239

Germanos

Γκολ στη Γερμανία, outsider στην Αυστρία-UPDATE

Καλημέρα, καλημέρα! Κάπφενμπεργκ και Όσναμπρουκ «πέρασαν» χτες ως σκέψεις, όμως δεν παίχθηκαν, αφού υπήρχαν λίγα πράγματα που «μιλούσαν» υπέρ αυτών των μπετ. Κατά τα άλλα το Σ/Κ μοιάζει σχετικά ήρεμο, μετρημένες επιλογές που έχουν αξία. Τι πρέπει να προσέξουμε; Είναι Σ/Κ μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ για τις αυστριακές ομάδες ακολουθεί και κυπελλική εβδομάδα, επομένως υπάρχει σκέψη για ροτέισον σε αρκετές ομάδες.

Θυμίζω πως έχουμε ποντάρει όλη την αγωνιστική της Bundesliga over2,5. Έμειναν 8 παιχνίδια, αφού χτες η Στουτγάρδη επικράτησε με 3-1 της Ντάρμστατ. Μοναδικό ίσως ματς που «φοβάμαι» είναι το παιχνίδι της Φρανκφούρτης την Κυριακή και της Βέρντερ σήμερα το βράδυ, κυρίως λόγω αφλογιστίας της Κολωνίας.

Την Πέμπτη είδατε τη διαλογή, μπορείτε να ανατρέξετε εκεί αν θέλετε, σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με αυτά που «πέρασαν» από την πρώτη διαλογή, διαχωρίζοντας τα σε σημεία και γκολ.

Σημεία που ξεχώρισαν

Από την Bundesliga και από την Zweite Liga δεν επιλέγω τίποτα. Σίγουρα το διπλό της Σάλκε είναι υψηλό αλλά δεν μπορώ να κοντράρω Πάουλι, σίγουρα η Ντόρτμουντ σέρνεται, όμως δύσκολα πάει το χέρι στη Βόλφσμπουργκ, που επίσης δεν μου αρέσει, ενώ το 3,30 μου μοιάζει μικρό για να κοντράρω Ουνιόν μέσα στο σπίτι της με τη Χόφενχαϊμ.

Αντίθετα στην 3η κατηγορία της Γερμανίας κράτησα δύο σημεία, τα οποία για μένα έχουν λάθος απόδοση. Το πρώτο είναι η Λούμπεκ στο 4,20. Δεν γίνεται ομάδες που ανέβηκαν μαζί το καλοκαίρι, είναι σχεδόν ισόβαθμες, δεν έχουν πολλά να χωρίσουν όσον αφορά την αξία στο ρόστερ τους, να έχουν τόση απόκλιση στο σετ αποδόσεων.

Το σημείο έπρεπε να πληρώνει 3,00 και πληρώνει 4,20. Ξεκάθαρη αξία στο διπλό, με το ματς αγωνιστικά να πηγαίνει παντού.

Το έτερο σημείο στην 3η κατηγορία είναι το διπλό της Άουε μέσα στην Δρέσδη. Συμφωνούμε πως η Δρέσδη είναι η καλύτερη ομάδα στην 3η κατηγορία, ήταν και είναι το φαβορί ανόδου, συμφωνούμε στο να πάρει όλα τα κοπλιμέντα η ομάδα της Δρέσδης σε όλους τους τομείς.

Εκεί που δεν συμφωνώ είναι στο να δίνει 5,00 η Άουε, ομάδα που την ακολουθεί, ομάδα που είναι αήττητη φέτος, ομάδα που έχει καλούτσικη παράδοση στην Δρέσδη. Δηλαδή αν δεν ήταν αήττητη και δεύτερη η Άουε και βρισκόταν κάπου στη μέση, πόσο θα έδινε; 8,00; Λάθος λοιπόν στο σετ και εδώ, παρότι θεωρώ πως το παιχνίδι είναι απίστευτα δύσκολο.

         

Στην Αυστρία τώρα, υπάρχουν τρία σημεία που μου αρέσουν. Το πρώτο είναι η Χάρτμπεργκ στο 5,50. Ξεκούραστη και με καλή φόρμα αλλά και παράδοση μέσα στο Λινς. Η Λίντσερ έρχεται από Ευρώπη και ήττα, έχει μπροστά της Κύπελλο και έπειτα ΒΑΚ – Τουλούζ και Άλταχ. «Πακέτο» δηλαδή αγώνων στο οποίο πρέπει να ανταπεξέλθει.

Άβολος αντίπαλος η Χάρτμπεργκ, που θα ψάξει αντεπιθέσεις, που θα ψάξει πολύ την «επαφή» για να κουράσει σωματικά την ομάδα της Λίντσερ. Προφανώς και έχει νόημα να πάμε στην κόντρα. Αυτή θα είναι η 3η σερί φορά που κοντράρω τη Λίντσερ.

Στην ίδια κατηγορία και ίδια μέρα, η Άλταχ υποδέχεται την Αούστρια Βιέννης. Μου άρεσε με Στουρμ και με Σάλτσμπουργκ εντός η Άλταχ, που παρότι έχασε, έδειξε πράγματα.

Αν δω ως μέτρο σύγκρισης αυτά τα δύο παιχνίδια απέναντι στις δύο καλύτερες ομάδες της Αυστρίας τα τελευταία 3 χρόνια, τότε ο άσος στο 3,60 απέναντι στην παντελώς μέτρια Αούστρια Βιέννης, μοιάζει να έχει αξία.               

Τέλος, σήμερα το βράδυ θα κοντράρω Ριντ. Η Μπρέγκενς έχει όλα τα φόντα για να επαληθεύσει τον άσο του 4,33.

Δύσκολο τερέν, που βοηθάει την γηπεδούχο και μια Ριντ που φέτος εκτός έδρας δεν έχει πείσει στο ελάχιστο και η γκρίνια είναι ήδη μεγάλη.

Μια τετράδα από γκολ

Τρομερή παράδοση στα γκολ έχουν Ουνιόν Βερολίνου και Χόφενχαϊμ. Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ η νοοτροπία της Χόφενχαϊμ, που είναι εντελώς επιθετική, ενώ στο ρόστερ της θα δούμε πως η ποιότητα της βρίσκεται στον επιθετικό τομέα.

«Κουρασμένη» η Ουνιόν, θα κάνει λάθη στην άμυνα, όμως η ίδια είναι πανίσχυρη στα στημένα και στην πλαγιοκόπηση, εκεί όπου η Χόφενχαϊμ «μπάζει». Στο 4,00 βρίσκω το γκολ/γκολ ημιχρόνου και μου αρέσει πολύ.

Στη δεύτερη κατηγορία δεν μπορώ να παραβλέψω το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Κιλ με τη Χέρτα, δύο ομάδες με επιθετικό οίστρο.

Με φρενάρει όμως η αποκαρδιωτική εμφάνιση της Κιλ στην έδρα της Πάουλι, κάτι που ίσως παίξει ρόλο στην προσέγγιση του παιχνιδιού με τη Χέρτα. Τι εννοώ; Ίσως δούμε να ρίχνει περισσότερη προσοχή στην άμυνα η ομάδα.

Παραδοσιακό ζευγάρι με γκολ αυτό της Βικτόρια Κολωνίας με τη Ντούισμπουργκ. Ακόμα και στην τωρινή κατάσταση που βρίσκονται (επιθετικά βρίσκουν πάντα γκολ, αμυντικά χωλαίνουν) η μελέτη βγάζει γκολ, με το γκολ/γκολ ημιχρόνου να πληρώνει 4,00.

Τέλος, κλείνω με το Βάττενς – ΒΑΚ, ένα παιχνίδι που πάντα στο παρελθόν είχε γκολ. Πολλά γκολ. Η Βάττενς δεν θα αλλάξει φιλοσοφία, ειδικά τώρα που κέρδισε την Λούστεναου σε ματς «ροντέο», ενώ η ΒΑΚ εύκολα μπορεί να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό. Στο  4,00 βρίσκουμε και εδώ το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου.

Αυτά για σήμερα.

Πέντε επιλογές σημείων κράτησα, εν τέλει παίζω τις 3, ενώ από τα γκολ/γκολ ημιχρόνων, που έτσι και αλλιώς θέλω να ελαττώσω, επιλέγω 2 από τα 4 που πέρασαν την πρώτη διαλογή. Δεν θέλω να πάω σε patent λόγω διαχείρισης, επομένως μία λύση υπάρχει, ένα μονό (Χάρτμπεργκ), μονά/δυάδα Άλταχ-Μπρέγκενς και μονά/δυάδα τα γκολ/γκολ ημιχρόνου Ουνιόν και Βάττενς.

Καλή μας τύχη! Θα τα πούμε στο τσατ και σήμερα και αύριο!

UPDATE-26.09

Καλησπέρα, αργά αργά, μιας και η δουλειά μου τώρα το επιτρέπει. Ο λόγος του update είναι φυσικά το αυστριακό Κύπελλο και τα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου Γερμανίας.

Για τα γερμανικά παιχνίδια απλά… skip. Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε, πολύ καλύτερες ομάδες Λειψία και Μπάγερν από Βέεν και Μούνστερ, δεν υπάρχει ίχνος σκέψης για κόντρα, επομένως μακριά.

Στην Αυστρία μπορούμε να συζητήσουμε για μερικά παιχνίδια. Για παράδειγμα θεωρώ πως η Λέομπεν θα βρει γκολ κόντρα στη Βάττενς. Επίσης, θεωρώ πως η Φιρστ Βιέννης θα δυσκολέψει αφάνταστα τη Λούστεναου. Εδώ είχα έτοιμο το ποντάρισμα, όμως το 3,75 του άσου έγινε 3,20 και η αξία χάθηκε. Δυστυχώς άργησαν να ανοίξουν τις αποδόσεις και όταν τις άνοιξαν, οι αξίες γρήγορα χάθηκαν.

Ως έμπνευση μπορούμε να πάμε με ανατροπή στο Ριντ – ΒΑΚ, έχει απίστευτη παράδοση στις ανατροπές η Ριντ στο Κύπελλο. Για όλους τους ρομαντικούς, θα ήταν τόσο όμορφο η Αούστρια Σάλτσμπουργκ να επικρατούσε της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, για 1000 και 2 λόγους. Ίσως βρω χρόνο από εβδομάδας να σας γράψω μια ιστοριούλα για το πως φτιάχτηκε αυτό το κατασκεύασμα της Ρεντ Μπουλ, που μόνο αποδεκτό δεν είναι από τον παραδοσιακό φίλαθλο, ειδικά στη Γερμανία.

Για τα παιχνίδια της Τετάρτης αποδόσεις δεν έχουν βγει, θα έβρισκα όμως σούπερ αν η Φλορίντσντορφερ ήταν outsider. Από μένα θα ξαναδείτε στήλη ή την Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη από τα πάτρια εδάφη. Μέχρι τότε να είστε καλά, τα φιλιά μου!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS