1989

Κώστας Ζαφείρης

Για δύο λόγους…

Καλησπέρα… Περίπατο πέρασε το Over στο Βόννη – Βενέτσια, όπως περίπατο έκανε και ο ΜακΚόλουμ (πέτυχε 40 πόντους) στην άμυνα των Μπακς, ρίχνοντας τα «ελάφια» στο καναβάτσο.

 

Πάμε στα σημερινά. Το Μάλαγα – Ρίτας (για το 4ο γκρουπ του Γιούροκαπ) είναι το πρώτο ματς που μπαίνει στο πινακάκι μου. Τόσο η ομάδα της Ανδαλουσίας όσο και οι Λιθουανοί, θα βρεθούν στο TOP-16 της διοργάνωσης, καθώς Μόρναρ και Τορίνο δεν δείχνουν ικανές να… χωθούν στην τετράδα (Ούνικς, Φρανκφούρτη οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου).

Για δύο λόγους, ο άσος στο -8,5 των ισπανών, μπαίνει στο παιχνίδι μου: ο πρώτος γιατί έρχονται από ήττα στην ACB (88-79 από την Μπούργος, εκτός έδρας) και θεωρώ δεδομένο ότι θα βγάλουν αντίδραση, ο δεύτερος γιατί είχαν χάσει στο ματς του πρώτου γύρου στην Λιθουανία (80-72) και ο Λουίς Κασιμίρο θα έχει στην τσίτα τους παίκτες του.

 

Συνεχίζω με NBA.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι Πέισερς δεν άντεξαν στην πίεση των Ρόκετς στην 4η περίοδο και με… αστεία άμυνα στα τελευταία λεπτά (το Χιούστον τους σκότωσε με ελεύθερα(!) σουτ από τα 7,25 μ.) έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδό τους. Στο καπάκι νέο εντός έδρας παιχνίδι για την Ιντιάνα, ξανά δύσκολο, αυτή τη φορά κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ερς.

Οι Πέισερς είναι σκληρή ομάδα, ειδικά μπροστά στο κοινό τους, με γεμάτο ρόστερ και τον Βίκτορ Ολαντίπο να απολαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη που η αλήθεια είναι ότι κέρδισε με το σπαθί του, με την «μεταμόρφωσή» του την προηγούμενη σεζόν. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τους 76ερς των Εμπίιντ, Σίμονς, Ρέντικ, όμως εκτιμώ ότι οι Πέισερς δεν θα κάνουν δεύτερη κολλητή γκέλα στο φρούριό τους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης