2918

Billaras

Γίνονται και θαύματα!

Τώρα από που να το πιάσω; Από τις..σούβλες μας; Από το κουμάρι; Από τα μεσοβδόμαδα ματς; Από την Λέστερ; Κάπως πρέπει να βάλω σε μιά τάξη τις σκέψεις μου και να τις βγάλω στο πληκτρολόγιο… Πέρασε και το Πάσχα, αν κι εμείς εδώ στην Ελλάδα…δεν ξενερώνουμε ποτέ, σήμερα 3 του Μάη γιορτάζουμε την…Πρωτομαγιά κι όλα είναι ακόμα κλειστά γιά να χωνέψουμε (μεγαλεία ρε).

Αλλά προφανώς και όλα τα επισκίασε αυτό που περίμενα να γίνει χθες βράδυ. Σιγά μην άφηνε η Τσέλσι την Τότεναμ να περάσει από το Στάνφορντ Μπριτζ. Μιλάμε γιά…ελληνικό ντέρμπι με ένα σκασμό κάρτες, ξύλο στις φυσούνες, καντήλια οπαδών στα κόρνερ, κλωτσίδια και μπουνίδια σύννεφο, κόλαση. Και με το 2-2 η Λέστερ…τροπαιούχος. ΑΥΤΟ τα επισκίασε όλα.

Εχω ήδη γράψει γιά αύριο ένα κείμενο στην Kingbet. Σας συνιστώ να το διαβάσετε. Με άγνωστες πτυχές των παικτών-πρωταθλητών και “μικρά κρυμμένα μυστικά” της επιτυχίας της Λέστερ, που δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού. Δεν μπορώ να τα ξαναγράψω εδώ, πάρτε την εφημερίδα. Αυτό που θα γράψω είναι ένα: ΜΗΝ προσπαθήσετε να εξηγήσετε με λογική αυτό που έγινε.

Το θαύμα λέγεται θαύμα γιατί 1) συμβαίνει πολύ-πολύ σπάνια 2) είναι έξω από οποιαδήποτε λογική εξήγηση. Ε, αυτό έγινε. Θαύμα. Το μόνο “λογικό” είναι ότι Λέστερ εκμεταλέυτηκε ιδανικά τις συγκυρίες. Αυτό που λέμε “συνωμότησε το σύμπαν”. Θυμάστε το 2004; Κάτι Ιταλίες, Ισπανίες, Γερμανίες, τα…θηρία που λέμε, έξω από τους ομίλους! Ε, κάτι τέτοιο.

Η Τσέλσι πουθενά, η Λίβερπουλ πουθενά, η Γιουνάιτεντ πουθενά, η Σίτι μπλεγμένη στο σεντόνι και την αποχώρηση Πελεγκρίνι και η Αρσεναλ μπλεγμένη στην γκάφα ολκής-βλακεία (σόρυ, αλλά είναι) του Βενγκέρ. Που ενώ το καλοκαίρι παίρνει…έναν παίκτη κι αυτόν ελεύθερο κι αυτόν… τερματοφύλακα (Τσεχ), έρχεται ο Γενάρης, και δεν παίρνει…κανέναν (!!!) ενώ ο δρόμος είναι ανοιχτός μπροστά του και η ευκαιρία τεράστια! Εξού και η “διαδήλωση” στο Emirates προ ημερών.

Μέχρι και η Λέστερ πήρε παίκτη τον Γενάρη (και μάλιστα τεράστιο ταλέντο, να θυμάστε τον Ντεμαράι Γκρέι, θα βγάλει μάτια ο 19χρονος). Οχι τυχαία, η Λέστερ πήρε τίτλο με την χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών ως πρωταθλητρία εδώ και πολλά χρόνια. Είπαμε, οι συγκυρίες. Και…το θαύμα. Μπορώ να γράψω σελίδες κυριολεκτικά γιά να σας αναλύσω….

αυτό που δεν αναλύεται. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος. Στοιχηματικά κρατήστε μονάχα ένα: Το είδατε ξανά, στο ποδόσφαιρο ΟΛΑ γίνονται. Οπότε, το στοίχημα ΔΕΝ πρέπει να στηρίζεται σε πρόβλεψη. Δεν είναι καιρικό φαινόμενο. Βασίζεσαι προφανώς σε δεδομένα, αλλά κακώς μιλάμε γιά προβλέψεις. ΜΟΝΟ ένα είναι το σωστό κριτήριο. Η απόδοση. Οχι ποιά κερδίζει (προβλεψη), αλλά ΣΕ ΠΟΙΑ απόδοση μπορεί να κερδίσει (στοίχημα).

Κλείνουμε με τη Λέστερ. Υπόκλιση, άθλος, θαυμασμός, ας…αφήσουνε οι κομπλεξικοί στην άκρη αυτά τα “έλα μωρέ, άκλαφτη θα πάει του χρόνου”, ας χαρούν τον αθλητισμό και όσα μπορεί να μας προσφέρει. Είτε λέγεται Πατουλίδου στην Βαρκελώνη, είτε Εθνική το 2004, είτε Νότιγχαμ το 1978, είτε Δανία σε παλαιότερο EURO, είτε Λέστερ. Στην πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Αγγλία (πρώτο είναι το Μπέλφαστ στη Βρετανία), πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό εγκατάλειψης του σχολείου (!), έχουνε να χαρούνε πραγματικά οι άνθρωποι, το γλέντησαν γιά τα καλά και θα συνεχίσουν να το κάνουν τουλάχιστον για 15 μέρες! Πόλη “ξεπεσμένη” λόγω παρακμάζουσας βαριάς βιομηχανίας, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν τις λένε τυχαία αλεπούδες.

Η ευρύτερη περιοχή του Λέστερ φημιζόταν γιά το κυνήγι αλεπούς τις περασμένες δεκαετίες, εξού και το nick name, εξού και το σήμα, εξού και… κόρνα-τρομπέτα που παιανίζει (από τρομπετίστα ως το 2009, έκτοτε ηλεκτρονικά από τα ηχεία) στο γήπεδο όταν βγαίνει η ομάδα στο τερέν. Γιά να ξεκινήσει το κυνήγι της αλεπούς, μιά τέτοια κόρνα ηχούσε.

Μόνο που τώρα κανείς κυνηγός δεν έπιασε την αλεπού….. Πάω στο στοιχηματικό τριήμερο. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως…βγήκα και χαμένος! Οποιος με μούτζωσε να του κοπεί το χέρι ρε (γέλια). Στο yankee πήρα με.. καμάρι Χετάφε και Πάσος (στο σακούλι με δεκάδες άλλα “όμορφα” σημεία που εδώ τα δίνουμε …χύμα και επειδή γουστάρουμε) και έχασα Μποαβίστα και Τσέλσι! Στο ένα καλώς έπαιξα διπλό, ας έλεγαν Χ οι περισσότεροι κι ας ήρθε 1-1.

Το χτύπησε το ματς η Μπόα, ακυρωθεν γκολ κακώς, δοκάρι, όλα αυτά στο β' μέρος. Και γιά την Τσέλσι τα…είδατε. Κοιμόταν ο Χίντινγκ, πέταξε ένα ημίχρονο χωρίς τον Αζάρ, τον έβαλε και …τόσο δα ήθελε, οργίασε ο βέλγος! Και τα …κερασάκια; 3-3 η Φροζινόνε από 1-3, με πέναλτι μούφα στο 92', το δεύτερο εναντίον της! Γιατί ρε; Σημείο του…15.

00 είναι, τρία γκολ βάζω, μη με αδικείς! Η δε Ντέρμπι; Στο…95' (με 4' χασομέρια), κακό διώξιμο αμυντικού , σουτ ενός χαφ “όπως του ρθε”, καραμπόλα και 1-1! Σημείο του 6.00! Εντάξει, άμα δεν θέλει…δεν θέλει. Τι να κάνω; Να μπω μέσα εγώ δεν γίνεται. Και γιά να τα λέμε όλα, έκανα και μιά πατάτα. Μεγάλη. Αυτή τη Βαλένθια…τι την ήθελα; Με 10 αλλαγές ήταν η Βιγιαρεάλ και πάλι πλάκα της έκανε! Anyway, αισθάνομαι ότι μου φύγανε…κάπου 1500 μονάδες τσάμπα και βερεσέ και άδικα.

Είπαμε, μούτζα. Αλλά..δεν πτοόουμαι, αυτό θα έλειπε, σε τόσο καλή σαιζόν. Εχουμε ακόμα δύο match ball να κάνουμε (ακόμα μεγαλύτερη) διαφορά νίκης. Τουλάχιστον έφυγε η γκαντεμιά από τον Μάκη, επιτέλους καλό trixie! Και κλείνω με τα…φρέσκα. Σόρυ, αλλά θα απέχω. Ηδη από απόψε εγώ μελετάω το ΣΚ. Ολο το βάρος εκεί είναι. Τι να παίξω σήμερα-αύριο-μεθαύριο; Ο μπουκ σου λέει “παιξε αν θες φαβορί της πλάκας εντελώς, ή πάνε ρίσκαρε στο…Θεό με τα αουτσάιντερ, αν τολμάς”.

Απο 1.55 ως 1.70 τα φαβορί, απο 5.00 ως 7.00 τα αουτσάιντερ. Τι να παίξω; Φαβορί με τίποτα. Πλάκα κάνουμε; Θα στήσει τα ταμπούρια πίσω ο Σιμεόνε με 11 ταλιμπάν, ακόμα 11 ταμπούρια η Βιγιαρεάλ και άμα τους κάτσει και η κόντρα, θα κλάψουνε μανούλες! Αφήστε που δεν θέλουν καν διπλό, περνάνε και με ισοπαλία. Να παίξω Σαχτάρ σε ματς-ρουλέτα στην απόρθητη Σεβίλλη; Σίτι στο Μπερναμπέου; Αλλά σας πείθει η Σίτι (που επίσης περνάει και με ισοπαλία με γκολ); Η Σαχτάρ; Δεν νομίζω.

Οπότε, ένα μεγαλοπρεπές πάσο, απολαύστε μπαλίτσα (σίγουρα θα γίνει μακελειό και στα τέσσερα ματς) και…ραντεβού το Σάββατο με νέα στήλη! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 1/5: 459 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.859 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras