4303

Billaras

Βλέποντας και κάνοντας…

Εκλεισε λοιπόν χθες η 1η αγωνιστικη του EURO 2012. Οπως έγραψα και στην σημερινή Kingbet, αν προσπαθούσα να συνοψίσω τα οκτώ ματς, θα τα έγραφα ως εξής: Ομάδα που έκλεψε τις εντυπώσεις: Πορτογαλία. Εκανε πολλά σωστά πράγματα σε 90', κόντρα σε βαρβάτο αντίπαλο. Ας έχασε. Συνολικά έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Ομάδα που ήταν άκρως τυχερή: Κροατία.

Αν σκοράρεις στο 3', στο 43' και το 48', έχεις πάρει το ματς κι ας είσαι και η μικτή Betsellers. Ομάδα που απογοήτευσε: Γερμανία. Τόσο φοβισμένο ένα μεγάλο φαβορί σπάνια βλέπεις. Οι μισοί και πλέον παίκτες της, δεν πέρασαν τη σέντρα! Ομάδα που παίρνει τον χαρακτηρισμό διπρόσωπης: Ελλάδα! Τραγική στο ά μέρος, εντυπωσιακή στο β' μέρος.

Ολική μεταμόρφωση. Ομάδα που παίρνει το χαρακτηρισμό της αποκρουστικής: Αγγλία. Σόρρυ, μην μου πει κανείς για Ελλάδα το 2004 ή Τσέλσι φετινή γιατί θα είναι λάθος. Η Ελλάδα το 2004 ήταν νο.100 της FIFA και πρωτάρα, όχι…νούμερο 6 στον κόσμο! Και η Ελλάδα έπαιξε με βάθος άμυνας, με λίμπερο. Οχι 9 παίκτες πίσω σε διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσουμε το Κούγκι.

Οσο γιά την Τσέλσι φέτος (που είχε διπλή ζώνη άμυνας), έπαιζε με την Μπαρτσελόνα (όχι την Γαλλία). Και με 10 παίκτες από νωρίς. Και στο Καμπ Νου. Οι διαφορές είναι τεράστιες. Ομάδα “οτι να'ναι”: Η Ολλανδια. Ναι, έκανε 28 τελικές γιατί έχει παίκτες κλάσης. Αλλά ήταν ο ορισμός του…μπουρδουκλώματος. Σαν να μην ήξεραν που παίζουν, ή σαν να μην ήθελαν να παίξουν ο ένας γιά τον άλλο βάση των οδηγιών του προπονητή.

Ομάδα “λίγη”: Η Ιρλανδία. Οκ, άτυχη και μάλιστα πολύ. Αλλά σε όλο το ματς δεν έδειξε ότι έχει κάτι να σε μαγνητίσει. Ομάδα με τον πλέον βλάκα προπονητή: Τσεχία. Που πας ρε καραμήτρο με άμυνα ζώνης στη σέντρα; Στρέμματα χώρου, βρήκαν και τα έκαναν οι ρώσοι. Και οκ, ξεκινάς έτσι. Δεν το αλλάζεις στη διάρκεια του ματς; Κάθεσαι να δεις αν θα φας 4, 6 ή 8 γκολ; Ομάδα-έκπληξη: Η Ουκρανία.

Ομολογώ ότι δεν την περίμενα τόσο ανταγωνιστική. Οσα είχε δείξει στα φιλικά, ήταν απογοητευτικά. Και χθες ήταν μιά χαρά ομάδα. Με κενά πίσω μεν, αλλά έδειξε πολλά θετικά. Ομάδα-πρωτοτυπία: Ισπανία. Οκ, έχεις χαφ παγκόσμιας κλάσης. Αλλά…χωρίς φορ; Το 4-6-0 όταν η Ιταλία είχε 3 σέντερ μπακ, ήταν αν μη τι άλλο αδόκιμο. Ο Ντελ Μπόσκε βέβαια το άλλαξε στην πορεία, αλλά…μας είχε ήδη κουφάνει.

Αυτά μέσες άκρες με όσα είδαμε. Οσο γιά το χθες αποκλειστηκά; Ενας φίλος μου έγραψε με mail “γιατί παίξαμε Γαλλία αφού ήξερες πως θα παίξει η Αγγλία;”. Η απάντηση ήταν απλή: Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1.75 και Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 1.20. Αστείες, ψεύτικες αποδόσεις. Ενω Γαλλία-Αγγλία έδινε 2.40 ως 2.50. Καμιά σχέση δηλαδή. Πήρα το ρίσκο γιατί η απόδοση ήταν σωστή και με αξία.

Και με 15-1 τελικές ήρθε 1-1 (το “1” της Αγγλίας είναι το γκολ, δεν ξαναπήγε η μπαλα προς την εστία του Γιορίς). Οκ, συμβαίνει. Το μπετ όμως ήταν σωστό. Οσο γιά το βραδυνό; Από τη μιά χάρηκα πολύ (γιά δύο λόγους), από την άλλη τσαντίστηκα πολύ, πάλι γιά δύο λόγους!! Χάρηκα γιατί πληρωθήκαμε το goal/goal και γιατί πληρωθήκαμε στο live ένα μεγάλο ταμείο.

Που το απολαύσαμε κάπου 150 άτομα μαζί χθες στο chat (σας είχα προειδοποιήσει, στο chat θα γίνεται το…νταραβέρι του live). Με το σκορ 0-0 στο ημίχρονο, το 6.6 του over 2,5 τιμήθηκε δεόντως. Με καλό ποντάρισμα. Και ήρθε…στο χαλαρό, ως το 62' είχαμε πληρωθεί. Μέσα σε 17' λεπτά ένα βαρβάτο ταμείο. Γιατί έσκασα; Πρώτον γιατί…ήρθε επιτέλους το 2-1 αλλά.

.ανάποδα και δεν το πληρωθήκαμε και δεύτερον, γιατί αυτό το ρημάδι over της Ουκρανίας ήταν καραμπινάτο λάθος των μπουκ και δεν μπόρεσα να το συνδυάσω. Αν θυμάστε, μιά εβδομάδα πριν, την Τρίτη πριν την έναρξη, ψάχνοντας το βρήκα τότε στο 2.70 και έριξα δυάδα με το over της Ολλανδίας!! Ε, πάρε 0-1 από το 25', πάρε 28 τελικές, αλλά το over δεν ήρθε στο ματς των “οράνιε”.

Και χθες πάλι, το συνδύασα με τον άσο της Γαλλίας, πάρε 15-1 τελικές, αλλά το γκολ πάλι δεν ήρθε, πάλι δεν συνδυάστηκε!! Ισως…ήθελε να το πάρουμε μόνο του, στο 6.6. Περίεργο πράγμα η μπάλα (και κατ' επέκταση το στοίχημα)… Αυτά με όσα έγιναν ως σήμερα… Πάμε στα φρέσκα. Ξεκαθαρίζω εξ΄αρχής ότι σήμερα ΔΕΝ παίζω δυνατά. Καμιά σχέση με χθες.

Σήμερα θα είμαι σαν…προχθές, κάτι τέτοιο. Οι βασικοί μου στόχοι έχουν “αναγνωρισθεί” και δεν είναι σημερινοί. Από εκεί και πέρα: Αν μου…υπογράψετε ότι η Ελλάδα θα παίξει χωρίς τον Γκέκα, παίζω άσο την Εθνική μας. Ας μην ήμουν έλληνας, δεν γίνεται μιά ομάδα που είναι αήττητη σε επίσημο ματς από την κόντρα μας με τον…Μέσι στο Μουντιάλ, να την έχει συνέχεια αουτσάιντερ.

Και με όσα είδαμε στα πρώτα ματς, η εθνική μας αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης από τους μπουκ. Γιατί έχω σκαλώσει με τον Γκέκα; Γιατί είδατε πως έπαιξε η Τσεχία. Οταν αφήνει το μισό γήπεδο ελεύθερο, εσύ ένα πράγμα θες: Ταχύτητα. Να βγεις στην κόντρα. Ο Γκέκας δεν έιναι ταχύς, δεν έχει το “ένας με έναν”, δεν σπάει μπάλες, δεν σουτάρει από μακριά.

Ο Γκέκας μπορεί να μπει αν χάνουμε μετά το 70' και πιέζουμε με σέντρες, με πολυκοσμία στην αντίπαλη μικρή περιοχή κλπ. Οχι τώρα. Εχουμε από εκεί και πέρα και άλλα θέματα, αλλά θα την…βρούμε την άκρη. Το βασικό είναι να δούμε είτε Σαμαρά φορ (και Φορτούνη αριστερά-Σαλπιγγίδη δεξιά) είτε Μήτρογλου φορ (και Σαμαρά αριστερά-Σαλπιγγιδη δεξιά).

Ως σημείο λοιπόν, μιά “ψιλή” στον άσο, και θα καλυφθώ στο live. Να πάω σε under κλπ δεν το κάνω, πληρώνει ψίχουλα. Και με την προυπόθεση την παραπάνω: Αν δω Γκέκα 11αδα, αναιρώ το μπετ, ΔΕΝ παίζω τίποτα. Νομίζω είμαι ξεκάθαρος… Οσο γιά το άλλο ματς; Πολλοί, σχεδόν όλοι, πάνε με την Ρωσία. Εγώ δεν θα πάω. Πιστεύω ότι βρήκε και τα έκανε.

Η Πολωνία δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά δεν θα παίξει όπως η Τσεχία, χαζοί δεν είναι! Και ξέρει ότι με έναν πόντο πχ δεν χαλιέται. Πάει στους 2 και τα παίζει όλα γιά όλα με τους Τσέχους. Η νίκη της Ελλάδας ή το Χ στο δικό μας ματς, εξυπηρετεί ΠΟΛΥ απόψε και την Πολωνία και την Ρωσία να τα…μοιράσουν. Ειδικά το Χ στο πρώτο ματς. Παράδειγμα: Χ εμείς και Χ το βραδυνο; Η Ρωσία 4, η Πολωνία 2, εμείς 2, η Τσεχία 1.

Αρα η Ρωσία είναι άνετη, παίζει γιά δύο αποτελέσματα με εμάς γιά να περάσει και να βγει και πιθανότατα πρωτη (εκτός αν οι πολωνοί κερδίσουν με 4-5 γκολ τους τσέχους, πράγμα απίθανο). Αν κερδίζει η Ρωσία την Ελλάδα, οι πολωνοί στο φινάλε παίζουν κι αυτοί γιά δύο αποτελέσματα και περνάνε ως 2οι. Αν κερδίσει η εθνική μας απόψε, οι πολωνοι έχουν ως δεδομένο οτι με Χ απόψε πάνε 2 και έχουν τους αδιάφορους -αποκλεισμένους- τσέχους στο φινάλε.

Αρα πάνε 5 ποντάκια και αφού παίζουν μεταξύ τους Ρωσία-Ελλάδα φοβάται μόνο…στήσιμο και “φιλικό” χινάρι μεταξύ μας στο φινάλε (κάτι που θεωρώ εξαιρετικά απίθανο). Οι πολωνοί θα έχουν…νέφτι απόψε αν μας κερδίσουν νωρίς οι τσέχοι. Τοτέ ναι, ζορίζονται, θα γίνει μακελειό στο φινάλε. Εν κατακλείδι: Ασος Ελλάδος νωρίς: Ανετη Πολωνία.

Ισοπαλία Ελλάδας; Ανετοι και οι δύο απόψε. Νίκη Τσεχίας; Ανετή η Ρωσία απόψε. Κάπως έτσι… Γενικά, το έχω ξαναγράψει, θα είναι όμιλος λεπτομερειών. Γι αυτό και δεν παίζω τίποτα νωρίς. Αρχικά σκέφτηκα να παίξω “πακέτο” τις δύο ισοπαλίες. Είναι λογικό σενάριο. Αλλά αφού λέω να ρισκάρω στη νίκη μας, το άφησα. Καταλήγω: Παίζω άσο Ελλάδα (ΑΝ είμαστε χωρίς Γκέκα), και τίποτα άλλο αρχικά.

ΑΝ έρθει Χ το παιχνίδι μας, τότε παίζω Χ το Πολωνία-Ρωσία. Αυτό είναι η κατακλείδα. Βλέποντας και κάνοντας. Γενικά όπως είπα, παίζω χαλαρά, το ενδιαφέρον μου φουντώνει από αύριο (που θα υπάρχει κανονικά νέα στήλη). Τίποτα άλλο. Ποντάρισμα 12/6: Ελλάδα-Τσεχία 1 (3.40). Φυσικά, το live θα το έχω πάντα ανοικτό, ενώ αν κερδίζουμε ως το 75΄, θα κάνω και trading, θα εξασφαλίσω κέρδη και θα περιμένω (ο άσος πονταρίστηκε στο ανταλλακτήριο).

Αν μείνει ο άσος μας, αράζω. Αν σπάσει στο Χ, με την…λήξη άμεσα, παίζω Χ το Πολωνία-Ρωσία… Ραντεβού στο chat (γιά λίγο σήμερα) και σε λίγο στο www.betradio.com, στις 3, που έχουμε εκπομπή με τον Μάκη Μηνδρινό. Υ.Γ: Η φωτό φυσικά είναι από την πιό γλυκιά στιγμή του 2004. Και επειδή εδώ στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα, ευχαριστώ πάλι, σήμερα, γιά χιλιοστή φορά, εκείνη την ομάδα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras