1528

Κώστας Ζαφείρης

Για πάρτη σου Αϊτο…

Γεια χαρά σε όλους… Ολη η μπασκετική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα την… έβγαλε με Κύπελλο, με το καλό της ιστορίας να είναι ότι σήμερα πέφτει η αυλαία σ’ αυτήν την ιστορία και έτσι θα επιστρέψουμε σιγά σιγά σ’ αυτά που… πρέπει. Βέβαια, την ερχόμενη εβδομάδα μπαίνουν στο κάδρο και τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2021, χωρίς τους παίκτες της Ευρωλίγκας, πάντως, καθώς την Πέμπτη και την Παρασκευή το μενού έχει κανονικά αγωνιστική δράση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου Κρήτης, ο Προμηθέας (πρώτη του συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης) αντιμετωπίζει την σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένη ΑΕΚ (αυτή είναι η δεύτερη παρουσία της σε τελικό τα τελευταία τρία χρόνια). Χωρίς φρέσκα αγωνιστικά προβλήματα οι Πατρινοί του Μάκη Γιατρά, σταθερά δίχως τον πρώτο σκόρερ της Λάνγκφορντ και τον πολύτιμο πλέι μέικερ Γκίκα η Ενωση του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Νομίζω ότι θα το παλέψει ο Προμηθέας, άλλωστε τις δύο ομάδες δεν τις χωρίζουν μεγάλες ποιοτικές διαφορές. Κρατάω το +8,5 των Πατρινών.

Στα υπόλοιπα, δεν μπλέκω με το 1,35 της Φενέρ κόντρα στην Νταρουσάφακα (ο τελικός γίνεται στην Αγκυρα, στο γήπεδο της Τουρκ Τέλεκομ), καλύτερη περίπτωση το under εδώ, ματσάρα στον τελικό του Leaders Cup στην Disneyland ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Βιλερμπάν και την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στη Γαλλία, Ντιζόν.

Όλα ανοιχτά εδώ.

Στην Ισπανία και στον τελικό του Copa del Rey που διεξάγεται στην Ανδαλουσία και συγκεκριμένα στη Μάλαγα (πραγματική γιορτή και φέτος) η ομώνυμη ομάδα του Λουίς Κασιμίρο αντιμετωπίζει την Ρεάλ. Στο 1,40κάτι παίζει η νίκη των Μαδριλένων που έχουν τον… τρόπο τους στους τελικούς, όμως επειδή είδα όλα τα παιχνίδια της Μάλαγα σ’ αυτό το μίνι τουρνουά δεν θα τους κοντράρω.

Στην Ιταλία, μέχρι το τέλος του δρόμου στο Φάιναλ – 8 (γίνεται στο Πέζαρο) έφτασαν η Βενέτσια του Μάικ Μπράμος και η Μπρίντιζι. Οι πρωταθλητές πέταξαν εκτός Βίρτους Μπολόνια και Αρμάνι, ενώ η παρέα των Μπανκς και Μπράουν απέκλεισε Σάσαρι και Φορτιτούντο. Δεν με «ψήνει» κάτι.

Και φτάσαμε στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου.

Το ματς γίνεται το βράδυ στην έδρα της Αλμπα, με τους Βερολινέζους να αντιμετωπίζουν την Ολντενμπουργκ.

Η αλήθεια είναι ότι η Ολντενμπουργκ είναι μια χαρά ομάδα (σταθερά σε υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα του γερμανικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια – στο ρόστερ της έχει εμπειρότατους παίκτες όπως ο Πάουλντινγκ και ο Χομπς), όμως η Αλμπα (έχει μάθει να παίζει με απουσίες) χρωστάει μία κούπα στον αναμορφωτή της, τον 73χρονο δάσκαλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Αϊτο Ρενέσες, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια την οδηγεί σε τελικούς πρωταθλήματος και Κυπέλλων και στο τέλος κάτι γίνεται και το τρόπαιο… ξεγλιστράει μέσα από τα χέρια του.

Όχι, σήμερα…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης