1886

Billaras

Γιά το 3Χ3 με την ίδια ομάδα!

Στα καλά νέα: Οι μπουκ και λάθη κάνουν και καμιά φορά τα πληρώνουν. Αυτό έγινε χθες. Δεν είχε καμιά λογική το 4αρι στην Γιουνάιτεντ (το οποίο πήρε και τον ανήφορο πριν τη σέντρα). Δικαίως όσοι ψάχνουμε τα λάθη…ορμήσαμε. Και πληρωθήκαμε και πολύ άνετα. Το έργο το’χουμε ξαναδεί και θα το ξαναδούμε, το θέμα είναι η συχνότητα.

Σε παιχνίδια που τα ξέρει όλος ο κόσμος (οπως το χθεσινοβραδινό) είναι πολύ πιο σπάνια τα λάθη.

Στα -ας τα πούμε- κακά νέα, επί προσωπικού: Δεν χάνω, εδώ και ένα δίμηνο (από τις γιορτές) και “ψειρίζω” και τον μπουκ. Τσούκου τσούκου, βγαίνει μεροκαματάκι. Η Αγγλία σταθερά καλή. Αλλά…γκρινιάζω. Γιατί; Γιατί ξέρω πότε χάνω “πέναλτι” και πότε δικαιούμαι παραπάνω.

Εδώ και καιρό ψάχνω ένα “δίπλωμα”. Ενα μου αρκεί. Να καταφέρω ένα καλό χτύπημα στον μπουκ. Προχθές ήταν η Ντονκάστερ που περίμενα, αλλά δεν άξιζε να κερδίσει. Χθες ήταν η Μπολόνια. Οσοι το είδατε, ξέρετε. Με τελικές on target 2-9, οι δύο της Ρόμα ήταν το…πέναλτι και το 2ο γκολ σε μιά αναμπουμπούλα από κόρνερ, τίποτα άλλο, απολύτως τίποτα! Και η Μπολόνια χάνει ένα, χάνει δύο, χάνει τρία, χάνει τέσσερα, έχει δοκάρι και… δεν παίρνει καν τον πόντο.

Γι αυτό γκρινιάζω. Πχ, προ εβδομάδας θα “δίπλωνα” με Μάκλεσφιλντ. Δεν αξιζε. Προχθές με Ντονκάστερ. Δεν αξιζε. Χθες όμως, όταν το αξίζω, σημείο του 6 (του 8,00 αν προτιμάτε) είναι αμαρτία! Η Μπολόνια ήταν εξαιρετική, η Ρόμα κάκιστη, αλλά…2-1 αντί 1-2.

Οπως και να έχει, χθες βράδυ στο chat έλεγα με κάμποσους από εσάς, ότι “αν σε βράδυ που κερδίζεις, εσύ γκρινιάζεις, τότε κάτι κάνεις καλά”.

Θες παραπάνω. Μπορείς παραπάνω. Το βλέπεις. Δεν παίξαμε 1,30Χ1,60. Παίξαμε 4,00Χ6,00. Ο πήχης είναι ψηλά πάντα στο Betsellers.

Αυτά με όσα έγιναν. Θα περιμένω. Υπομονή και λίγη εύνοια είναι όλο το μυστικό. Από την πρώτη, έχω…άφθονη. Από την δεύτερη, δεν έχω γκαντεμιά φέτος αλλά δεν έχω και εύνοια. Μιά λίγο…φλατ κατάσταση.

Στα φρέσκα, μην περιμένετε εδώ να δείτε σημείο από Champions League. Κάτι over, κάτι combo, κάτι ψιλαδάκια δεν τα κοιτάω καν. Απαξ και δεν βρήκα λάθος, απέχω. Θα απολαύσω μπάλα, end of story. Δεκάδες sites σήμερα θα σας προτείνουν περίπου…τα πάντα.

Χιλιάδες θα παίξουν την δυάδα Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα. Ας κερδίσουν, ας κάνουν ότι θέλουν. Εμενα δεν με πείθουν, αν έπαιζε ο Φεκίρ στη Λυών μέχρι που θα πήγαινα και στην κόντρα. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Η Λίβερπουλ όλο το 2019 έκανε μιά καλή εμφάνιση σε επτά ματς, έχασε δύο, έφερε δύο ισοπαλίες, κέρδισε δύο αγκομαχώντας. Και η Μπάρτσα τα ίδια, σβηστή είναι.

Ούτε ξεχνάω πως στάθηκε η Λυών πχ με Σίτι, ούτε ξεχνάω τι έγινε πέρυσι στο Ρόμα-Μπάρτσα, ούτε ξεχνάω τι σημαίνει Μπάγερν. Πάσο καθαρό. Οπως και αύριο. Καλά, το ένα σαν να μην υπάρχει, στο άλλο όλα οδηγούν στην ισοπαλία. Θέλετε να παίξετε 1-1 σκορ; Κάντε το. Σημείο δεν αγγίζω.

Το Europa League (που…κήδεψε κόσμο μόλις πριν 5 βράδια) θέλω να το ξαναδώ, αν χρειαστεί θα κάνω update την Πέμπτη.

Οπότε, τι έμεινε; Τα λιγοστά εγγλέζικα.

Δύο με απασχόλησαν. Το ένα είναι ζόρικο, η Μπρίστολ Ρόβερς. Εκτός πάει μιά χαρά (3 νικες σε 4), ξεκούραστη είναι. Με αντίπαλο την Πόρτσμουθ. Που…θέλει ξεμάτιασμα. Ολική καθίζηση. Εξι χωρίς νίκη, προχθές από 0-3 σε 3-3, το άγχος έχει γίνει βαρίδι. Στο Φράτον Πάρκ μάλιστα, το κοινό συνήθως είναι μπουμερανγκ, προσθέτει άγχος (ο κόσμος εκεί πάντα είχε-ως και παράλογες- απαιτήσεις).

Μπορεί να σκάσει το διπλό ή θα ξεσπάσει κάποτε η Πόρτσμουθ; Με…φαγουριζει.

Το άλλο, είναι προφανές. Η Νοτς Κάουντι. Μπάμ στο 7αρι την πληρωνόμαστε. Μπαμ στο 4αρι την ξαναπληρωνόμαστε. Την έπιασα στο σωστό timing και σας είχα προϊδεάσει από το ματς με τη Λίνκολν (1-1 τότε). Τώρα φαβορί του 2,50. Είναι στο προσωπικό μου όριο γιά εγγλέζικο ματς-φαβορί.

Το πιστεύει, ζεστάθηκε, έχει πλέον και το υλικό, ενώ με νίκη βγαίνει απο τη ζώνη! Θυμίζω, δεν εχει πέσει ποτέ στα ερασιτεχνικά, μιλάμε γιά ομάδα-θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ιδρυτικό μέλος του Φούτμπολ Λιγκ κάπου στο 1880, ομάδα που έδωσε τα χρώματά της στην Γιουβέντους…

Η Νιουπορτ πάπαλα με το FA CUP, καλά πέρασε, το έζησε και μπράβο της.

Και εντός πάντα είναι δύναμη. Εκτός όμως, όταν κέρδισε, εμείς….ακόμα ρίχναμε καμιά βουτιά (τέλη Σεπτέμβρη). Φεύγει από την Ουαλία και χάνεται. Και θα’ναι και “άδεια”, ενω δεν έχει και σαφές κίνητρο βαθμολογικό. Με όλα αυτά, το 2,50 το δέχομαι.

Θα αφήσω την Μπριστολ γιά το live. Και γιά σήμερα (και αύριο), μονάχα Νοτς Κάουντι, 3 μονάδες, τέλος.

Update την Πέμπτη, στο chat αύριο, σήμερα θα …πάρω απουσία.

Υ,Γ: Στη φωτό η…παιχτούρα, ο πολύπειρος Μακέιλ Σμιθ της Νοτς Κάουντι (δεξιά), μετά το γκολ επί της Μάνφιλντ.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras