227

Billaras

Γέρικο σκυλί, μωρό γατάκι-UPDATE!

Μπορεί πλέον να έχω γίνει παλιομοδίτης. Μπορεί απλώς να..μεγάλωσα και να θέλω το χρόνο μου. Μπορεί απλώς να ισχύει αυτό που λένε “you can’t teach an old dog new tricks”. To οποίο μεταφράζεται ως “δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε γέρικο σκυλί”, αλλά ουσιαστικά σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που κάνει κάτι για χρόνια, δεν είναι εύκολο να του το αλλάξεις, είτε ως φιλοσοφία, είτε ως πράξη.

Σε όλο αυτό, προσθέτω μιά λέξη: ΣΩΣΤΑ. Θεωρώ πως αυτό που κάνω τόοοσα χρόνια, το κάνω σωστά. Γιατί μπορεί να είμαι “γέρικο σκυλί”, αλλά εμμονές και σκαλώματα δεν έχω. Αν έκανα κάτι λάθος, θα το άλλαζα. Απαξ και θεωρώ (και κυρίως το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 20ετίας και βάλε δείχνει) ότι κάνω κάτι καλά, γιατί να το αλλάξω; Για να…εκμοντερνιστώ; Μπά, δεν το χρειάζομαι, αφήστε που βλέπω και τους “μοντέρνους”…

Ολα τα παραπάνω, αφορούν στο στοίχημα αλλά όχι μόνο σε αυτό.

Αφορούν γενικότερα σε μιά προσέγγιση καθημερινότητας και ζωής. Παράδειγμα: Γιατί “άργησα” σήμερα να ανεβάσω στήλη; Οκ, επειδή ξέρω ότι τα ματς είναι αργά, έχω χρόνο. Αλλά τι έκανα και “άργησα”; Δύο πράγματα. Πρώτον, έχω ξενυχτίσει και έχω νταντέψει, και ταϊσει και παίξει και ξεσκατίσει, το…νέο μου μωρό, μιά ψιψίνα 2 μήνων, την Πέρλα! Μετά τον Φλεβάρη που έχασα με καρκίνο την αγαπημένη μου Πούπσι, η οικογένεια όλη ήθελε το χρόνο της για να πενθήσει.

Μετά από 13 χρόνια δεν χάνεις ζώο, χάνεις μέλος οικογένειας. Πέρασαν οι μήνες, ήταν σωστή η στιγμή τώρα, οπότε ήρθε από χθες βράδυ η Πέρλα σπίτι, νέο μέλος (στη φωτό κάτω κατατρομαγμένη φυσικά, κρυμμένη στο επιπλο της τηλεόρασης, θέλει το χρόνο της)!

Θα μου πείτε “και τι μας νοιάζει ρε Billara, εμείς σημεία θέλουμε”.

Μαζί σας. Αλλά εγώ ρυθμό δεν αλλάζω. Και οι παλιοί ξέρουν. Δεν θα σηκωθώ στις 8 να ψάχνω…στατιστικά γιά να παίξω “25 τελικές η τάδε” και “30 φάουλ η άλλη”. Οι…μοντερνιές που λέγαμε. Θα σηκωθώ στις 10, θα πιώ καφέ, θα διαβάσω εφημερίδα, θα παίξω με τη γατούλα μου, θα της μιλήσω γλυκά γιά ώρα (γιατί έχει λουφάξει κάτω απο τον καναπέ) και μετά θα κάτσω στο λάπτοπ! Για να παίξω και να γράψω καλά, πρέπει να είμαι καλά.

ΝΟΜΟΣ (όχι δικός μου, της φύσης). Αυτοί που απλώς κάνουν μιά “δουλειά” εντελώς μηχανικά και χέστηκαν αν θα πληρώσουν ή θα πληρωθούν (πρώτα κοιτάνε τα κλικς και τα αφιλιέϊσονς όταν ξυπνάνε, όχι τον ήλιο και την γατούλα τους), δεν ασχολούνται. Εγώ ασχολούμαι.

Και μετά, αφου ανοίξω το λάπτοπ, δεν θα ασχοληθώ ακαριαία με την…πτώση αποδόσεων.

Οχι. Θα γίνει κι αυτό, αλλά δεν επείγει. Τι μου “έφαγε” άλλη μιά ώρα απο τη ζωή μου; Η συνέντευξη που έδωσε χθες απόγευμα ο Νιλ Γουόρνοκ της Χάτερσφιλντ. Ολοι ξέρουν τη…λόξα μου με τον 74χρονο άγγλο τεχνικό. Ο οποίος, μαζί με τη διοίκηση, ανακοίνωσαν απο κοινού ότι αύριο θα είναι στον πάγκο της ομάδας για τελευταία φορά! “Βελούδινο διαζύγιο” το λένε αυτό.

Διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ είναι θέμα υγείας, οτι ΔΕΝ σταματάει την προπονητική (όπως πχ είχε ανακοινώσει πρόπερσι), άρα κάτι άλλο είναι. Μάλλον στην Χάτερσφιλντ με τους νέους από το καλοκαίρι (αμερικάνους) ιδιοκτήτες θέλουν κάτι μακροπρόθεσμο, απλά δεν τολμάνε να το πούνε, ειδικά όταν στον πάγκο έχουν έναν..μύθο (ρεκόρ όλων των εποχών, αύριο ο Νιλ Γουόρνοκ θα είναι για 1628η φορά σε πάγκο επαγγελματικής αγγλικής ομάδας, νούμερο…αδιανόητο).

Τον Γουόρνοκ τον λατρέυω όχι απλά γιατί είναι τρομερός προπονητής. Ούτε γιατί…με έχει πληρώσει τόσες φορές! Αλλά γιατί είναι τυπάρας. Θεούλης. Μορφή. Τελειώνει η συνέντευξη και αυτός μιλάει γιά το ποδήλατό του, πως κάνει 35 μίλια τη μέρα (!) και πως θα πάει τώρα στην Ιταλία με την γυναίκα του τη Σάρον να κάνουν εκεί ποδηλατάδα! Αν έχετε μιά ώρα, αν δεν είστε μόνο στοίχημα, αν θέλετε κάτι πιο βαθύ ποδοσφαιρικά, πιό ρομαντικό, ιδού η συνέντευξή του: https://www.youtube.com/watch?v=xqcgQJwKOSU . Καλές ορθοπεταλιές Νιλ και σε περιμένω πίσω σε άλλο πάγκο. Αν έπαιζα στοίχημα θα διάλεγα ότι…μετά τις γιορτές ότι θα επανέλθει φρέσκος-φρέσκος (και ότι η Χάτερσφιλντ θα κινδυνέψει, γιατί κάνει κάτι σε εντελώς λάθος στιγμή).

Κοιτάξτε τώρα: Ειναι βραδια Champions League. Εχω φτάσει στις 650 λέξεις, η ώρα έχει περάσει τις 3 και σας μιλάω γιά την Πέρλα και τον Γουόρνοκ.

Σόρυ, αλλά είπαμε, γέρικο σκυλί, ή αλλιώς…my way!

Πάμε τώρα στο κουμάρι.

Σεντονάκι, γουστάρω, όλοι γουστάρουμε. Αλλά το…γνωστό γέρικο σκυλί, “γαβγίζει”: Το νου σας. Καλό για απόλαυση, κακό για στοίχημα το σεντονάκι. Σπάνια λαθεύουν pre game οι μπουκ. Σήμερα, είτε επειδή πρεπει να “γεμίσουν στήλες” είτε επειδή πρέπει να προτείνουν για να έχουν τζίρο οι εταιρίες (το χειρότερο όλων), είτε επειδή είναι άσχετοι, είτε επειδή απλώς είναι νέοι στην πιάτσα και σκέφτονται όπως η μάζα, θα σας προτείνουν σε δεκάδες sites κάπου…500 προτάσεις Champions League.

Και-όπως έγραψα παραπάνω, θα σας προτείνουν γκολ, σκόρερς, φάουλ, τελικές, κόρνερς, ο καλός ο μύλος τα αλέθει όλα! Νεωτερισμοί φτιαγμένοι απλώς γιά να τρώνε, να ροκανίζουν πεντάευρα. Οτι σωστό έχει έρθει τα τελευταία χρονια (είτε το ανταλλακτήριο και το trading, είτε το cash out, ειτε την πρώιμη πληρωμή) το καλοδέχθηκα. Τα άλλα είναι απλώς “λαμπιόνια σε λούνα παρκ” (και η μάζα είναι τα μυγάκια που τα έλκει το φως απο τα λαμπιόνια).

Να μη το κουράσω: Στο Champions League σημείο σήμερα γιοκ. Λογικο το g/g+over στην Γιουνγκ Μπόις (κάπου στο 1,90), θεωρώ λαθάκια σε κάμποσα under (σε Μπάρτσα με την εξαιρετική αμυνα της Αντβέρπ, σε Μιλαν κυρίως όπου καμιά δεν θέλει να χάσει γιά τους δικούς της λόγους, αλλά και σε Σαχτάρ όπου σας προκαλώ να δείτε πόσα no goal έχει τα τελευταία της ματς στην Ευρώπη η Πόρτο).

Εχουμε και “ανταμώματα” περίεργα σε Μιλανο (ως αντίπαλος ο Τονάλι) και σε Ρώμη (ο Τσόλο Σιμεόνε αντιπαλος της Λάτσιο αλλά και του…γιού του). Σημείο “καθαρό” κανένα, διαλέξτε τι σας αρέσει απ΄τα παραπάνω, αν δεν το εχετε κάνει ήδη, δείτε αν θέλετε και το χθεσινοβραδυνό vidcast εδώ για να ακούσετε για όλα τα σημερινά και αυριανά ματς: https://www.youtube.com/watch?v=OYwN9lo3ass&t=69s

Κι επειδη…είμαι γέρικο σκυλί, τι άλλη συνήθεια (ή μάλλον καψούρα) έχω; Τις..αγγλιδούλες! Γιά τον Γουόρνοκ τα είπαμε και μάλιστα άπαξ και θα ειναι το τελευταίο του ματς στον πάγκο της Χάτερσφιλντ, μου προκύπτει και απο τη φόρμα και την απόδοση, αύριο αυτό το 2,87 δεν είναι κακό!

Οπως κακό δεν είναι και το 3,40 αύριο της Γουέστ Μπρομ! Σιγά το θεριό την Γουότφορντ.

Την είδαμε. Εντελώς μαγική εικόνα το 2-0 με τη Μπέρμιγχαμ, με φαγουρίζει να την ξανακοντράρω. Αλλά ας επιστρέψω στο σήμερα: Είναι ύπουλο το Πρέστον-Μπερμιγχαμ. Ειναι ακόμα πιό ύπουλο το Μπρίστολ-Πλίμουθ (η μιά δεν κερδίζει εντός αλλά μόνο εκτός, η άλλη παίζει μιά χαρά αλλά θέλει ενα “κλικ” για να βγάλει και το μεγάλο αποτέλεσμα εκτός έδρας, είναι θέμα χρόνου).

Αυτό που δεν ειναι τόσο ύπουλο είναι το 3,00 της Ιπσουϊτς. Δείτε την Σαουθάμπτον. Προ διακοπής αρπάζει 5! Μετά διακοπής αρπάζει άλλα 4! Και ο Στίβενς πίσω (ο αρχηγός στόπερ) παραμένει απών. Η Ιπσουϊτς με 5-0-1 απλά δείχνει γιατί είναι η…Ιπσουϊτς, βαριά η ρημάδα η φανέλα, ας είναι νεοφώτιστη.

Και αλλαζοντας κατηγορία, πάω σε ένα φαβορί.

Ποιά; Την Σόλιχαλ! Προχθές εκτός, ξεκινάει με 2,62. Πάει 2,85. Και καταλήγει στο 3,00. Ευχαριστώ, πάρε διπλό, αντίο. Παραμένει η μοναδική αήττητη. Σήμερα, ανοίγει ο άσος στο 2,10 (χθες βράδυ). Εγώ τον αξιολογώ στο 1,85. Η ομάδα του 5-4-0 (και 2η), παίζει με την Φάιλντ, ομάδα του 1-2-6 (προτελευταία, θα ήταν τελευταία κανονικά, αλλα έχει φάει πόντους μείον η Σάουθεντ).

Σε μεγάλο πρωτάθλημα αυτός ο άσος θα έδινε 1,45. Εγώ τον αξιολογώ γιά το Νησί στο 1,85. Και απ΄το ήδη καλό 2,10 πάει στο…2,37! Εχει λάκκο η φάβα; Απαξιώ. Με πλήρωσε ήδη. Σπανιότατα βρίσκεις αξία σε άσους φαβορί, πόσο μάλλον στην Αγγλία.

Γιά φινάλε, η Οξφορντ Σίτι! Οχι η “γνωστή” Οξφορντ, η άλλη (γέλια). Αξία ειχε και η Μπρομλεϊ αλλά έπεσε στο 2,80 και το άφησα.

Την Οξφορντ Σίτι την ξανασκέφτομαι στο 3,10. Σιγά το φόβητρο την Ιστλι επειδή κέρδισε την..Φάιλντ που λέγαμε παραπάνω, με 2-1. Στο τελευταίο εντός έφαγε…έξι. Η Οξφορντ Σίτι είναι πρωτάρα, μπήκε φοβισμένα στη σαιζόν αλλά πλέον “ξεψάρωσε” κι έχει έξι αήττητη. Το μόνο που με σκαλώνει είναι ότι εκτός η Οξφορντ έχει 0-3-1. Πολύ χινάρι, κανένα διπλό.

Η ώρα κοντεύει…4. Εχω γράψει ήδη 1300 λεξεις όπου χοντρικά είναι 200 για την Πέρλα, 350 γιά τον Γουόρνοκ, 400 γιά τις αγγλιδούλες, 200 γιά το…γέρικο σκυλί που το λένε Billara και…150 ταπεινές για το σεντόνι (γέλια). Πόσο Betsellers στήλη είναι αυτή (γέλια)!

Τι παίζω;

Αφήνω τελικά Οξφορντ Σίτι και εξήγησα γιατί. Απ’ τα σεντόνατα μόλις ειδα ότι το under στο Μιλάνο έκανε βουτιά στο 1,72 οπότε το αφήνω.

Μόνο αυτό θα έπαιζα αν έμενε το 1,90. Αρα μόνο με Νησί pre game σήμερα.

Την Σόλιχαλ που να την χωρέσω; Το βρηκα! “Δανείζομαι” ένα αυριανό “ψηλό” combo απ΄το σεντόνι, αυτό της Γαλατά, 1+g/g μας κάνει 3,25! Ισως είναι και το μοναδικό “σεντονάτο” που θα παίξω, αυτό μου κάνει, έχει αξία. Στο “φτιάξε αγορά” να έχουμε και πρωιμη αν αρχικά γίνει 2-0 στην Πόλη.

Μαζί με το 2,37 της Σόλιχαλ πάω στο 7,70. Αυτή είναι ωραία δυάδα, πλούσια.

Και από εκεί και πέρα, Ιπσουϊτς-Χάτερσφιλντ-Γουέστ Μπρομ σε trixie. Ενα αποψινο, δυο αυριανά! Αρα, απόψε μόνο Σόλιχαλ και Ιπσουϊτς. Ας περάσουν, να έχουμε να περιμένουμε πολλά αύριο. Η Σόλιχαλ δεν έχει πρώιμη, τα άλλα τρία του trixie έχουν. Φυσικά ο καθένας κάνει τη χημεία του, πχ μπορεί να παίξει τα τρία μεγάλα αυριανά μαζί σε σύστημα.

Anyway, θα γίνει 100% update, αλλά δεν ξέρω το πότε, μάλλον την Πέμπτη αν αύριο περιμένω σημεία δεν έχω λόγο να παίξω κι άλλα. Να έχετε το νου σας λοιπόν στις ειδοποιήσεις του twitter. Κανονική στήλη ξανά το Σάββατο, αλλά ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ στο chat για παρέα και φυσικά live! Η κεντρική φωτό φυσικα πάει στον Νιλ Γουόρνοκ, είναι απ΄το καλοκαίρι που μας πέρασε, στα αποδυτήρια της Χάτερσφιλντ μετά απο καλή νίκη σωτηρίας.

UPDAΤΕ:Κι όμως, το άπολυτο της Τρίτης έγινε…ανάποδα την Τετάρτη. Συμβαίνει. Τρία ματς περίμενα, όλα στο 2-2! Σπάνιο; Απίθανο; Να που έγινε. Οι ομάδες “μου” έβαλαν έξι γκολ χθες, δύο η καθεμιά, αλλά καμιά δεν κέρδισε! Μια απο τις τρεις να το έκανε, θα είχαμε καλό κέρδος. Anyway, αυτό είναι η μπαλίτσα. Οτι θέλει κάνει (ας κάτσουν να σκάσουν όσοι έπαιξαν τίποτα “ξερά” φαβόρια τύπου Μπενφίκα ή Ιντερ ή Σεβίλλη, εγώ δεν κάθομαι να σκάσω, τα ίδια…τερατάκια θα έπαιζα).

Σημερα; Σήμερα χαλάρα και…ελληνικά. Κανένα σημείο δεν με έψησε εκτός από τα ελληνικά ματς. Λίγο Μπέτις, λίγο Σερβέτ, αυτές στραβοκοίταξα αλλά ως εκεί, ως το…λίγο.

Και έχουμε και τις δικές μας.

Τα είπα στο vidcast, δεν αλλάζω κάτι. Πιστεύω ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟ έχουν ευκαιρία αρχικά να μην χάσουν εντός.

Πετυχαίνουν με πολλά θέματα Βιγιαρεάλ και Φράιμπουργκ. Την δευτερη ξέρετε ότι την λατρεύω, αλλά φέτος κάνει τρελλά νερά στην άμυνα (ειδικά στα στημένα έχει θέμα). Της γύρισε ματς η κακή Ντόρτμουντ! Η Βιγια άλλαξε προπονητή, ψάχνονται, είδα τα παιχνιδια και των δύο το Σαββατοκυριακο. Απ’ την άλλη, βλέπω καλά και ΠΑΟ και Ολυμπιακό.

Αν πάω επί μέρους, στο ΟΑΚΑ καλό και το under, ως σκορ καλό το 1-1 (αν φύγει να πάει οριακά αριστερά, όχι δεξιά). Στο Φάληρο αντίθετα περιμένω περισσότερα γκολ. Ως και 2-1 ή 2-2 ακόμα. Μετά έχω ΠΑΟΚ, δεν έχω εικόνα της Ελσινκι, αλλά δεν πιστεύω να χάσει ο Δικέφαλος. Θέμα στο εύκολο γκολ εχει ο ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα είναι το φαβορί. Ξερό διπλό δεν παίρνω, διπλό κάτω του 2,00 δεν παίζω…γενικώς.

Οσο για το Μπράιτον-ΑΕΚ; Ακούω και διαβάζω πολλά. Ολοι για ντόρτι μιλάνε. Δεν θα συμφωνήσω, ας είναι με εντελώς πειραματική άμυνα η Ενωση. Και το βασικότερο; Πιστεύω ότι ένα γκολ το έχει. Μπορεί πίσω να μπάζει, αλλά μπροστά έχει δυναμη (και καλές επιστροφές). Συνολικά, κι εγώ λέω ότι ΑΕΚ θα χάσει, αλλά δεν θα εκτεθεί (κάτι σε 3-1 ή 3-2 ή και 2-1, κάπου εκεί το έχω στο νου μου).

Και φυσικά είναι αστεία η αποδοση του άσου, ότι και να είναι η Μπράιτον παίζει πρωτη φορά στην Ευρώπη, τι ειναι αυτά τα 1,15, πλάκα κάνουμε; Στη σουμα, αυτό που αξίζει είναι το g/g στο 2,00. Είναι ψηλά.

Τι παίζω; Δυο ξερές δυάδες. Η μιά με combo, η άλλη με σκορ anytime.
Σε Φάληρο και ΟΑΚΑ anytime 1-1 σκορ, μου κάνει 2,27 και 2,30 αντίστοιχα. Τίμιο στο 5,22 ως δυάδα.

Και μιά δυάδα combo, 1-Χ+gg στο Φάληρο και Χ-2+under στο Ελσίνκι. Εδώ παω στο 2,30Χ2,10=4,83.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ χαλαρά. Αφήνω εντελώς το Μπράιτον-ΑΕΚ αλλά σας είπα τι πιστεύω. Διαλεξτε και πάρτε. Δυο δυαδούλες, όμορφα και απλά και τα λέμε στο chat από νωρις! ΑΥΡΙΟ νέα εκπομπή στις 4 το απόγευμα στο Betsellers Radio, ξεκινάει η μελέτη του επόμενου κουπονιου (βασικά…έχει ήδη ξεκινήσει).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras