2196

Μάκης Μηνδρινός

Βενγκέρ, στοίχημα και λάθος απόδοση

Χαιρετώ! 20 Απριλίου 2018 λοιπόν. Ιστορική ημέρα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν πως δεν θα έρθει ποτέ. Ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Αρσεναλ στο τέλος της σεζόν, μετά από 22 χρόνια παρουσίας στον πάγκο των «κανονιέρηδων». Από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, πήρε τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, 7 Κύπελλα, άλλα τόσα Σούπερ Καπ, είχε κι έναν χαμένο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατά καιρούς είδαμε μπαλάρα από την Αρσεναλ του Βενγκέρ, είδαμε στα χέρια του να ωριμάζουν απλοί παίκτες και να γίνονται παικταράδες, είδαμε και το μοναδικό επίτευγμα για τα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ: να τελειώνει μία ολόκληρη σεζόν αήττητη. Ο προπονητής με τα περισσότερα ματς στην ιστορία της Πρέμιερ και δεύτερος σε νίκες μετά τον Φέργκιουσον.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, όμως. Για πολλούς ήταν ένας κύκλος που έπρεπε να κλείσει (αρκετά) νωρίτερα. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι φίλοι της Αρσεναλ τάσσονταν υπέρ του «Wenger out» παρά της παραμονής του Γάλλου προπονητή. Η πορεία της Αρσεναλ τα τελευταία χρόνια ήταν ουσιαστικά σαν ευθεία γραμμή. Τίποτα ιδιαίτερο, ούτε στα εγχώρια, ούτε στην Ευρώπη.

Προφανώς ιδανικό σενάριο για τον Βενγκέρ θα ήταν να αποχωρήσει με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, για το οποίο αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης στα ημιτελικά. Ο Τόμας Τούχελ, πρώην της Ντόρτμουντ, είναι σύμφωνα με τους μπουκ ο Νο1 υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει. Σχεδόν επιβεβλημένο ήταν να ξεκινήσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο τη στήλη, ήταν ένα… κάστρο που έπεσε, ήταν κάτι που περιμέναμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όμως στο τέλος της σεζόν διαβάζαμε ότι τελικά ο Βενγκέρ παραμένει.

Ιστορικές στιγμές λοιπόν… Πάμε στα στοιχηματικά. Χαλαρά έφυγε το μεσοβδόμαδο και πλέον μπαίνουμε στα τελευταία μέτρα της σεζόν. Τελευταίες αγωνιστικές, τα… ψέματα τελείωσαν. Για όλους ισχύει αυτό: και για τις ομάδες/προπονητές/παίκτες και για εμάς που ασχολούμαστε με το στοίχημα. Το Μουντιάλ είναι άλλο πράγμα, είναι το… μπόνους της στοιχηματικής σεζόν, η οποία κανονικά ολοκληρώνεται σε περίπου ένα μήνα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή… Πρέμιερ Λιγκ/Κύπελλο * Μόλις 6 ματς συνολικά στην Πρέμιερ Λιγκ λόγω των δύο ημιτελικών Κυπέλλου. Ουσιαστικά, από τα 6 της Πρέμιερ δεν με απασχολεί σχεδόν κανένα στοιχηματικά. Μικρές σκέψεις έκανα για Γουέστ Χαμ (που παίζει στην έδρα της Αρσεναλ), αλλά η όλη φάση με τον Βενγκέρ και το γεγονός ότι ο Γάλλος προανήγγειλε «κανονική» ενδεκάδα προκειμένου να κάνει πρόβα ενόψει Γιουρόπα Λιγκ, με αναγκάζουν να κάνω πίσω.

Αν κάποιος παίζει ισοπαλίες, ας κοιτάξει το Γουότφορντ – Πάλας. Δεν νομίζω ότι το Χ θα χαλάσει κάποια από τις δύο… * Τίποτα ιδιαίτερο και στο Κύπελλο. Γιουνάιτεντ – Τότεναμ με γηπεδούχο ουσιαστικά την Τότεναμ και Τσέλσι – Σαουθάμπτον που έπαιξαν και πριν από μία εβδομάδα. Ημιτελικοί, νοκ άουτ, δύσκολα προσεγγίζονται, καμία διάθεση να βάλω χρήματα σε κάποιο από αυτά τα ματς.

Τσάμπιονσιπ * Απόψε όσοι δεν είστε μπασκετικοί και θέλετε να δείτε ένα… εναλλακτικό ματς (και όχι, για παράδειγμα, το πιο εμπορικό Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ), συντονιστείτε στο Μίλγουολ – Φούλαμ. Λονδρέζικο ντέρμπι, τεράστιο το κίνητρο, οι πιο φορμαρισμένες του πρωταθλήματος: 17 ματς αήττητη η Μίλγουολ που είναι οριακά εντός ζώνης πλέι οφ, 21 αήττητη η Φούλαμ που πάει για απευθείας άνοδο! Με λίγα λόγια, μα-τσά-ρα.

Στο στοιχηματικό κομμάτι, οι μπουκ υποτιμούν λίγο τη Μίλγουολ, στο 3.30 είναι ο άσος. Θα έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο, το «Ντεν» είναι φέτος από τις καλύτερες έδρες του πρωταθλήματος. Λιγκ 1 * Σπουδαίο το Πόρτσμουθ – Τσάρλτον, οι δύο ομάδες έχουν κοινό στόχο τα πλέι οφ. Στην πρώτη εικόνα της αγωνιστικής τη Δευτέρα το βράδυ και μελετώντας τα παιχνίδια της Τρίτης, δεν μου έβγαινε κάτι για το αυριανό.

Την Τρίτη, όμως, η Τσάρλτον έκανε μια πειστικότατη νίκη σε μια από τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας (Σριούσμπερι) και –κυρίως- την έκανε με απόλυτα πειστικό τρόπο. Την ίδια στιγμή, η Πόρτσμουθ κολλούσε για τρίτο σερί ματς (και τα τρία εκτός έδρας), χάνοντας 3-1 στο Μπράντφορντ. Η πίεση είναι στους γηπεδούχους, το 3.80 στο διπλό ξεφεύγει.

* Εκτός κάθε λογικής η απόδοση του διπλού της Μπράντφορντ στο Ρότσντεϊλ. ΟΚ, δέχομαι ότι το κίνητρο στους γηπεδούχους είναι μεγαλύτερο, «καίγονται» στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή. Αλλά όχι και το διπλό να φτάνει στο 5.50! Εξάλλου, μην παρασύρεστε από τη βαθμολογία, όπου αυτή τη στιγμή η Μπράντφορντ είναι στο -7 από τα πλέι οφ.

Εχει ματς λιγότερο/α και σχετικά καλό πρόγραμμα, ενώ προέρχεται από σπουδαία νίκη επί της Πόρτσμουθ. Πέντε ματς έχει κερδίσει εντός η Ρότσντεϊλ, περισσότερες νίκες εκτός απ’ ό,τι εντός έχει η Μπράντφορντ. ΟΚ, ας είναι φαβορί η Ρότσντεϊλ, αλλά απορώ πραγματικά με το σετ… Λιγκ 2 * Pregame δεν βλέπω κάτι αμάν-αμάν. Εχω, όμως, σταμπαρισμένο το Σουίντον – Γκρίμσμπι, μήπως και ρίξω κάνα ψιλό στο διπλό, στο live.

Ούτε οι μεν είναι καλά ούτε οι δε, η Σουίντον εξακολουθεί να είναι στο κόλπο των πλέι οφ, η Γκρίμσμπι χρειάζεται μερικούς βαθμούς ακόμα για να σωθεί. Αν τα αποτελέσματα πηγαίνουν φυσιολογικά, κερδίζουν δηλαδή ως γηπεδούχοι Κόβεντρι, Μάνσφιλντ, Λίνκολν, αλλά και Μπάρνετ στην ουρά, ίσως ρίξω τίποτα στο διπλό, που αυτή τη στιγμή είναι στο μεγάλο 5.

25. Νάσιοναλ Λιγκ * Για την Ντάγκεναμ μιλήσαμε και μεσοβδόμαδα, έχασε τελικά από την Μπρόμλι και ουσιαστικά πλέι οφ τέλος, παρά τη νίκη της χθες επί της ουραγό Γκάισλι με 5-3 (εκτός έδρας). Στη λογική ότι πιθανότατα θα είναι φουλ κουρασμένη καθώς έπαιξε Τρίτη, Πέμπτη και τώρα Σάββατο, θα μπορούσαμε να την κοντράρουμε κόντρα στην ανεβασμένη Μέιντενχεντ (τρεις σερί νίκες).

Το διπλό στο 3.10, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για αδιάφορο βαθμολογικά ματς. * Υπουλο το Φάιλντ – Σόλιχαλ, είναι φορμαρισμένη η φιλοξενούμενη… * Αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα ποια είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη Σάτον με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι από τότε που βγήκε η είδηση στο προσκήνιο πως αν πάρει την άνοδο υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού (επειδή έχει πλαστικό χλοοτάπητα κάτι που απαγορεύεται στη Football League), έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Όπως και να έχει, η απόφαση της Football League για το αν θα αλλάξει ο συγκεκριμένος κανονισμός λέγεται ότι θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο. Τρέχα-γύρευε δηλαδή! Βορράς * Μεγάλο το 4.75 της Μπράντφορντ στο εντός έδρας με την Χάρογκεϊτ. Ειδικά αν η Σάλφορντ κερδίζει (που είναι το λογικό απέναντι στην Μπόστον), το όνειρο της Χάρογκεϊτ για απευθείας άνοδο σβήνει.

Από την άλλη, με τις τρεις σερί νίκες η Μπράντφορντ μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση των πλέι οφ. Την Τρίτη, η Μπράντφορντ πέτυχε μεγάλη νίκη στην έδρα της Μπρέικλι, ενώ η Χάρογκεϊτ υπέστη βαριά ήττα 3-0 από τη Μπόστον. * Υπουλο είναι και το Σάουθπορτ – Μπρέικλι. Νότος * Μείον ένας βαθμός στη Μπρέιντρι για αντικανονική συμμετοχή παίκτη, ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη για τα πλέι οφ.

Και τώρα παίζει με την Τρούρο, εξάποντο για τα πλέι οφ, δεν ακουμπιέται. * Γουίλντστοουν – Τσίπενχαμ είναι αδιάφορο βαθμολογικά, οι δύο ομάδες δεν πάνε ούτε πάνω ούτε κάτω. Όμως: η Γουίλντστοουν έρχεται από τρεις σερί ήττες, έχει 7 στα 9 τελευταία. Συν ότι έπαιξε Σάββατο-Δευτέρα-Πέμπτη και ξαναπαίζει Σάββατο-Δευτέρα-Πέμπτη-Σάββατο! Ετσι κλείνει το πρωτάθλημα.

Από την άλλη, η Τσίπενχαμ έχει 6 νίκες στα 8 τελευταία, προέρχεται από το 2-0 επί της Τρούρο που καιγόταν για τρίποντο (για τα πλέι οφ), ενώ τελευταία φορά που έπαιξε ήταν το προηγούμενο Σάββατο. Και έχει ένα άλλο ματς για να κλείσει τη σεζόν, το επόμενο Σάββατο. Στο 3.50 το διπλό, κακώς κατά τη γνώμη μου. Δεν αναφέραμε πολλά γιατί δεν υπάρχουν πολλά.

Και από ‘δω και πέρα μάλλον έτσι θα πάει. Τίποτα από Πρέμιερ Λίγκ και Κύπελλο, Μίλγουολ από Τσάμπιονσιπ, Τσάρλτον και Μπράντφορντ από Λιγκ 1, Γκρίμσμπι από Λιγκ 2 (για live), Μπράντφορντ ΠΑ και Τσίπενχαμ από τις μικρούλες. Pregame θα παίξω μόνο Μπράντφορντ. Και στο live βλέπουμε για τα υπόλοιπα. Αλλά αυτή τη στιγμή, μόνο εκεί βλέπω πολύ μεγάλο λάθος και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω κόντρα στους μπουκ.

Αν αλλάξει κάτι θα γίνει update, τα λέμε και στο twitter αν προκύψει κάτι στο live. Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (17/04): -62 μονάδες Νέο υπόλοιπο (20/04): -62 μονάδες Ποντάρισμα 21/04 Ρότσντεϊλ – Μπράντφορντ 2 dnb (4.00): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -92 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος