1407

Μάκης Μηνδρινός

Γερμανία και στο βάθος Αγγλία!

Χαιρετώ! Ακόμα ένα ήσυχο στοιχηματικά μεσοβδόμαδο πέρασε, όμως υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να σταθούμε. Και στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και γενικότερα.

Στο στοιχηματικό κομμάτι, δύο σημεία μπήκαν στο πινακάκι της στήλης μου στην Kingbet. Η Φαμαλικάο και το over 2,5 γκολ της Μπάγερν. Για το διπλό της Φαμαλικάο στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε, θεωρούσα ότι υπήρχε λαθάκι.

Αλλά ούτε εικόνα έχω από Πορτογαλία (μόνο τη Μπενφίκα είδα, την Τετάρτη το βράδυ, κόντρα στην Πορτιμονένσε), ούτε είχα τη διάθεση να ποντάρω σε ένα πρωτάθλημα που γενικώς δεν το παρακολουθώ. Επίσης, θεωρούσα ότι η Μπάγερν θα κέρδιζε πιο εύκολα την Αϊντραχτ στο Κύπελλο, όμως το ζευγάρι Μπάγερν – Λεβερκούζεν προέκυψε απόλυτα φυσιολογικά για τελικός της διοργάνωσης.

Στα εξω-αγωνιστικά, προφανώς για εμένα ξεχωρίζει η είδηση της αναβολής της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2 Αγγλίας (όχι ότι δεν το περίμενα, αλλά έγινε και επίσημο), ενώ ούτε η Νάσιοναλ Λιγκ θα συνεχιστεί. Εδώ όμως εκκρεμεί η απόφαση για το πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν, με το πιθανότερο σενάριο να λέει ότι θα γίνει ό,τι και σε Λιγκ 1 και Λιγκ (μέσος όρος βαθμών, άνοδος οι πρώτοι, πλέι οφ ανόδου και υποβιβασμός στη Νάσιοναλ Λιγκ, αλλά ΟΧΙ σε Βορρά και Νότο).

Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε οριστικά. Όπως και να έχει, για τον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα θα πορευθούμε με Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ, σε ό,τι αφορά την Αγγλία.

Πάμε στο τρέχον κουπόνι, το οποίο έχει και Ισπανία (είδα χθες την πολύ ανώτερη Σεβίλλη να κερδίζει δίκαια τη Μπέτις στο ντέρμπι), Τουρκία, Σουηδία, Λετονία, Ισλανδία.

Ισχύει ό,τι λέγαμε και με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Θέλει προσοχή στο ξεκίνημα, Ισπανοί και Τούρκοι δεν ξέρουμε τι έκαναν στην καραντίνα, ενώ οι Σουηδοί είναι στο… περίμενε εδώ και δύο μήνες για να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν.

Πάμε να δούμε τι έχουμε από Γερμανία.

Γερμανία

Χόφενχαϊμ – Λειψία: Η Χόφενχαϊμ για κάποιο λόγο άλλαξε προπονητή.

Το είπαμε και την προηγούμενη αγωνιστική, ότι η Χόφενχαϊμ μετά τη διακοπή δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Και τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα σε σχέση με την εικόνα που είχε. Αλλά να αλλάξει και προπονητή δεν το περίμενα, τέσσερις αγωνιστικές θέλει και παραμένει εντός στόχων (έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ). Δεν έχω ιδέα πως μπορεί να εμφανιστεί με νέο προπονητή και η Λειψία εκτός έδρας είναι πολύ αποτελεσματική.

Τίποτα για μένα.

Κολωνία – Ουνιόν Βερ.: Δύο ντεφορμέ ομάδες, που δεν έχουν νίκη μετά την επανέναρξη. Επηρεασμένες από τη διακοπή, καθώς πριν από αυτήν έδειχναν ότι δεν θα έχουν σοβαρά προβλήματα με την παραμονή τους. Όμως τώρα ειδικά η Ουνιόν έχει πρόβλημα, είναι στο +4 από τη γραμμή υποβιβασμού και προφανώς υπάρχει μεγαλύτερη πίεση.

Αν το δούμε με βάση το υλικό και τις δυνατότητες των δύο ομάδων, η λογική λέει άσος. Από ‘κει και πέρα, όμως, με τη συχνότητα που σπάνε οι άσοι στη Γερμανία, δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε στο ματς αυτό με τον διπλασιασμό της Κολωνίας.

Φορτούνα – Ντόρτμουντ: Την Φορτούνα την εμπιστεύθηκα την προηγούμενη αγωνιστική, το πάλεψε και πάλι, όμως δεν αρκούσε για να πάρει το τρίποντο απέναντι στη Χόφενχαϊμ.

Προφανώς πολύ πιο δύσκολο το ματς με τη Ντόρτμουντ, για μένα είναι από τα πιο αδιάφορα στοιχηματικά παιχνίδια της αγωνιστικής.

Χέρτα – Αϊντραχτ: Η Αϊντραχτ είναι η ομάδα που έχει παίξει τα περισσότερα ματς μετά τη διακοπή. Αυτό συμβαίνει επειδή είχε ένα εξ αναβολής με την Βέρντερ, ενώ και την Τετάρτη έπαιξε Κύπελλο με την Μπάγερν.

Τα έδωσε όλα, προσπάθησε πολύ, αλλά ηττήθηκε 2-1. Η Αϊντραχτ έχει ποιότητα, ειδικά από τη μέση και μπροστά, όμως παίζει συνέχεια με τους ίδιους παίκτες, τα παιχνίδια είναι διαδοχικά και θεωρώ πιθανό να αρχίζει να βγάζει κούραση. Από την άλλη, η Χέρτα είναι σαφώς πιο φρέσκια, η ήττα από τη Ντόρτμουντ (πρώτη μετά τη διακοπή) ήταν εντός προγράμματος και θεωρώ ότι είναι ένας άσος με καλές πιθανότητες (2,10).

Από ‘κει και πέρα, βέβαια, ήδη ανέφερα μια φορά ότι οι άσοι στη Γερμανία είναι… είδος υπό εξαφάνιση.

Πάντερμπορν – Βέρντερ: Η ουραγός Πάντερμπορν θα πέσει, αλλά η… ρουφιάνα το παλεύει. Μόνο από τη Ντόρτμουντ έχασε μετά τη διακοπή, όλα τα άλλα ισοπαλίες, την προηγούμενη αγωνιστική έκανε κηδεία στη Λειψία, γενικώς είναι… τίμια.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τη λιγότερη ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση αν δω εδώ καμιά εκπληξούλα. Εξάλλου, τη Βέρντερ τη θεωρώ εντελώς… ανάλατη ομάδα.

Βόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ: Εδώ νομίζω ότι μπορεί να γίνει στάση. Είχαμε μιλήσει αρκετά για τη Βόλφσμπουργκ πριν από το εντός έδρας παιχνίδι της με την Αϊντραχτ, όπου ανέλυσα τους λόγους για τους οποίους οι «λύκοι» είναι καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας.

Εκτός του ότι αυτό φαίνεται με μια απλή ματιά στατιστικά της (έχει διπλάσιες νίκες εκτός έδρας απ’ ό,τι εντός – συγκεκριμένα 4 εντός και 8 εκτός), εξηγείται και αγωνιστικά, καθώς δυσκολεύεται αρκετά όταν πρέπει να διασπάσει καλοστημένες άμυνες. Μετά τη διακοπή έχει τρία ματς εκτός μετρώντας ισάριθμες νίκες και δύο εντός μετρώντας ισάριθμες ήττες!

Τη Φράιμπουργκ όπως λέγαμε και την προηγούμενη εβδομάδα και στην εκπομπή, για κάποιο… ανεξήγητο λόγο την έχω δει σχεδόν σε όλα της τα ματς μετά τη διακοπή.

Εκ πρώτης όψεως δεν γεμίζει το μάτι, δεν σε καθηλώνει με τη μπάλα που παίζει, όμως είναι καλή τακτικά, πολύ δυνατή σε στημένες φάσεις και γενικά δεν είναι ομάδα που μπορείς εύκολα να την κερδίσεις. Υπενθυμίζω ότι πλέον και η 7η θέση δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όλα καταλήγουν στην απόδοση και το διπλό στο 4,80 το θεωρώ υπερβολικό.

Μπάγερν – Γκλάντμπαχ: Μεγάλο ντέρμπι, με την Μπάγερν να προέρχεται από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, κερδίζοντας 2-1 την Αϊντραχτ την Τετάρτη. Ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, το +7 πολύ δύσκολα καλύπτεται σε τέσσερις αγωνιστικές. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σε φάση για κόντρα, απλά κάτι η επιπλέον κούραση, κάτι ότι είναι άνετη βαθμολογικά, κάτι ο χαρακτήρας του ντέρμπι, κάνουν το αυριανό επικίνδυνο.

Αλλά κι αυτή η Γκλάντμπαχ, πολλά σκαμπανεβάσματα για να ψάξουμε το… φαντασματάκι.

Μάιντζ – Αουγκσμπουργκ: Τεράστια η νίκη της Μάιντζ στη Φρανκφούρτη, η πρώτη μετά τη διακοπή, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αλλά όταν μια ομάδα δέχεται με τόση ευκολία γκολ, δεν την εμπιστεύεσαι εύκολα, ειδικά σε απόδοση φαβορί όπως είναι στο κυριακάτικο εξάποντο με την Αουγκσμπουργκ.

Τίποτα και εδώ.

Σάλκε – Λεβερκούζεν: Η Λεβερκούζεν είναι στον τελικό του Κυπέλλου μετά την αναμενόμενη πρόκριση επί της Σααρμπρίκεν την προηγούμενη Τρίτη. Είναι υποψήφια και για τετράδα στο πρωτάθλημα. Την άποψή μου την έχω πει, είναι μια πολύ καλή ομάδα από τη μέση και μπροστά, αλλά εκεί που λες ότι «πετάει», μπορεί να «εξαφανιστεί» από το γήπεδο.

Δεν είναι ο ορισμός της αξιοπιστίας και την αμαρτία μου θα την πω, κάτι μου λέει ότι θα αφήσει βαθμό/ούς στο Σάλκε. Δεν παίζω, αλλά αν διάλεγα μια μπόμπα από το πρόγραμμα, εδώ πέρα θα την έψαχνα.

Ουσιαστικά αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι ο άσος της Χέρτα από φαβορί, το διπλό της Φράιμπουργκ από αουτσάιντερ και αν έπρεπε να κυνηγήσω μια μεγάλη έκπληξη θα ήταν η Σάλκε.

Κρατάω μόνο τη Φράιμπουργκ προς το παρόν. Τα λέμε και στις 17:00 στην εκπομπή, επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος