3358

Billaras

Βάρος στο…νησί!

Τελικά, το…πήρα πίσω το παιχνίδι μου. Οπως μου στέρησε λεφτά η τύχη το Σάββατο (με Τζίλιγχαμ στο 94') μου έδωσε την άλλη μέρα (με Φίτεσε στο 92'). Και ο άγιος φοβέρα θέλει τελικά, έπρεπε να…της γκρινιάξω της τύχης μου γιά να με θυμηθεί (γέλια). Οπότε, πέρασα ένα weekend νορμάλ, χωρίς ήττα, σημαντικό αυτό. Τώρα στόχος είναι να ροκανίσω κι άλλο τη διαφορά.

Εδώ και δέκα μέρες αυτό κάνω. Γιά να δούμε… Τα'χω αφήσει πίσω μου όλα. Εκτός από ένα: Συνεχίζω να γράφω σε ένα τετράδιο εκατό φορές τη μέρα “δεν θα ξαναπαίξω αυτόν τον Αγιαξ”. Δεν έχει σημασία που δεν πόνεσε η ισοπαλία του γιατί έτσι κι αλλιώς δεν κέρδισε κι η Ρεμς. Σημασία έχει ότι έκανα λάθος που τον εμπιστεύτηκα και δεν σκοπεύω να το ξανακάνω, η ομάδα αυτή είναι της πλάκας.

Ξέρω πότε με αδικεί, πότε με ευνοεί, πότε παίζω σωστά και πότε λάθος. Ε, αυτό μου το χρεώνω στις…πατάτες μου κι ας μην είχε τελικά σημασία. Και πάμε στα φρέσκα… Σήμερα σεντονάκι…γιόκ από μένα. Θα δω μπαλίτσα, γουστάρω, αλλά ως εκεί. Μακριά κι αγαπημένοι. Σκέφτηκα κάμποσο την Ντόρτμουντ, αλλά έκανα πίσω. Θα είναι δύο μεγάλα ματς, αλλά στοιχηματικά κάνουν τζίζ.

Θα απέχω, ίσως έχουνε κάμποσα γκολ, αλλά είναι μόνο γιά τηλεθέαση. Αντίθετα, αύριο θα κρατήσω Ατλέτικο στο 2.50. Χωρίς περιστροφές, καλύτερη σε όλα. Η Λεβερκούζεν δεν έχει νίκη το 2015, η άμυνά της μπάζει (την είδα δύο σερί ματς), δεν έχει περάσει ποτέ από τους “16”. Και η Ατλέτικο το..αντίθετο. Είναι καλά, δεν τρώει γκολ με τίποτα, είναι καλύτερη εκτός έδρας κι έχει .

.περσινό αέρα. Εκεί που κέρδισε η Μονακό, μπορεί να κερδίσει και ο Σιμεόνε. Στο 2.50 είναι δίκαιη απόδοση, εγώ το περίμενα γύρω στο 2.35-2.40. Αυτά με το Champions League. Η δεύτερη απόφαση που πήρα, είναι να μην παίξω την Πέμπτη. Τίποτα. Είχα ξεχωρίσει μερικά (Λέγκια, Ντιναμό, Ολυμπιακό από φαβορί, Γιουνγκ Μπόις και Τότεναμ από αουτσάιντερ), τώρα που τα ξανακοιτάω λέω “πάσο”.

Αν ξαναλλάξω γνώμη θα ανεβάσω εκτάκτως στήλη, αλλά…δεν το βλέπω. Να παίξω χαμηλά φαβορί δεν γουστάρω, τα μεγάλα δεν με ψήνουν και τόσο, προσπερνάω… Κι έτσι, τι έμεινε; Το νησί. Μπορεί το πρόγραμμα να μην είναι φουλ, αλλά δεν είναι κακό νομίζω. Μου αρέσει. Εχω έξι σημεία στην άκρη, συν δύο….ύπουλα. Τα “ύπουλα” δεν θα παίξω, αλλά τα αναφέρω: Τσάρλτον και Γουόλσολ.

Πάω στην…καλή εξάδα που πρέπει να κάνω ακόμα μιά διαλογή! Κάρντιφ (3.60), Λιντς (4.75), Ρέντινγκ (2.90), Μπράντφορντ (4.50), Γουίμπλεντον (3.40) και Νότιγχαμ (3.20). Αυτά είναι. Μαζί με Ατλέτικο είναι η επτάδα μου ως την Παρασκευή. Ξέρω ότι η Κάρντιφ έχει επτά χωρίς νίκη, αλλά ξέρω ότι αρχίζει να πατάει καλά. Την άφησα προχθές που την είχε ο Μάκης, την μέλετησα, ήθελα να δω.

Βελτιώθηκε και τώρα μου κάνει. Η Γουίγκαν έχει να κερδίσει εντός από το…καλοκαίρι, κυριολεκτικά, ήταν Αυγουστος! Και τρέχει τραγικο σερί, έχει και κάργα απόντες. Ειδικών συνθηκών το ματς, ο Μακάι στον πάγκο της γηπεδούχου, έφυγε από την Κάρντιφ τέλη του 2013 κι έκτοτε ακολούθησε ένας χρόνος..μάχης σε λεκτικό και δικαστικό επίπεδο με την Κάρντιφ.

Γιά τη Λιντς τι να πω; Με 5 νίκες στα τελευταία 6, με την άμυνα να δένει εξαιρετικά, με νίκη στη Μίντλεσμπρο, μου τη δίνουν στο 4.75! Θα θυμηθεί τις…παλιές της ασθένειες; Μπορεί. Αλλά το ρισκάρω, η απόδοση είναι εντελώς λάθος. Η Ρέντινγκ είναι…κουφή ομάδα. Δείτε τι κάνει τελευταία. Χάνει εύκολα εντός, κερδίζει εύκολα εκτός! Ας το συνεχίσει κι απόψε αυτό.

Οταν κερδίζει μέσα στη Γουλβς και χάνει στο σπίτι της από την Γουίγκαν, μόνο…κουφή ομάδα την λές! Και η Χάτερσφιλντ δεν τρομάζει. Η Μπράντφορντ…είναι Μπράντφορντ. Απλά πράγματα. Καιρό αήττητη, ακονίζει νύχια γιά το κύπελλο, αλλά έχουμε ακόμα μέλλον, ως τις 7 Μάρτη δεν νομίζω από τώρα να σκέφτεται το νοκ άουτ με τη Ρέντινγκ. Ομάδα που περνάει από την Τσέλσι με ανατροπή, που η φανέλα της…ζυγίζει, που μάζεψε 25.

000 λαού με τη Σάντερλαντ (η μεγάλύτερη προσέλευση, μιλάμε γιά ομάδα αντίστοιχη Γ' εθνικής Ελλάδος γιά να καταλαβαίνουμε τι λέμε), πάει στην ντεφορμέ Σουίντον. Η Σουίντον είναι καλή ομάδα, μην γελιέστε. Απλά στην κοιλιά της. Τρεις σερί ήττες, η τελευταία από την…Κρόουλι, δείχνει πολλά. Ανεξήγητο το 4.50. Η Γουίμπλεντόν είναι καλά, έρχεται από σπουδαία νίκη (δεν είναι απλό να κερδίζει τη Λούτον στο 90') και πάει στην Κέμπριτζ που έχει ξεχάσει πως είναι να κερδίζει και…ακόμα μετράει γκολ.

Είναι ωραίο να παίζεις αουτσάιντερ και να ρίχνει…εξάρα (Πόρτσμουθ, το Σάββατο, στην…Κέμπριτζ). Προς τι το 3.40; Βαριά 2.90 θα το έδινα! Και τέλος, αύριο, η Νότιγχαμ. Με Φρίντμαν (και πολύπειρο Λόρενς από πίσω του, μην το ξεχνάμε) πήρε πάνω της, απανωτές νίκες (και καλές εμφανίσεις). Κλασική καλή έδρα. Και υποδέχεται την Μπόρνεμουθ που.

.σαν να κάνει νερά. Γκελάρει πλέον, δεν πείθει, προχθές ξύπνησε αργά με την Μπρέντφορντ. Θα το έδινα πιό μοιρασμένο, αλλά οκ, δεν είναι και σούπερ ευκαιρία το 3.20. Αυτά είναι. Καταλάβατε γιατί μου αρέσουν; Νομίζω δικαιολογημένα. Και κανονικά, τώρα έπρεπε να σας αφήσω…εσάς να διαλέξετε. Μπροστά σας είναι, αιτιολογημένα, πάρτε ότι σας αρέσει, με όποιο τρόπο σας αρέσει.

Αλλά οκ, ας ρισκάρω να κάνω εξιτρα διαλογή και να παραθέσω το παιχνίδι μου. Σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να αφήσω μιά δυάδα (Νότιγχαμ-Ατλέτικο) γιά αύριο. Χωρίς ζητούμενα, τίποτα, ξερή δυάδα. Και με τα άλλα πέντε να πορευτώ σήμερα. Μετά το ξαναζύγιζα, μπας και πρέπει να βάλω πχ τη Νότιγχαμ σε ότι σημερινό επιλέξω. Αυτός ήταν ο πρώτος μου ενδοιασμός.

Αποφάσισα. Η πρώτη σκέψη συνήθως είναι η πιό σωστή. Θα πορευτώ έτσι. Δυάδα “ξερή” αυριανή, με Νότιγχαμ-Ατλέτικο. Μου δίνει 8 φορές τα λεφτά μου. Και έχω πλέον τα πέντε σημερινά. Θα κάνω ένα…mixed grill σε ότι αφορά στο παιχνίδι μου. Οχι patent (θα έπρεπε να κόψω δύο), όχι yankee (και να ζητάω μίνιμουμ δύο). Θα αφήσω ένα, θα μείνω με τα τέσσερα και από αυτά τα τέσσερα θα παίξω και δύο μονά, τα προφανή μεγάλα, Λιντς και Μπράντφορντ.

Εντεκα συν δύο στήλες. Αρα, μένει ένα βήμα. Ποιό να κόψω από Κάρντιφ, Γουίμπλεντον, Ρέντινγκ. Το…μικρότερο (κάθε φορά που το γράφω αυτό, γελάω, φτάσαμε τα 3αρια να είναι τα…μικρότερα και να μας ξυνίζουν). Θα κόψω λοιπόν τη Ρέντινγκ. Αυτή μαζί με τα “ύπουλα” Τσάρλτον και Γουόλσολ θα μείνουν έξω από το παιχνίδι μου, αλλά θα τα παρακολουθώ.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 22/2: 405 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.505 μονάδες. Ποντάρισμα 24-25/2: Yankee: Λιντς 2 (4.75)-Μπράντφορντ 2 (4.50)-Γουίμπλεντον 2 (3.40)-Κάρντιφ 2 (3.60) με 35 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 210), 15 κάθε δυάδα (ακόμα 60) και 10 η τετράδα. Ολο μαζί 280 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λιντς 2 (4.75) με 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπράντφορντ 2 (4.50) με 65 μονάδες.

Δυάδα Τετάρτης: Νότιγχαμ 1 -Ατλέτικο 2 (8.00) με 60 μονάδες. Ανοιχτα μπετ: 465 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.040 μονάδες. Αν προσέξετε καλά, θα δείτε ότι το αποψινό μου παιχνίδι είναι…ακριβώς όσα πήρα πίσω την Κυριακή, 405 μονάδες. Δηλαδή τα “εξτρά” είναι η αυριανή δυάδα. Πάω μπρος-πίσω το ίδιο κεφάλαιο. Οσο δεν το χάνω, αυτό κάνω. Μια δυάδα κάπου με “πατσίζει” ή με βγάζει και από πάνω (αν πχ είναι δυάδα του yankee που έχει μέσα όμως και ένα μονό).

Η χημεία ανήκει σε εσάς, το επαναλαμβάνω. Τίποτα άλλο, ραντεβού το Σάββατο εκτός …συγκλονιστικού απροόπτου! Ή μαλλον…άκυρο! Εχουμε κι άλλο ραντεβού! Σήμερα, 6-7, ραδιόφωνο στον Sport fm 94,6, με οικοδεσπότη Νίκο Τσούκα (θυμίζω, υπάρχει καθημερινή εκπομπή της Kingbet, 6-7 το απόγευμα Δευτέρα ως Παρασκευή), εγώ κι ο Μάκης θα…αγγλοποιήσουμε την εκπομπή, ποιό σεντονάκι τώρα; (γέλια).

Οποιος θέλει, ας συντονιστεί στις 6, καλά θα περάσουμε! Υ.Γ: Στην έσκασα ρε, δεν το περίμενες, ανέβαση στήλη πριν από σένα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras