1993

Κώστας Ζαφείρης

Βιτόρια, Α2, ΝΒΑ

Γεια χαρά… Ο Παναθηναϊκός (5-3) δοκιμάζεται σε λίγες ώρες στην Βιτόρια, με την Μπασκόνια (2-6) του Περάσοβιτς. Ο Κροάτης προπονητής αντικατέστησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Πέδρο Μαρτίνεθ στον πάγκο των Βάσκων, με τους ισπανούς δημοσιογράφους να γράφουν εδώ και μία εβδομάδα για το… άδικο του πράγματος. Όχι γιατί ο Περάσοβιτς είναι κακός κόουτς, αλλά γιατί δεν άξιζε τέτοια αντιμετώπιση από τον Κερεχέτα ο Μαρτίνεθ.

Αυτά για την ιστορία. Πάμε παρακάτω. Από το κρίσιμο ματς που θα γίνει στην Βιτόρια, κρατώ ένα ειδικό. Και συγκεκριμένα το Under 9,5 πόντοι του ΝτεΣόν Τόμας. Η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικανός φόργουορντ έχει ανεβάσει στροφές τις δύο τελευταίες εβδομάδες (έβαλε 14 με την Μπαρτσελόνα, 11 με την Εφές, ενώ πιο πριν είχε 9 με τον Ολυμπιακό, 14 με Μπούντουτσνοστ, 6 με Ζαλγκίρις, 12 με Γκραν Κανάρια, 3 με Μπάγερν και 9 πόντους με Μακάμπι).

Δύσκολο μέρος για μαγκιές η Βιτόρια, τον συγκεκριμένο παίκτη δεν τον είχα ποτέ για… ψυχάρα.

 

Συνέχεια με ΝΒΑ. Από τα περίεργα της φετινής σεζόν (τουλάχιστον βάσει όσων έχουμε δει μέχρι τώρα) το γεγονός πως οι Σέλτικς (9-9) δεν βλέπονται (προέρχονται από τρεις κολλητές ήττες). Και είναι πολύ περίεργο γιατί και σούπερ ρόστερ έχουν αλλά και προπονητάρα (σ.

σ. Μπραντ Στίβενς). Για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Ατλάντα κόντρα στους Χοκς (3-15) των εννέα συνεχόμενων ηττών και των τριών νικών σε συνολικά 18 αγώνες, είναι αμφίβολος ο Χόρφορντ, όμως παίξει δεν παίξει ο 32χρονος βασικός σέντερ των «Κελτών», δεν… νοείται να γκελάρουν. Κι ας μιλάμε για ΝΒΑ που όλα γίνονται. Δεν θα το βάλω στο πινακάκι, αλλά θα ποντάρω στο να προηγούνται οι Σέλτικς από πέντε πόντους και πάνω στο ημίχρονο (1ο ημίχρονο, Μπόστον Σέλτικς -4,5 σε απόδοση 1.

90).

 

Στις 10 και μισή το βράδυ, οι Κλίπερς (11-6) υποδέχονται τους Γκρίζλις (12-5). Ντέρμπι κορυφής στη Δύση και ποιος να το ‘λεγε αυτό, το καλοκαίρι. Δεν νομίζω, πάντως, ότι το Μέμφις θα συνεχίσει να βρίσκεται για πολύ ακόμα στην κορυφή της περιφέρειας, καθώς περισσότερο έχει εκμεταλλευθεί τα προβλήματα των υπόλοιπων καλών ομάδων, παρά έχει τις δυνατότητες για να φιγουράρει στο ρετιρέ.

Οι γηπεδούχοι του Ντοκ Ρίβερς προέρχονται από κακή ήττα στην Ουάσινγκτον (προηγήθηκαν ακόμα και με 24 πόντους διαφορά των Γουϊζαρντς, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο λιποθύμησαν), ενώ οι Γκρίζλις νίκησαν στο φινάλε (και με διαιτητικό λάθος) τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο με δύο βολές του Μαρκ Γκασόλ, δέκατα πριν το τέλος (στην τελευταία φάση και μετά από το τάιμ άουτ του Πόποβιτς, δεν δόθηκε φάουλ πάνω στον Ολντριτζ από τον Γκασόλ).

Εν ολίγοις, δεν τους έχω για ψηλά τους Γκρίζλις, πιστεύω ότι θα υπάρξει… διόρθωση στην βαθμολογική τους θέση και γι’ αυτό θα πάω με τον «άσο» των Κλίπερς στους -2 πόντους στο ημίχρονο, σε καλή απόδοση (1.90).

 

Κλείνω με ένα αυριανό από την Α2. Η φιλόδοξη, φέτος, Καρδίτσα (παρέμεινε το καλοκαίρι στην τεχνική της ηγεσία ο Γιάννης Τζήμας) υποδέχεται το Ψυχικό του Γιώργου Ρεμεντέλα (είναι ο μακροβιότερος προπονητής σε πάγκο ομάδας της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας στο ελληνικό μπάσκετ, κοουτσάρει τον σύλλογο των Βορείων Προαστίων 15 χρόνια, από το 2003).

Οι Θεσσαλοί έχουν κάποια θέματα τις τελευταίες εβδομάδες, με τραυματισμούς βασικών τους παικτών που δεν έχουν επιστρέψει στο 100%, την ίδια ώρα που το Ψυχικό πηγαίνει στην Καρδίτσα έχοντας φουλ ψυχολογία (το προηγούμενο Σάββατο έκανε περίπατο με τον δυνατό Ερμή Αγιάς) και χωρίς απουσίες. Μεγάλο το χάντικαπ, βάζω στο παιχνίδι μου το «διπλό» στους 10,5 πόντους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης