1863

Κώστας Ζαφείρης

Για τον Θανάση…

Γεια χαρά… Λίγες ώρες μετά το κακό μαντάτο της απώλειας του τελευταίου παράγοντα που ήταν αγαπητός στο 99% των φιλάθλων της χώρας μας, του γίγαντα Θανάση Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός θα βγει το βράδυ στο παρκέ του ΟΑΚΑ για να παίξει τα ρέστα του κόντρα στην Μπασκόνια.

Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός έχει φέρει την κατάσταση στα μέτρα του (ρεκόρ 13-13, μετράει τέσσερις κολλητές νίκες), καθώς πλέον βρίσκεται σε απόσταση βολής από την οχτάδα και τα πλέι οφ.

Απόψε, οι πράσινοι αντιμετωπίζουν την «εφτάψυχη» Μπασκόνια (ρεκόρ 14-12, προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες). Η αλήθεια είναι ότι οι Βάσκοι αξίζουν συγχαρητήρια για ότι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Παίζουν τόσο καιρό χωρίς τον ηγέτη τους Σενγκέλια και τον βασικό πόιντ γκαρντ Γκρέιντζερ και αντέχουν. Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα το πρόβλημα έχει γίνει ακόμα πιο μεγάλο για τον κόουτς Περάσοβιτς.

Εξω και ο καλύτερός του σουτέρ, ο μπόμπερ Τζάνινγκ, έξω και ο αναπληρωματικός Αργεντινός φόργουορντ, Γκαρίνο. Δηλαδή, ο Κροάτης τεχνικός θα την βγάλει μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου με 7-8 παίκτες πρώτης γραμμής… Στην αντίπερα όχθη, ο Πιτίνο προετοίμασε την ομάδα του για τον «τελικό» με την Μπασκόνια, έχοντας λυμένα χέρια.

Ο μόνος παίκτης που δεν βρίσκεται στη διάθεσή του είναι ο μόνιμος τραυματίας Παππάς. Οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμοι.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Βιτόρια, οι Βάσκοι είχαν επικρατήσει 86-77. Το θυμίζω γιατί ο Παναθηναϊκός σήμερα εκτός από το ροζ φύλλο θα κυνηγήσει και την διαφορά. Το +10 θα είναι ιδανικό για τους πράσινους για πολλούς λόγους.

Καταρχήν, θα είναι από πάνω σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Μπασκόνια, ενώ ίσως δεν αποδειχθεί «καταστροφική» μία ήττα στο Μιλάνο την Παρασκευή.

Η ομάδα του Πιτίνο βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της από το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ σήμερα θα έχει και την στήριξη των φιλάθλων της. Εκτιμώ πως είναι πιθανό η ταλαιπωρημένη Μπασκόνια να χάσει με διψήφια διαφορά.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης