1984

Billaras

Βομβίτσες από το FA CUP!

Την ώρα που ξεκίνησα να γράφω, ανέβασε στήλη ο Μάκης και πολύ ωραία τα είπε (γέλια). Στη Θεσσαλονίκη περάσαμε αφρός (αυτό θα έλειπε), μας είδατε-σας είδαμε, φάγαμε-ήπιαμε, το πήγαμε και ως το χάραμα γιά να πετάξουμε πίσω στην Αθήνα! Και στοιχηματικά πήγε καλά, συνολικά μιλώντας. Στα δικά μου θα ήθελα ένα παραπάνω, αλλά συνολικά ναι, πήγε καλά με τις αγγλιδούλες αλλά και τα αλογάκια και το μπάσκετ!

Από εκεί και πέρα, Κυριακή βράδυ ευτυχώς που είχα μαζί μου εφοδιαστεί με νέα κολύρια γιατί αλλιώς πως θα έβλεπα αυτή την Εθνική; Εγραψα πολλά στην Kingbet, αυτό που θα επαναλάβω κι εδώ είναι ότι μπορούμε να βρούμε δεκάδες προβλήματα και να έχουμε και δεκάδες ενστάσεις, αλλά πρέπει να σταθούμε και στο βασικότερο όλων, το οποίο μέσες-άκρες το ξεφούρνισε ο Παπασταθόπουλος.

Οπως λένε και στο χωριό μου, “βρε καλό παιδί είναι, αλλά μπάλα ξέρει;”. Αμα δεν έχεις παίκτες να μπορούν να περάσουν στο ένας με έναν, άμα έχεις έλλειψη φορ και εξτρέμ, άμα δεν έχει ακραίους μπακ-έμβολα δεν πα να αλλάξεις 100 συστήματα; Το 2014 στην τελευταία μας επιτυχία (ένα πέναλτι μακριά από τους “8” ενός Μουντιάλ) είχαμε μπροστά Μήτρογλου, Γκέκα, Σαμαρά και Σαλπιγγίδη! Τώρα τι έχουμε; Λειψανδρεία έχουμε.

Γεμίσαμε 8αρο-10άρια και τους κάνουμε εξτρέμ, φορ, ότι θέλετε. Αλλά γκολτζήδες δεν είναι, τι να κάνουμε; Ναι, η κατηφόρα έχει ακόμα δεκάδες λόγους, από ΕΠΟ ως προπονητές, αλλά bottom line είναι η λειψανδρεία. Ολες οι ομάδες κάνουν κοιλιές (δείτε Ολλανδία που τώρα επιστρέφει), δείτε Γερμανία (που τώρα είναι στο ναδίρ της), δείτε Αργεντινή, παραδείγματα άπειρα.

Το θέμα είναι ότι εκείνοι βγάζουν φουρνιές που λέμε. Εμείς γιοκ. Μέχρι νεωτέρας. Γιατί και τα παιδιά που έρχονται από πίσω, γκολτζή δεν βλέπω να φέρνουν! Οριακά μερικοί εξτρέμ έρχονται. Γιά να κλείσουμε με την Εθνική κάτι εξωαγωνιστικό: Ειναι να ξερνάς όταν βλέπεις φασισταριά στην εξέδρα. Κάποιοι ας κάνουν επιτέλους σωστά τη δουλειά τους…

Πάμε πλέον στα φρέσκα.

Με εθνικές δεν ασχολήθηκα καν, ένα FA CUP υπάρχει μόνο στα μάτια μου. Δεκατρείς ρεβάνς σήμερα-αύριο, που σημαίνει ότι 13 “μικρούλες” το άγγιξαν στα πρώτα παιχνίδια, πήραν την ισοπαλία.

Μπορούν να τα καταφέρουν στις ρεβάνς; Στα μάτια μου, επτά από τις 13 δεν είναι τόοοοοσο χαμένες. Κρόουλι, Εμπσφιλντ, Μάνσφιλντ, Ολντερσοτ, Τσόρλι και αύριο Χάρτλπουλ και Μπάρνετ.

Να μην το πλατιάσω, έσβησα Κρόουλι (δεν είναι και καμιά ευκαιρία το 3,60), έσβησα Ολντερσοτ (σαν να αρχίζει να ξυπνάει έστω υποτυπωδώς η Μπράντφορντ, έτσι μου έδειξε προχθές), θα σβήσω και Εμπφσιλντ (ο Μάκης την κράτησε, εγώ ομάδα που κέρδισε 0-3 προχθές δεν θέλω να την κοντράρω), και οριακά θα σβήσω και Μάνσφιλντ (έπεσε καλά, από 4,75 που οριακά έλεγα “ναι”, πήγε 4,33 και λέω όχι πλέον, ιδανικά θα ήταν στο 5.

00 και άνω).

Προσοχή: ΟΛΕΣ οι παραπάνω, το ανέφερα ήδη, μπορεί να την κάνουν! Εχουν τα φόντα. Στις λεπτομέρειες παίζουμε. Εσεις αποφασίστε ποιά σας κάνει το κλικ.

Εγώ αποφάσισα. Μαζί με Μάκη, άποψε την Τσόρλι. Στο 11,00 του draw no bet. Καλά πάει στην κατηγορία της, δεν τρομάζει η Ντονκάστερ, ας πάρει ένα μπετάκι (της έχω και μιά αδυναμία της Τσόρλι, γιά ρεπορτάζ βρέθηκα κάποτε εκεί γιατί ήταν το προπονητικό κέντρο της Μπόλτον μου, μετά το πουλήσαμε στην Γουίγκαν και το έχει εκείνη ως και σήμερα).

Και άυριο παίζω και τα δύο. Μόλις τώρα έκανε μιά πτώση η Μπάρνετ (από 11,00 στο 9,50) αλλά και πάλι έχει αξία. Και αυτή στο dnb θα την πάω, στο 6,00 πλέον. Η διαφορά των δύο σημείων (Μπάρνετ και Τσόρλι); Πέραν της διαφοράς κατηγορίας, είναι οι αντίπαλες τους. Η Ντόνκαστερ τρώει πολλά αλλά σκοράρει κιόλας, ενώ η Μπρίστολ Ρόβερς δεν τρώει τόσα, αλλά σκοράρει και με αίτηση.

Με πέναλτι ισοφάρισε και στο πρώτο ματς, από 22/9 (δύο μήνες δηλαδή) έχει 12 αγωνες και στους 7 δεν σκόραρε. Γι αυτό και δέχομαι το 11,00 του dnb στη μιά και το 6,00 του dnb στην άλλη. Οσο γιά την Χάρτλπουλ; Μου το χρωστάει από το πρώτο ματς που ήρθε 0-0 και ήταν πολύ καλύτερη. Ας είναι πάλι καλύτερη και θα δούμε. Τίμιο το 4,33.

Αυτά τα τρία παίζω λοιπόν, χαμηλή μίζα, απόψε θα τα πούμε στo chat χαλαρά γιά ένα 3ωράκι (9 με 12), αν δεν το προσέξατε σας επισημαίνω ότι πάνω στην μιά εκ των δύο φωτό του slider (που κινείται) έχουμε και….μουσικούλα πλέον. Τι άλλο από το School των Supertramp; Με το που θα κάνετε login, θα το βάζετε να ακούτε και να μελετάτε καλύτερα (γέλια).

Νέα στήλη το Σάββατο πλέον.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras