1214

Tzini

Γκολ και θέαμα στην Αφρική! (UPDATE!)

Σε αντίθεση με το “ξενέρωτο” στοιχηματικό πρόγραμμα στα πρωταθλήματα της Ευρώπης, το πρόγραμμα σε Μαρόκο και Νότιο Αφρική είναι άκρως ενδιαφέρον. Ειδικά στο Μαρόκο, η ποιότητα του πρωταθλήματος έχει ανέβει κατακόρυφα σε σχέση με τις τελευταίες σεζόν. Όπως θα διαβάσατε και στο αφιέρωμα, οι περισσότερες ομάδες έκαναν καλές μεταγραφές και αυτό αποτυπώνεται ήδη στο γήπεδο.

Αυτήν την αγωνιστική έχουμε δύο μεγάλα ντέρμπι. Το ένα είναι παραδοσιακό τοπικό ντέρμπι μίσους μεταξύ των 2 ομάδων του Rabat και το άλλο είναι σχετικά φρέσκο. Η Berkane θα υποδεχθεί τη Raja Casablanca, ένα ζευγάρι που έχει προσφέρει πολλά γκολ και συγκινήσεις τα τελευταία χρόνια, όπου η Berkane μπήκε σφήνα στην αυτοκρατορία των ομάδων της Casablanca και του Rabat.

Ενδεικτικά, οι τρείς τελευταίες του αναμετρήσεις έχουν έρθει 2-2, 2-2 και 3-7!

Οι ομάδες του Rabat από την άλλη, με την κοινή φιλοσοφία τους και τα πολλά πιτσιρίκια να έχουν πλέον σημαντικό ρόλο στις ομάδες, προσφέρουν καλό ποδόσφαιρο και αστείρευτο πάθος. (Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εταιρεία να μας προσφέρει κάρτες, όπου ο Θασσιος θα έκανε πάρτι!).

Οι 2 τελευταίες τους αναμετρήσεις, με τα πιτσιρίκια ακόμα να ψήνονται, ήρθαν 1-2 και 2-4. Είναι εμφανής η διαφορά συγκριτικά με τα παλιότερα ντέρμπι και τα πολλά 0-0 και 1-1 στην καλύτερη.

Βάζοντας λοιπόν στην ζυγαριά την ποιότητα, την παράδοση των τελευταίων ετών αλλά και φυσικά τις αποδόσεις, έχουμε το γκολ-γκολ και οβερ 2,5 σε τιμές κοντά στο 3,00.

Ειδικά φέτος, αυτός ο συνδυασμός δεν θα έπρεπε να ξεπερνά το 2,40-2,50.

Στην Ν. Αφρική έχουμε μια Kaizer Chiefs που προσπαθεί να συνέλθει με κάποιο τρόπο, αλλά φως στον ορίζοντα δεν βλέπει ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Η παικτάρα ο Σέρβος Nurkovic, παραμένει στο περιθώριο και δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του. Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι είναι τραυματίας, όμως η αλήθεια βγήκε προς τα έξω και αυτό εξόργισε τους οπαδούς.

Το κλίμα στην ομάδα είναι κάκιστο και η απουσία του έχει στοιχήσει στην επίθεση υπερβολικά. Για να καταλάβετε, πέρσι είχε περισσότερα από 10 γκολ και 10 ασίστ και όλοι οι οπαδοί, έβλεπα στον πρόσωπό του τον δικό τους De Bruyne! Σήμερα υποδέχονται τους Bloemfontein Celtic, μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ο άσσος στο 1,90 δεν προκύπτει από πουθενά και θα κρατήσουμε την κόντρα των Chiefs.

Έχουμε τρία ωραιότατα σημεία, όλα κοντά στο 3,00 και ήρθε η ώρα για το πρώτο τρίξι του Τζίνι. Το πρώτο σημείο, το DNB των Celtics στο 2,75 και τα κόμπο γκολ-γκολ και οβερ 2,5 στα δύο ντέρμπι του Μαρόκου. Τα δύο αυτά κόμπο στο “φτιάξε αγορά” της 365 έχουν μεγαλύτερη τιμή από το έτοιμο συνδυαστικό μάρκετ που προσφέρουν, οπότε θα πάμε σε αυτά.

Μεσοβδόμαδα ακολουθεί αγωνιστική για το CAF Champions League και Confederations Cup. Μιας και σταμάτησαν οι διοργανώσεις της UEFA, θα πάρει τη σκυτάλη η CAF!

Υ.Γ. Η φώτο είναι απο Χριστουγεννιάτικο στολισμό στην ερήμο του Μαρόκου!

UPDATE!

Ντέρμπι για γερά νευρά το χθεσινό στη Berkane, κρίθηκε στο γκολ με μια εκτέλεση φάουλ που κόντραρε στο τοίχος.

Η Celtic από την άλλη, άξιζε το κάτι παραπάνω, δυστυχώς έμεινε στο 1-1.

Συνεχίζουμε με Μαρόκο, όπου σήμερα η νεοφώτιστη Fes πάει στην έδρα της Jadida. Η Fes παραμένει αήττητη και γενικώς εντυπωσιάζει μαζί με την έτερη νεοφώτιστη Mohammedia όπως και περιμέναμε άλλωστε. Από την Jadida θα απουσιάσει ο αρχηγός Karnass ο οποίος αποβλήθηκε από το τελευταίο παιχνίδι και ο Mukoko, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.

Το διπλό δεν θα έπρεπε να ξεπερνά την τιμή του DNB και θα είναι η επιλογή μας.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini