156

Thassios

Βραδιά για γερά νεύρα

Καλησπέρα παικταράδες μου!

Χθες δε μας έκατσε η μπάλα. Να το πιάσω από την αρχή. Η Χόφενχαϊμ όπως έγραψα και στο chat έπαθε ΑΕΚ. Απανωτές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί και τελικά στο 2ο το έφαγε πρώτη. Στα καπάκια, στην επόμενη φάση ισοφαρίζει. Στην Αγγλία δίκαια χάσαμε το Νότιγχαμ – Έβερτον μιας και δεν είχε ένταση το ματς.

Και πάμε τώρα στις δυάδες. Χωρίς υπερβολές , έπρεπε να πληρωθούμε και τις δύο. Ξεκάθαρα αξίζαμε και τις δύο. Φυσικά με τα ”έπρεπε” δουλειά δε γίνεται αλλά είναι η απόδειξη για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει γυρίσει ακόμη. Η Νταντί βγήκε πιο εύκολα από αυτό το 3-3 που βλέπετε. Μετά το βράδυ στη Κάσα Πία που ήταν εμφανώς βελτιωμένη (έπαιξε ρόλο η έλευση προπονητή) πήρε τη νίκη ενώ το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο για 1-1 και ισοπαλία.

Ειδικά στο 90 η ευκαιρία που χάνει η Πορτιμονένσε είναι σαν να σου λέει ” πάνε για ύπνο Thassie”. Χαμένο τετ α τετ με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και να καταλήγει βασανιστικά δίπλα από το δοκάρι. Η Πάρμα έβαλε γκολ στα χασομέρια ενώ θα μπορούσε ήδη να έχει σκοράρει πιο πριν ενώ στην Ελβετία νομίζω ότι αυτοκτόνησαν αρκετοί οπαδοί της Λωζάνης.

Έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και η Γκρασχόπερς έβαζε τα γκολ. Κερασάκι το πέναλτι που χάνει στο 80 η Λωζάνη και το ματς να λήγει 5-0. Οπότε κάπως έτσι κυλάνε τα παιχνίδια πλέον που ποντάρουμε. Φυσικά και δε με παίρνει από κάτω μιας και το ξέρω ότι είναι θέμα χρόνου να κάτσει εκεί που πρέπει η μπάλα.

Πάμε στα Κυριακάτικα. Αρκετά παιχνίδια για κάρτες σήμερα και λιγότερα αυτά των γκολ.

Αναφέρω ποια παιχνίδια έχω ξεχωρίσει για κάρτες. Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο , Νάπολι – Ίντερ , Μπρεστ – Κλερμόν , Τουλούζ – Λοριάν , Φέγενορντ – Αϊντχόφεν , Αμέρικα – Μπαία , Μορειρένσε – Μπενφίκα , Μποαβίστα – Αρούκα , Γκενκ – Γάνδη , Κλαμπ Μπριζ – Σταντάρ Λιέγης , Ανδόρα – Ουέσκα, Αλκορκόν – Έλτσε και το καυτό Νασιονάλ – Μεντεγίν.

Οπότε μιλάμε για 13 ματς. Εδώ τώρα είναι καθαρά θέμα διαλογής. Υπάρχουν ντέρμπι , υπάρχουν βαθμολογικά σημαντικά παιχνίδια και απο εκεί θα πρέπει να επιλέξω μάξιμουμ 3-4 παιχνίδια για ποντάρισμα. Δε μπορώ να τα αναλύσω όλα. Θα παραθέσω όμως μερικές σκέψεις.

Σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει είναι το καυτό ντέρμπι της Κολομβίας.

To λεγόμενο El Clasico Paisa όπου στον τελευταίο αγώνα πλακώθηκαν πάλι πάνω που είχαν αρχίσει να ηρεμούν. Δύο ομάδες που χρησιμοποιούν κοινή έδρα και έχει χαρακτηριστεί δικαίως ένα από τα πιο καυτά ντέρμπι του ποδοσφαίρου. Ατμόσφαιρα που καίει πάντα από 42000 οπαδούς και των δύο ομάδων (σίγουρα πολύ παραπάνω, χα χα χα). https://www.youtube.com/watch?v=CPmk-okf-KE .

Πάρτε μια γεύση από το τελευταίο παιχνίδι και τι επικρατούσε στο γήπεδο! Το μόνο θέμα εδώ είναι οι αποδόσεις και πως μπορούμε να ποντάρουμε. Λογικό να είναι χαμηλές αλλά δε θέλω στη φάση που είμαι να δεχτώ εκπτώσεις. Γνωρίζουν καλά ποιον διαιτητή έβαλαν να σφυρίξει αφού ο Alexander Romana είναι πολύ σφιχτός. Κρατάει στο τσεπάκι του τις κάρτες στο πρώτο ημίχρονο (οπότε δε μπορώ να πάνω σε ποντάρισμα εκεί) και μετά στο 2ο βγάζει 5-6 κίτρινες και καθάρισε.

Δύσκολα θα δώσει την κόκκινη. Το έχω παρακολουθήσει φέτος στο Ντεπορτίβο Κάλι – Αμέρικα Κάλι και έκανε το ίδιο πράγμα. Οπότε για το καλό του ντέρμπι κρατάω χαλαρά το κόκκινη και οι δύο σε απόδοση 14 να αράξουμε το βράδυ να δούμε το ματς.

Μετά μου έχει καρφωθεί ότι θα έχουμε αρκετή ένταση στο Μορειρένσε – Μπενφίκα. Η Μπενφίκα μετά το 3-3 με την Ίντερ έχει κάκιστη ψυχολογία μιας και βρίσκεται στη 4η θέση. Απογοητευμένοι η οπαδοί της ομάδας έχουν για παρηγοριά το πρωτάθλημα όπου βρίσκονται για την ώρα στη πρώτη θέση.

Σήμερα όμως έχουν απέναντι μια ομάδα που έχει δοντάκια. Η Μορειρένσε είναι μια ομάδα που ξέρει υπομονετικά να παίρνει αποτελέσματα και όλα τα παιχνίδια της τα πάει στη δύναμη (ειδικά εκτός έδρας). Δεν είναι τυχαίο ότι έχει 3 σερί νίκες και έχει δει 2 κόκκινες σε αυτά τα τρία ματς. Ενώ και στο κύπελλο πήρε κόκκινη κάρτα. Θεωρώ ότι μπορεί να βάλει δύσκολα στη Μπενφίκα και να το φέρει στα μέτρα της.

Σίγουρα αυτό σαν αποτέλεσμα θα έχει πολλές κάρτες (ας ελπίσουμε ο Verissimo να έχει κέφια σήμερα). Πρώτα θα έχουμε 5-6 κίτρινες και μετά η κόκκινη. Οπότε μου αρέσει το παρακάτω 8αράκι.

Στο Μποαβίστα – Αρούκα μια από τα ίδια σε ποντάρισμα. Εδώ έχουμε επαναληπτικό μιας και παίξανε κύπελλο μεταξύ τους όπου αποκλείστηκε η Μποαβίστα στο τελευταίο τους παιχνίδι. Ψάχνει απεγνωσμένα μια νίκη η Μποαβίστα καθώς η τελευταία ήταν στις 18 Σεπτέμβρη.

Οπότε δε θα αργήσουμε να δούμε γκρίνιες άμα δε παίρνει αποτέλεσμα. Κι εδώ ένα καλό ειδικό με κίτρινες και κόκκινες σε απόδοση 7,5.

Εδώ κρατήστε και το κόμπο λίγο.

Στους Γάλλους τώρα βλέπω ότι αρχίζουν να ξυπνάνε. Λέω να πάω πάσο και σήμερα και να περιμένω κάποιο καυτό παιχνίδι για να ποντάρω. Στο Τουλούζ – Λοριάν πάντως περιμένω να έχουμε και γκολ αλλά και πέναλτι στο ματς με τον leonard να είναι μεγάλος πεναλτάκιας και την Λοριάν στο πρωτάθλημα να είναι η ομάδα που έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ από πέναλτι.

Από κοντά και το πέναλτι και οι δύο σε απόδοση 22.

Κλείνοντας με τις κάρτες λέω σήμερα να ποντάρω το Ισπανικό ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες είναι καλά και περιμένω ένα δυνατό ματς, ειδικά από τη στιγμή που είναι 7 βαθμούς πίσω από Ρεάλ (έχουμε και τον Zao Felix που αυτή τη φορά θα είναι από το απέναντι στρατότεδο). Έχουμε καλή παράδοση σε κάρτες και κόκκινες ενώ και ο Sanchez είναι τίμιος σε τέτοια παιχνίδια.

Στο 4,5 το κόμπο ”όβερ 1,5 κάρτες και οι δύο + κόκκινη” και στο 29 το κόμπο κόκκινων.

Αυτά με τις κάρτες. Δείτε εσείς τα υπόλοιπα. Περνάμε τώρα στα υπόλοιπα ειδικά. Πρώτη στάση στην Αγγλία. Στο Τσέλσι – Μπράιτον και στο Σίτι – Τότεναμ θεωρώ ότι θα έχουμε δύο παιχνίδια με γκολ. Μπορούμε να δούμε και στα δύο τα g/g ημιχρόνων.

Μετά στέκομαι λίγο στο ματς της Σίτι. Μου φαίνεται τεράστια η απόδοση της Τότεναμ ρε παιδιά. Είπαμε. Όχι και 10. Αλλά ακόμη μεγαλύτερο και πιο πιθανόν μου μοιάζει το 4 στο όβερ 1,5 γκολ της. Η Σίτι στα δύο από τα τρία τελευταία ματς δέχτηκε πρώτη γκολ ενώ έφαγε 4 από τη Τσέλσι. Παίζει πολύ και η ανατροπή ενώ το τελευταίο ματς μεταξύ τους μέσα στην Σίτι ήρθε 4-2 με ανατροπή ενώ το προηγούμενο ήρθε 2-3 όπου πάλι προηγήθηκε η Τότεναμ.

Η Τότεναμ έχει τρία σερί ματς που προηγείται στο σκορ και χάνει. Νομίζω ότι αξίζει να κάνουμε ένα μπετ.

Μετά περνάμε στα επόμενα. Καλά τα g/g ημιχρόνου στο Ναιμέγκεν- Άγιαξ αλλά και στα δύο Γερμανικά (Λεβερκούζεν και Άουγκσμπουργκ) ενώ πολλά γκολ μπορούμε να δούμε σε ακόμη ένα ματς της Μπράγκα. Αυτά ήταν και όσα ξεχώρισα από γκολ.

Πάμε τώρα να δούμε πως θα ποντάρω και τι. Μία δυάδα με τα g/g ημιχρόνων σε Ολλανδία και Γερμανία. Μετά στο ματς της Σίτι θα πάρω το εξής ειδικό:

Δε μπορώ να το αφήσω αυτό. Σαν πολλά να μαζεύτηκαν. Ενώ θα ρίξω και κάτι στο anytime 4-2. Διπλό ποντάρισμα δηλαδή.

Μετά πάμε στα ειδικά με τις κάρτες και τα πέναλτι. Με βαριά καρδιά αφήνω το πέναλτι και οι δύο στη Τουλούζ. Για πρώτη φορά μου άρεσε τόσο τέτοιο μπετ φέτος. Μετά 3 ματς με κάρτες και τέλος.

Αφήνω κι εδώ με βαριά καρδιά το καυτό ντέρμπι στο Μεντεγίν. Κρατάω τα δύο Πορτογαλικά και το Ισπανικό.

Μπορεί να φαίνονται πολλά τα πονταρίσματα αλλά ουσιαστικά είναι διπλά μπετ. Μόλις έξι παιχνίδια στο σύνολο. Τρία με γκολ και τρία με κάρτες. Σύνολο 10 μονάδες όπου με ένα μόνο κερδισμένο έχω και ελάχιστες επιστροφές.

Τα λέμε στο chat σήμερα από το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ.

Να έχετε μια όμορφη Κυριακή!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS