1094

Μάκης Μηνδρινός

Για την επιβίωσή τους

Χαιρετώ! Η Σάουθεντ ήταν καλή το Σάββατο, είχε και δοκάρι (μεταξύ άλλων), θα μπορούσε να κερδίσει. Για μία ακόμα φορά φάνηκε πως αν επιθετικά ήταν λίγο πιο αποτελεσματική, θα είχε σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να σώσει την κατηγορία.

Πάμε στα φρέσκα, εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και πλέον είμαστε μία ανάσα από το φινάλε.

Εχουμε πει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, ότι η πλειοψηφία των τελευταίων αγωνιστικών στην Αγγλία είναι «να ‘χαμε να λέγαμε». Μιλάω πάντα στοιχηματικά. Παρ’ όλα αυτά όλο και κάτι θα πούμε σήμερα.

Όλα αυτά βέβαια, τη στιγμή που το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει πάρει… φωτιά. Είναι τεράστιο αυτό που προέκυψε την Κυριακή, είναι ιστορικές οι αποφάσεις που πάρθηκαν και οι ανακοινώσεις που έγιναν και το σίγουρο είναι ότι έχουμε να δούμε ακόμα πολλά… επεισόδια ώσπου να πάρει σάρκα και οστά ένα τέτοιο σχέδιο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε προχωρήσει η Super League είτε όχι, είναι πλέον ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι το ποδόσφαιρο που γνωρίσαμε, το ποδόσφαιρο που αγαπήθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ακριβώς επειδή θεωρείται «λαϊκό σπορ», πεθαίνει… Μεταλλάσσεται συνεχώς και ακόμα κι αν δεν περάσει η Super League, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και προς όλες τις πλευρές.

Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα είπε (και) ο Μαρσέλο Μπιέλσα, πως όπως και στη ζωή ο πλούσιος γίνεται πλουσιότερος και ο φτωχός φτωχότερος, έτσι γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Μέρος της ζωής είναι κι αυτό, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν αυτό που γίνεται. Ολοι πάνω-κάτω το είχαμε στο μυαλό μας απλά δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι θα έρθει η ώρα.

Πάμε στα δικά μας.

Στοίχημα

Από τα λίγα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, θεωρώ ύπουλο το Λέστερ – Γουέστ Μπρομ. Η Λέστερ προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου, στο πρωτάθλημα κάνει νερά τελευταία, η Γουέστ Μπρομ έρχεται από δύο σερί νίκες και παρά το γεγονός ότι θα υποβιβαστεί (εκτός μεγάλου απροόπτου) δείχνει να το παλεύει.

Στην Τσάμπιονσιπ βασική επιλογή μου ήταν η Ντέρμπι, αλλά το 3,00 του διπλού στο Πρέστον έχει γίνει 2,55! Γύρισε φαβορί δηλαδή και η όποια αξία χάνεται. Ανοίγω παρένθεση και λέω ότι λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος προφανώς δεν θα βρίσκουμε τις αποδόσεις που θέλουμε. Οπότε ο καθένας αποφασίζει τι του κάνει και τι όχι, πόσο θα κάνει τα στραβά μάτια.

Από κει και πέρα πολύ υποψιασμένο το διπλό της Γουότφορντ και μεγάλη προσοχή στο Σουόνσι – ΚΠΡ. Δεν ξέρω πόσο θα το κυνηγήσει η ΚΠΡ και τι κίνητρο θα βρει όντας αδιάφορη βαθμολογικά, όμως η Σουόνσι τα έχει τα θεματάκια της τελευταία. Τέλος, μία σκέψη είναι η Χάντερσφιλντ αύριο, στο εντός με τη Μπάρνσλεϊ. Ερχεται από καλή εμφάνιση και η Μπάρνσλεϊ σαν να… αγχώθηκε μόλις αγκάλιασε τα πλέι οφ! Θα το δούμε γιατί είναι την Τετάρτη και πρέπει να τσεκάρουμε τι θα γίνει στα σημερινά.

Στη Λιγκ 1 η Γουίγκαν μπορεί να παιχτεί έστω και οριακά κάτω από το 3,00. Μεγάλο το κίνητρό της, παλεύει να διατηρηθεί εκτός ζώνης υποβιβασμού και πηγαίνει σε μια Σριούσμπερι ντεφορμέ και που είναι στο +10 από τη γραμμή υποβιβασμού έχοντας και δύο ματς λιγότερα. Με λίγα λόγια, η Σριούσμπερι έχει σωθεί.

Στη Λιγκ 2 το ξανασκέφτομαι σοβαρά για τη Σάουθεντ.

Ακόμα μία ευκαιρία, η τελευταία! Και για εκείνη είναι η τελευταία, στον ορισμό του εξάποντου στην έδρα της Κόλτσεστερ. Η Κόλτσεστερ η αλήθεια είναι ότι έβγαλε αντίδραση στο τελευταίο με τη Γουόλσολ πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση. Καλή, όμως, ήταν και η Σάουθεντ όπως ήδη είπαμε παραπάνω, μπορούσε να την κερδίσει την Εξετερ (0-0). Στο 3,05 το διπλό είναι ΟΚ.

Για να κλείσουμε, δύο μου αρέσουν περισσότερο: η Γουίγκαν και η Σάουθεντ. Και ξαναβλέπουμε αύριο τη Χάντερσφιλντ. Με αυτά τα δύο θα πορευθώ σήμερα!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος