1009

Skotostrious

Γιορτή σε διπλό ταμπλώ…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Πλησιάζει η ώρα για τα μπάνια του λαού όπως λέγανε οι παλιοί άλλα εμείς εδώ πιστοί στις επάλξεις καθώς βρισκόμαστε στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου των ιπποδρομιών και υπάρχει έντονη δραστηριότητα σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού. Ξεχωρίζουν τα 2 σπουδαία φεστιβάλ που διεξάγονται από σήμερα, το Glorious Goodwood στην Αγγλία και το καλοκαιρινό φεστιβάλ στο Galway στην Ιρλανδία απ’ όπου θα έχουμε και τις επιλογές μας για τις προσεχείς ημέρες.

Πριν πάμε στη διαλογή όμως αξίζει να αναφέρουμε πως στα φετινά φεστιβάλ ο καιρός αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στο νησί έχουν επηρεάσει το έδαφος και πολλά άλογα έχουν αναγκαστεί να αποσυρθούν καθώς ο βαρύς στίβος δεν τα βοηθάει.

Πρώτη στάση στην περιήγηση μας και φτάνουμε στην τέταρτη και πιο σπουδαία κούρσα του προγράμματος, την Group 1 Goodwood Cup.

Ξεχωρίζει η παρουσία του πολυνίκη των μεγάλων αποστάσεων Stradivarius που παρά την ήττα του στο Royal Ascot δείχνει να έχει ένα προβάδισμα άλλα με τη βροχή να έχει αλλάξει τα δεδομένα ίσως αξίζει να ρισκάρουμε σε ένα άλογο που δείχνει να αγωνίζεται καλά στις δύσκολες συνθήκες. Αναφέρομαι στον EMPEROR OF THE SUN (each-way) που εκπροσωπεί τον νεαρό εκπαιδευτή Donnacha O’Brien, γιό του θρυλικού Aidan O’Brien.

Ερχεται στην κορύφωση της φόρμας του για τη φετινή σεζόν καθώς σκόραρε σε πολύ δυνατή listed ιπποδρομία στην Ιρλανδία το Μάιο πριν έρθει στο βασιλικό φεστιβάλ στο Ascot και τερματίσει μια πολύ αξιοπρεπή πέμπτη θέση στο Gold Cup. Δεν έχει την κλάση που έχουν κάποια άλλα άλογα στην κούρσα άλλα στις συγκεκριμένες συνθήκες ίσως καταφέρει την έκπληξη στηριζόμενο στην εξαιρετική του αντοχή.

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας και κάνουμε μια στάση στην επόμενη κούρσα του προγράμματος, ένα πολύ ανταγωνιστικό sprint handicap στο μίνιμουμ της απόστασης των 5 furlong (1,000 μέτρα) όπου την καλύτερη φόρμα φέτος δείχνει να την έχει ο KING OF STARS. Ερχεται σήμερα έχοντας στα πόδια του μια νίκη και δύο δεύτερες θέσεις σε αντίστοιχης δυναμικής κούρσες καθώς θα φέρει μόνο 5 lbs ποινή στα βάρη για αυτές του τις επιτυχίες, αναμένεται να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία του μετά την μετακόμιση στο νέο στάβλο.

Στη σέλα θα βρίσκεται ένας από τους κορυφαίους νέους τζόκεϋ, ο James Doyle ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με 32% ποσοστό νικών τις τελευταίες εβδομάδες.

H τελευταία μας στάση στο Goodwood για σήμερα έρχεται στην έκτη κούρσα, ένα sprint για διετείς. 8 συμμετοχές στην σημερινή κούρσα στις οποίες μόνο οι 4 έχουν έστω 1 αγώνα στην καριέρα τους.

Με αυτές τις συνθήκες ίσως αξίζει να ρισκάρουμε στον νεοφερμένο HARB. Ενας πολύ ενδιαφέρων νεαρός ίππος που προέρχεται από πολύ καλό γενεαλογικό δέντρο και έχει συγγενικές σχέσεις με πολλούς νικητές σε αποστάσεις εώς και 1 μίλι. Εκπροσωπεί τον σπουδαίο Mark Johnston, πολυνίκη του φεστιβάλ με 13 τίτλους κορυφαίου εκπαιδευτή στην καριέρα του ο οποίος δείχνει να προετοιμάζει τα νέα άλογα του ιδανικά για να ανταπεξέρχονται στις συνθήκες των πρώτων τους αγώνων.

Φεύγουμε από το Goodwood και μεταφερόμαστε στο Galway όπου παραδοσιακά αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται το καλοκαιρινό φεστιβάλ, μια επταήμερη γιορτή σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ιρλανδίας. Το αξιοσημείωτο του συγκεκριμένου φεστιβάλ είναι ότι στις ημερίδες διεξάγονται κούρσες και στον επίπεδο και με εμπόδια. Ξεκινάμε λοιπόν την περιήγηση μας και θα κάνουμε μια στάση στην τρίτη ιπποδρομία, μια ισχυρή listed κούρσα μόνο για φοράδες όπου η EMANIYA δείχνει να έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα.

Ερχεται από μια πολύ καλή δεύτερη θέση σε εξίσου δυνατή κούρσα σε μεγαλύτερη απόσταση από τη σημερινή. Επιστρέφει στην αγαπημένη της απόσταση των 7 furlong (1,400 μέτρα) και σε έδαφος που της αρέσει να αγωνίζεται και έχοντας την καλύτερη φόρμα ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Στα συν βέβαια είναι και το γεγονός ότι στάβλος και τζόκεϋ σε πολύ καλή φόρμα.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από την επόμενη κούρσα του προγράμματος, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά handicap που θα δούμε φέτος και την προτίμηση μας οριακά έχει ο MAZAGRAN. Φετινή μεταγραφή από τα Εμιράτα, σκόραρε κατευθείαν στο ντεμπούτο του σε ημερίδα στο Limerick πριν 23 μέρες με χαρακτηριστική άνεση. Δείχνει μια πολύ έξυπνη αγορά καθώς φαίνεται να περνάει κάτω από τα “ραντάρ” του handicap και αγωνίζεται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Αναμένεται να δείξει πρόοδο και σήμερα και καθώς εκπροσωπεί κορυφαίους συνδέσμους αξίζει να στηριχθεί σε αυτή την πολύ δυνατή κούρσα.

Συνοπτικά

Τρίτη 27/07 17:35 Glorious Goodwood Al Shaqab Goodwood Cup Stakes : EMPEROR OF THE SUN (15,00)

Τρίτη 27/07 18:10 Glorious Goodwood Back To Goodwood Handicap : KING OF STARS (6,50)

Τρίτη 27/07 18:45 Glorious Goodwood British Stallion Studs EBF Maiden Stakes : HARB (5,00)

Τρίτη 27/07 19:45 Galway COLM QUINN BMW Irish EBF Corrib Fillies Stakes : EMANIYA (4,00)

Τρίτη 27/07 20:15 Galway COLME QUINN BMW Mile Handicap : MAZAGRAN (7,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Oι κούρσες στο Goodwood βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ : ( κωδ : 025 , αρ : 3 / κωδ : 027 , αρ : 8 / κωδ : 029 , αρ : 4).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious