3318

Billaras

Γιά τη μείωση του σκορ!

Καλημέρες, Παρασκευή και εκτάκτως φυσικά στήλη, αφού…οι εγγλέζοι είναι εδώ. Είναι Πάσχα Καθολικών, γι αυτό και βλέπετε πχ και την Ιταλία αύριο. Οι εγγλέζοι όμως, ειδικά στις “μικρές” που θα έχουμε και πλέι οφ, έχουν βάλει διπλή αγωνιστική. Δευτέρα ξανά στο γήπεδο. Και αυτό πρακτικά -εφ' όσον έχουν μείνει επτά στροφές- ότι το εορταστικό αυτό πρόγραμμα δεν είναι απλά κρίσιμο, αλλά…ζεματάει.

Οποιος βγει νικητής, από την Τρίτη θα είναι καβάλα στο άλογο. Οποιος βγει χαμένος, δύσκολα μετά σε πέντε ματς να αναστρέψει καταστάσεις. Αν αυτό το προσομοιάσουμε με την…στήλη, ισχύει κάτι ανάλογο. Αυτό το ζεματιστό τετραήμερο μετά την διακοπή ελέω εθνικών, είναι πολύ κρίσιμο. Χάνω 3-0 και είναι το ματς στο 75'. Θέλω οπωσδήποτε να “σκοράρω” είτε γιά να μαζέψω την ήττα, είτε γιά να ξαναμπώ στο παιχνίδι! Ποιός ξέρει αν δεν σκοράρω δύο γκολ; Με …3-2 στο 80' όλα παίζονται μετά.

Πήραμε τις ανάσες μας λοιπόν και…βουτιά στα βαθιά. Θέλει σωστή διαχείριση, επίκεντρωση κι όχι άπλωμα. Το καλό της υπόθεσης; Οτι με την διακοπή καθάρισε το μυαλό , ότι υπήρχε πολύς χρόνος γιά μελέτη και ότι το πρόγραμμα δεν είναι κι άσχημο, έχει επιλογές. Αισιοδοξώ λοιπόν. Γιά σήμερα μόνο νησί. Δεν έχω κάτι άλλο. Κοίταξα λίγο και την “τίμια” δυάδα Σιόν 1-Γιουνγκ Μπόις 2, αλλά δεν μπλέκω με Ελβετία.

Και μένω στα εγγλέζικα… Να τα αναφέρω συνοπτικά; Τσάρλτον-Γουότφορντ-Κάρντιφ (από Championship, αύριο το τρίτο), Νοτς Κάουντι, Ολνταμ, Μπάρνσλεϊ (από 1η, αύριο το τρίτο), Τσέλτεναμ, Γουίμπλεντον, Καρλάιλ, Μπέρι, Χάρτλπουλ, Εξετερ (από 2η) και Σάουθπορτ (από Κόνφερενς). Αυτά είναι στο μικροσκόπιο. Εδώ σημειώστε κάτι: Οι ομάδες έχουν κάνει και μεταγραφές, ενώ πλέον αναγκαστικά μετράμε αλλιώς και το κίνητρο.

Κοιτάς βαθμολογία, ενώ πριν ένα μήνα δεν κοίταγες. Ξεκίνησα το σβήσιμο: Τσάρλτον έξω (δεν έχει κίνητρο, δεν είναι και κάτι τρομερό η απόδοση, με χαλάει ότι είχαμε και διακοπή στην Championship), Γουότφορντ έξω (κι εδώ με χαλάει η διακοπή, ενώ έχει καλές επιστροφές κι ίσως βγει πολύ πιό δυνατή στο τερέν η Ντέρμπι την οποία έτσι κι αλλιώς εκτιμώ).

Ακολουθεί η Ολνταμ (γιατί αυτή η ρουφιάνα η Μπρίστολ δεν δίνει δικαίωμα να την κοντράρεις, ακόμα και προ ημερών που ήταν κακή στο τέλος πήρε τον πόντο), ακολουθεί η Γουίμπλεντον (δεν είναι κάτι σοβαρό η απόδοση και η Νορθάμπτον έχει μεγάλες δυνατότητες) και τέλος η Σάουθπορτ (αν ήταν ιταλικό, θα πήγαινε καρφί για Χ αυτό εδώ…). Πόσα έμειναν; Κάρντιφ (αύριο), Νοτς Κάουντι, Μπάρνσλεϊ (αύριο), Τσέλτεναμ, Καρλάιλ, Μπέρι (το μοναδικό φαβορί), Χάρτλπουλ και Εξετερ.

Μπαίνουν στο…μίξερ. Είναι οκτώ, αλλά χωρίς την Μπέρι που είναι φαβορί, πάω στα επτά. Θα αφήσω και την Κάρντιφ (τουλάχιστον γιά σήμερα, θα την ξαναδώ αύριο, ο λόγος που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει κίνητρο και στην Championship ειδικά ζυγίζω πολύ την διακοπή). Και μένουν έξι… Η αλήθεια είναι ότι γιά δύο εξ αυτών έχω αποφασίσει.

Νοτς Κάουντι και Τσέλτεναμ δεν γίνεται να μην παιχθούν. Η μιά με υπηρεσιακό τεχνικό εδώ και λίγο καιρό (τον Χαρτ), με έφεση στα διπλά (θυμίζω ήταν η μοναδική αήττητη εκτός έδρας σε όλο το νησί ως τις 28/12 που έχασε στην Μπράντφορντ) και μπασμένη στην μάχη παραμονής. Και με αντίπαλο που εντός έχει σταθερά πρόβλημα (5 νίκες σε…19 ματς, τα λέει όλα αυτό), που έχει γκρίνια, που άξαφνα βρέθηκε σε δεινή θέση γιατί νόμιζε ότι είναι άνετη (κι έριξε το βάρος στο Τρόφι, πήγε τελικό, τον έχασε μαρς και μετά .

.κοίταξε την βαθμολογία του πρωταθλήματος και φρίκαρε, είναι εννιά ματς χωρίς νίκη). Και στο 4.20. Η άλλη, η Τσέλτεναμ, πήρε τον Γκάρι Τζόνστον (πρώην Γέοβιλ) με ένα σκοπό. Να την σώσει. Μπαρουτοκαπνισμένος κι έμπειρος τεχνικός, όχι σαν τον Μπακλ που'χαν φέρει προ καιρού και τους διέλυσε. Θα πάει για πόλεμο σήμερα. Και η Τσέλτεναμ -δική μου εκτίμηση- δεν έχει υλικό γιά να πέσει.

Μιά νίκη θέλει, να κάνει ότι κάνει και η Χάρτλπουλ, ένα καλό σερί. Και με αντίπαλο που είναι εντός έδρας…πολύ χειρότερο από την Γουόλσολ που ανέφερα παραπάνω. Θυμίζω, ώς τα Χριστούγεννα δεν είχε καν νίκη εντός, τώρα έχει…δύο (σε 19 ματς!!!). Μιά Τρανμίρ και μιά Ακριγκτον έχει κερδίσει από πέρυσι τον Αυγουστο εντός η Γιόρκ. Και εδώ έχω 4.

00 γιά το διπλό. Αυτά τα δύο τα κρατάω. Ψάχνομαι γιά τα άλλα. Καρλάιλ; Μικρή απόδοση γαμώτο. Οκ, χάλια η άλλη εκτός, αλλά το σκέφτομαι. Χάρτλπουλ; Τραίνο έγινε άξαφνα, 4 στα 4, βγήκε από τη ζώνη με τον Μουρ στον πάγκο. Αλλά οκ, και η Νιούπορτ είναι καλή ομάδα. Μήπως από σήμερα την Μπάρνσλεϊ; Αυτό το σκέφτομαι πολύ. Γιατί η Μπάρνσλεϊ είναι καλά, έχει κίνητρο, νέο προπονητή που την τρέχει αήττητη και η Σέφιλντ και από “ξερή” έρχεται (είδατε το timing τι κάνει, έψαξα αυτή την “ξερή” με την Πορτ Βέιλ και μου την έκανε με την Κρου) και εκτός έδρας δεν τρομάζει, δεν έχει την ίδια εικόνα που έχει στο Μπράμαλ Λέιν.

Ή μήπως…Εξετερ; Είναι -5 από τα πλέι οφ. Το θέλει; Το πιστεύει; Αυτό σκέφτομαι. Εκτός είναι μιά χαρά, απανωτά διπλά, συνολικά οκτώ φέτος. Και παίζει με την -είμαι σε ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο- Λούτον. Εξι σερί ήττες, οκτώ στα τελευταία εννιά. Μεγάλα τα 3.75 του διπλού, αντίστοιχα με της Μπάρνσλεϊ αύριο (επίσης στο 3.75). Δεν θέλω να πάω σε yankee.

Χάρτλπουλ και Καρλάιλ είναι σε δεύτερη μοίρα, ουσιαστικά σκέφτομαι Εξετερ ή Μπάρνσλεϊ γιά τρίτο. Με τη λογική ότι η Μπάρνσλεί είναι αυριανό, κρατάω την Εξετερ. Εδώ καταλήγω. Και θα κάνω ένα patent. Μοναδική τελευταία μου σκέψη αν μπορώ να βάλω κάπου την Μπέρι. Δίκαιο φαβορί στο 2.30. Κάνω μιά…πονηρή σκέψη. Να την κάνω δυάδα με την…Μπάρνσλεϊ! Αυτό δεν είναι κακό! Αν περάσει η Μπέρι, και δεν ξαναπαίζω αύριο την Μπάρνσλεϊ και θα είναι σαν να έχω παίξει ένα μονό του 8.

6! Ναι, αυτό θα κάνω! Κλείσαμε. Ενα patent και μιά δυάδα. Επικέντρωση είπαμε, όχι άπλωμα. Πέντε ματς, το ένα αυριανό, εφ όσον έχω patent, μπορώ κατ' αρχάς να μην χάσω. Και να παίξω με καλύτερο μπετ σε λιγότερες στήλες. Γιά να δούμε… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 1.360 μονάδες. Ποντάρισμα 3/4: Δυάδα: Μπάρνσλεϊ 1-Μπέρι 2 (8.62) με 60 μονάδες.

Patent: Νοτς Κάουντι 2 (4.20)-Τσέλτεναμ 2 (4.00)-Εξετερ 2 (3.75), με 25 μονάδες κάθε δυάδα, 10 στην τριάδα. Και ακολούθως στα μονά από 70 μονάδες σε Νοτς Κάουντι και Τσέλτεναμ και 75 στην Εξετερ. Ολο μαζί 300 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 360 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.000 μονάδες. Είναι προφανές ότι δεν ρισκάρω πολύ, δεν έχω και τα περιθώρια, αλλά παίζοντας έτσι και με ένα έστω σημείο δεν θα χάσω (ή θα χάσω ελάχιστα) ή θα χτυπήσω και ψηλά, υπερδιπλασιάζοντας τουλάχιστον, ακόμα και με μιά δυάδα στο σύστημα.

Πέρυσι τέτοια εποχή έχανα πάλι καλά. Κάπου 4.000 μονάδες. Το γύρισα τούμπα στο +1000. Με δύο εύστοχες βολές, δύο trixie ατόφια (ένα με χινάρια, ένα με ασόδια). Γιά να δούμε αν μπορεί να ξαναγίνει. Και να μην γίνει σήμερα, έχω άκομα τρεις μέρες. Θέλει σωστό παιχνίδι, υπομονή, καθαρό μυαλό και πίστη. Υπάρχουν και τα τέσσερα. Μένει η…εύνοια. Ε, εδώ θα αποφασίσει η μπάλα.

Να δούμε έστω αν κάνουμε το…. “3-1” σήμερα. Και μετά αν γίνεται, ως και την Δευτέρα το “3-2”. Πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά είπαμε, έχει ξαναγίνει. Καλό βόλι, ραντεβού σε ένα 24ωρο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras