και να παίζει και γιά το Χ στο φινάλε εντός με Νιουκάστλ. Και έχω ομάδα που είναι “κλέφτρα” και το θέλει το ματς, σε απόδοση καλή, αουτσάιντερ.

Στο 3,60. Η Βίλα, από Boxing Day, έχει…2 νίκες εντός! Είναι 15η (στις 20) στη βαθμολογία έδρας, δεν κυνηγάει κάτι, ο Τζέραρντ μάλλον ήδη θα σκέφτεται πως θα σταματήσει την Σίτι την Κυριακή (γέλια).

Αυτό θα παίξω λοιπόν, ένα σημείο. Μαζί με τα ειδικά-fun bet, μιά χαρά είμαι. Στήλη ξανά το Σάββατο. Ομως ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ θα είμαι chat, και το νου σας την Παρασκευή, “κάτι” ετοιμάζουμε με τον Μάκη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras