2530

Μάκης Μηνδρινός

Για μια θέση στην τετράδα

Η Αρσεναλ υποδέχεται την υποβιβασμένη Σάντερλαντ και η Μάντσεστερ Σίτι την άνετη βαθμολογικά Γουέστ Μπρομ, έχοντας ως στόχο τη νίκη που θα τις φέρει πιο κοντά στην τετράδα. Η διαφορά, ότι η Σίτι κρατάει την τύχη στα χέρια της, ενώ η Αρσεναλ χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων. ΑΡΣΕΝΑΛ – ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1301 Γήπεδο: ΕΜΙΡΕΪΤΣ (60.

361), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): 441 Σετ αποδόσεων: 1.10 – 10.50 – 23.00 Α’ ΓΥΡΟΣ: ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ 1-4 * Τελευταία φορά που νίκησε η Σάντερλαντ στην έδρα της Αρσεναλ σε ματς πρωταθλήματος ήταν το 1983. Εκτοτε, οι γηπεδούχοι μετρούν 12 νίκες και 5 ισοπαλίες σε 17 αναμετρήσεις. Πάντως, τα 9 τελευταία χρόνια οι άσοι εναλλάσσονται με τις ισοπαλίες (4 Χ στο διάστημα αυτό, όλα 0-0!).

* Στα τελευταία 26, ανεξαρτήτως έδρας, η Σάντερλαντ νίκησε μόνο το ένα κόντρα στην Αρσεναλ (τον Νοέμβρη του 2009). Στα άλλα, 16 νίκες η Αρσεναλ και 9 ισοπαλίες. ΑΡΣΕΝΑΛ Ρεπορτάζ: Κλείνει καλά (6-0-2) μια σεζόν που ήταν γεμάτη γκρίνια και αμφισβήτηση, όμως πιθανότατα δεν αρκεί για να τερματίσει στην 4άδα. Μετά το άνετο 4-1 στο Στόουκ, πρέπει να κάνει 2/2 εντός έδρας με Σάντερλαντ και Εβερτον και παράλληλα να γκελάρει και στα 2 της ματς η Σίτι ή να αφήσει βαθμούς η Λίβερπουλ την Κυριακή, απέναντι στην υποβιβασμένη Μίντλεσμπρο.

Δύσκολα πράγματα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… «Καταρχάς πρέπει να κάνουμε εμείς το δύο στα δύο. Εχουμε 69 βαθμούς, μπορούμε να φτάσουμε στους 75, περισσότερους δηλαδή από αυτούς που είχαμε πέρσι. Αυτό σκεφτόμαστε μόνο και από ‘κει και πέρα θα δούμε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και θα δούμε που είμαστε. Οπως και να έχει, δείξαμε χαρακτήρα σε μια περίοδο που δεν πατούσαμε πολύ καλά και βρήκαμε και πάλι μομέντουμ», δήλωσε ο Βενγκέρ, που πάντως εξακολουθεί να είναι υπό έντονη αμφισβήτηση, ο κόσμος έχει ξενερώσει και του το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Αγωνιστικά, κέρδισε τόσο εύκολα όσο δείχνει το σκορ στο Στόουκ, το 4-1 μαρτυρά την εικόνα του ματς. Ο Ζιρού άνοιξε το σκορ στο 42’, ο Οζίλ στο 55’ το 2-0, στο 67’ ήρθε η μείωση, αλλά Σάντσες (76) και Ζιρού (80’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «κανονιέρηδων». Από τότε που άλλαξε σύστημα και αγωνίζεται με τρεις στην άμυνα, έχει στρώσει και η αμυντική της λειτουργία.

Κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 3 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, τελευταία φορά που δεν δέχθηκε γκολ σε 4 σερί παιχνίδια εντός έδρας ήταν τον Φεβρουάριο του 2014. Αγωνιστικά νέα: Πάλι έξω ο Τσάμπερλεϊν (εξτρέμ, 29/2). Με ενοχλήσεις από το τελευταίο Αλέξις Σάντσες (ηγέτης, 36/21), Κοσιελνί (στόπερ, 32/2), θα τσεκαριστούν. Γυρίζει ο Γκιμπς (μπακ, 10/0).

Bet info: Ο Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε 4 γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς κόντρα στη Σάντερλαντ. Αν, μάλιστα, ο Γάλλος βρει δίχτυα σήμερα θα γίνει μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Αρσεναλ που θα φτάσει τα 50 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις) στο «Εμιρεϊτς», μετά τον Φαν Πέρσι και τον Γουόλκοτ. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Τσεχ – Χόλντινγκ, Μουστάφι, Μονρεάλ – Μπεγερίν, Κοκλέν (ή Ράμσεϊ), Τζάκα, Γκιμπς – Οζίλ, Σάντσες (ή Γουέλμπεκ), Ζιρού ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ Ρεπορτάζ: «Ο καθένας μπορεί να δει ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο Μόγιες μετά τη νέα ήττα, 0-2 από την Σουόνσι.

Μόνο στο β’ πάλεψε η Σάντερλαντ, στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκνευριστικά παθητική, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποδοκιμάζει συνεχώς αλλά και να αποχωρεί νωρίς από το γήπεδο! Ζήτησε δίκαια ένα πέναλτι μετά το 2-0, όμως μέσες-άκρες δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Ο Σκωτσέζος φαίνεται ότι θα συνεχίσει παρά τον υποβιβασμό και τη γκρίνια του κόσμου, όμως προανήγγειλε αλλαγές.

Ζητούμενο να ολοκληρώσει όσο γίνεται καλύτερα τη σεζόν, αν και τα δύο ματς που της απομένουν είναι πολύ δύσκολα, αμφότερα εκτός έδρας, απέναντι σε Αρσεναλ και Τσέλσι. Ο Μόγιες κόντρα στον Βενγκέρ έχει υποστεί τις περισσότερες ήττες της προπονητικής του καριέρας, έχοντας 15 σε 26 ματς (4 νίκες, 7 ισοπαλίες). Αγωνιστικά νέα: Πολύ δύσκολα Ντεναγιέρ (αμυντικός, 24/0) και Ανιτσέμπε (φορ, 18/3), που χτύπησαν στο τελευταίο.

Μακροχρόνια τα άλλα. Bet info: Απέτυχε να σκοράρει στα 10 από τα τελευταία 15 εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Πίκφορντ – Τζόουνς, Κονέ, Ο’ Σι (ή Τζιλιμποτζί), Μανκίγιο – Εντόνγκ, Ρόντγουελ, Γκίμπσον – Καζρί, Μπορίνι, Ντεφόε   ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (22:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1305 Γήπεδο: ΕΤΙΧΑΝΤ (47.

405), ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Απόσταση (χλμ.): 135 Σετ αποδόσεων: 1.14 – 8.50 – 17.00 Α’ ΓΥΡΟΣ: ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 0-4 * Η Σίτι μετράει 7 διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί της Γουέστ Μπρομ, από την οποία είναι αήττητη από το 2003 (7-2-0 έκτοτε). Γενικά, η Σίτι μετράει 10 σερί νίκες εντός-εκτός επί της Γουέστ Μπρομ. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ Ρεπορτάζ: Ουσιαστικά ψάχνει 4 βαθμούς στα 2 ματς που απομένουν (πηγαίνει στο Γουότφορντ την τελευταία αγωνιστική) για να κλειδώσει την τετράδα.

Ισως και λιγότερους, αν γκελάρει η Αρσεναλ σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια της (Σάντερλαντ, Μίντλεσμπρο). «Τα είδε όλα», πάντως, για να κερδίσει τη Λέστερ (2-1), σε ματς που ως το 40’ έδειχνε να έχει τον πλήρη έλεγχο. Ο Νταβίντ Σίλβα στο 29’ άνοιξε το σκορ και με πέναλτι του Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 36’, η Σίτι έδειξε πως το καθαρίζει.

Όμως, στο 42’ ήρθε η μείωση κόντρα στη ροή του ματς και το δεύτερο ημίχρονο έγινε… ροντέο, με τη Λέστερ να παίζει λες και ήταν τελικός και τη Σίτι να μην μπορεί να πετύχει το πολυπόθητο τρίτο γκολ. Οχι μόνο αυτό, αλλά γλίτωσε και σε χαμένο πέναλτι της αντιπάλου, αλλά και σε 1-2 ευκαιρίες ακόμα της Λέστερ, για να γίνει το 2-2! Ιδιαίτερο ματς σήμερα για τον Πάμπλο Ζαμπαλέτα, που φοράει τη φανέλα της Σίτι από το 2008, αλλά το καλοκαίρι αναμένεται να αποχωρήσει.

Προφανώς θα πάρει χρόνο συμμετοχής, το παραδέχθηκε και ο Γκουορντιόλα στη συνέντευξη Τύπου. Αγωνιστικά νέα: ΟΚ ο Στόουνς (στόπερ, 26/0), αλλά θα λείψει ο μέσος Ντελφ, που έτσι κι αλλιώς δεν είχε πολλές συμμετοχές φέτος. Μακροχρόνια τα υπόλοιπα προβλήματα: Μπράβο (γκολκίπερ) και Γκιντογάν (χαφ). Bet info: Καλή παράδοση για τον Αγουέρο όταν αντιμετωπίζει τη Γουέστ Μπρομ, καθώς μετράει 4 γκολ και 2 ασίστ στα 4 προηγούμενα που την αντιμετώπισε στο «Εμιρεϊτς».

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-4-1): Καμπαγέρο – Ζαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς (ή Κομπανί), Κολάροφ – Φερναντίνιο – Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Σανέ – Αγουέρο (ή Ζεσούς) ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ Ρεπορτάζ: Είναι 7 ματς χωρίς νίκη, όμως δεν έχει… κουνηθεί από την 8η θέση, στην οποία βρίσκεται από τα μέσα Φεβρουαρίου! Επαιξε στα ίσια την Τσέλσι, είχε 2-3 καλές στιγμές να προηγηθεί, λύγισε όμως στο 82’ (0-1) και υπέστη την 5η ήττα της στα 6 τελευταία.

Παράλληλα, έμεινε στο μηδέν επιθετικά στα 6 από τα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια της. «Είναι κρίμα να είμαστε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στην 8η θέση και στο τέλος να τη χάσουμε. Εχουμε ακόμα δύο ματς μπροστά μας, θα παίξουμε δυνατά για να μείνουμε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας», δήλωσε ο Τόνι Πιούλις. Πάντως, ο έμπειρος προπονητής έχει κακή παράδοση κόντρα στη Σίτι, μετρώντας μόλις μία νίκη σε 16 ματς (11 ήττες, 4 ισοπαλίες), κι αυτή το 2009 (όταν ήταν ακόμα στη Στόουκ).

Αγωνιστικά νέα: Τσεκ για Ρόμπσον Κανού (φορ, 27/2), νέος τραυματίας ο στόπερ ΜακΟλεϊ (36/6) που ως τώρα δεν είχε χάσει ματς και σήμερα θα απουσιάσει για πρώτη φορά. Πάλι έξω ο Φίλιπς (εξτρέμ, 27/4, 8 ασίστ). Bet info: Στο 47,5 το ποσοστό των τερμάτων που σημείωσε η Γουέστ Μπρομ μετά από στημένες φάσεις (εξαιρούνται τα πέναλτι). Επίσης, έχει σημειώσει 15 γκολ μετά από κόρνερ και εννοείται πως είναι πρώτη στη σχετική λίστα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φόστερ – Νιόμ, Ντόουσον, Εβανς, Μπραντ – Φλέτσερ, Λίβερμορ, Γιάκομπ – Μπραντ, ΜακΚλιν (ή Τσαντλί), Ροντόν Πηγή: Kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος