4243

Billaras

Γέμισε…μπετά το κουπόνι

Τώρα θέλετε να παίξουμε στοίχημα; Να βάλουμε κάπου τα λεφτά μας απόψε; Είστε σίγουροι; Γιατί εγώ…δεν είμαι. Το Σαββατοκύριακο ήταν μια χαρούλα, κερδίσαμε το Σάββατο, κερδίσαμε την Κυριακή (“σβηστή” η δυάδα Σασουόλο-Φλουμινένσε), η κάβα επέστρεψε περίπου στα..αρχικά της., σαν να μην έχουμε παίξει τίποτα από τις αρχές του μήνα.

Γυρίζουμε, τζιράρουμε, λίγα ευρώ. Αυτό είναι όλο και…πολύ καλά κάνουμε. Σιγά μην χωνόμασταν από τώρα. Αλλά τέλος πάντων, “κάτι” ψαρεύαμε. Δυό εγγλέζες, δύο βραζιλιάνες, τίποτα over, καμιά ιταλίδα… Σήμερα, ΑΠΟΨΕ, τι να…ψαρέψουμε; Είχα αποφασίσει σήμερα αντί προτάσεων να σας έβαζα ένα-δύο κείμενα “ντοκουμέντα”, ιστορικά, του μεγάλου Γιώργου Παρασκεύα, του δασκάλου πολλών.

Κείμενα όχι εφημερίδων ή συνεντέυξεων, αλλά από αυτά που έγραφε πχ το 2000 στο site του, στην στήλη του, ως “ψιψίνος”. Με την βοήθεια ενός καλού φίλου, του Gerd (που τα βρήκες ρε θηρίο), έχω μερικά τέτοια κείμενα. Που μιλάνε γιά στοίχημα, όχι γιά… Σουμέριους (αν και εκείνα ήταν εξίσου απολαυστικά). Και δεν μιλάνε γιά σημεία, αλλά γιά τρόπο σκέψης και προσέγγισης του κουμαριού.

Κείμενα που έχουν επηρεάσει και μένα σε καταλυτικό βαθμό και πάντα όλοι εμείς οι παλιοί στοιχηματζήδες θα χρωστάμε πολλά (αν όχι τα πάντα) στον Γιώργο Παρασκευά. “Κολλάγαν” αυτά τα κείμενα σήμερα, γιατί εξηγέι το σκεπτικό του νο μπετ. Γιατί δεν παίζει. Τελικά, αποφάσισα να τα βάλω μιά άλλη μέρα, σύντομα πάντως. Επιστρέφω στο σήμερα.

Αύριο με την Βραζιλία ίσως (ίσως, το ξαναλέω) κάτι βρεθεί. Σήμερα τι…θέλετε; Κάντε μιά καταμέτρηση. Ολα τα ματς που έχει στο κουπόνι ο ΟΠΑΠ των προκριματικών, όχι μόνο της Ευρώπης. Από τα 31, τα 22 είναι σε αποδόσεις 1.55 και…κάτω (και μάλιστα με χάντικαπ κάποια). Τα ίδια και στο εξωτερικό, στους μπουκ. Μου…κάνετε πλάκα; Πρεμιέρα εθνικών την Παρασκεύη, δεύτερη αγωνιστική απόψε και έχω… 22 μπετά και άχαστα δηλαδή; Τα μοναδικά που ΔΕΝ είναι ψειράκια, είναι οι Κορέα, η Ρωσία, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Σκωτία, η Χιλή και ο Παναμάς.

Κλείσαμε. Εδώ βλέπουμε…μπετό την…Βόρειο Ιρλανδία, θα τρελλαθώ! Γέμισε το μάτι μου 1.10 και 1.20 και 1.30! Ολοι θα πάνε να πέσουνε σε συγκεκριμένα ματς (πχ Ουρουγουάη που “καίγεται”, Ρωσία, Βέλγιο ίσως, Βουλγαρία που έκανε την έκπληξη της πρεμιέρας). Γιά να μην το ψειρίζω: Αυτό το κουπόνι, είναι ως σήμερα το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ φετινό. Γιά πέταμα.

Μιλάω γιά το αποψινό μενού. Κοίταγα λίγο Ρωσία και το καλοπληρωμένο over στο Βέλγιο-Κροατία. Θα τα παρατήσω κι αυτά. Θα πάω στον κολλητό μου, θα αράξουμε και θα δούμε την Ελλάδα. Να κερδίσουμε, να κάνουμε το δύο στα δύο, όλα καλά, ένα ωραίο ποδοσφαιρικό βράδυ, αλλά….κακάσχημο στοιχηματικά. Το μοναδικό που με κεντρίζει, με…φαγουρίζει να το πω, είναι ένα που ίσως οι μπουκ έχουν κάνει λαθάκι.

Χιλή-Κολομβία είναι. Το διπλό φτάνει στο 4.00, ήταν ακόμα πιό ψηλά. Και αναρωτιέμαι….βρε μπας και ο Φαλκάο ξεράνει και τους χιλιανούς; Οκ, η Χιλή είναι ψηλά, αήττητη, με καλή ομάδα, με Σάντσες, Σουάσο, Μεδέλ, Βιδάλ και πάει λέγοντας. Την εκτιμώ. Αλλά τέτοια ψαλίδα; Το σετάκι το περίμενα κάπου 2.25-2.30 άσο και 2.80-3.20 διπλό. Μέσα εκεί. Οχι παραπάνω.

Η Κολομβία έκανε πλάκα στην Ουρουγουάη (όχι σε καμιά τυχαία), το μυστικό ήταν ότι έβαλε δύο επιτελικούς ο Πέκερμαν (επανάκληση του “10αριού” Τόρες και δίπλα του την ταλεντάρα της Πόρτο Τζέιμς Ροντρίγκεζ παρότι ο νεαρός παιχταράς παίζει κανονικά στα “φτερά”) και από την εποχή του…Βαλντεράμα είχε να δει τόσο καλή ανάπτυξη η παρέα του Φαλκάο (που φυσικά είναι σε τοπ φόρμα).

Απόψε θα ζοριστούν στο Σαντιάγο, αλλά επιμένω ότι οι αποδόσεις είναι λάθος και ίσως αξίζει μιά ψιλή στο διπλό…. Καταλήγω: Αρχικά δεν παίζω τί-πο-τα. Αν ποντάρω Κολομβία, θα το κάνω στο live. Δεν δίνω πίσω ούτε σεντς από όσα πήρα το Σαββατοκύριακο, περιμένω το…επόμενο Σάββατο, εκτός αν παίξω κατιτίς αύριο (στο στόχαστρο η….Σάο Πάολο).

Σκεφτείτε το, νομίζω ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο. Μάπα το καρπούζι είναι και δεν βρίσκω λόγο γιατί πρέπει να το δοκιμάσω. Ας βγούν όλα τα… μπετά, ας κερδίσουν οι “τοκογλύφοι”, εγώ δεν αγγίζω. Ραντεβού το μεσημέρι γιά ένα …άκρως χαλαρό δύωρο 3-5 στο www.betradio.com, (τι να αναλύσουμε αφού τα ματς είναι -στοιχηματικά- αδιάφορα;), αύριο ΙΣΩΣ (δεν έχω αποφασίσει) μιά ….

μικρή στήλη με Βραζιλιάνικα, ειδάλλως το Σάββατο πλέον, με κανονικούς ρυθμούς και πολλές επιλογές. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 9/9: 417 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.887 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras