911

Κώστας Ζαφείρης

Γκρίνια και άγχος

Γεια χαρά σε όλους.

Διανύουμε τα πρώτα χιλιόμετρα του μαραθωνίου της ρέγκιουλαρ σίζον στην Ευρωλίγκα, όμως η αλήθεια είναι ότι και οι 18 μονομάχοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει περιθώριο για «λάθη». Κι αυτό γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αν υπάρξει εφησυχασμός αυτός θα πληρωθεί στο τέλος και μάλιστα ακριβά.
Η Μακάμπι (2-2) δεν έχει μπει (ούτε φέτος) όπως θα ήθελε στη διοργάνωση και τούτο δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και μεγεθυντικό φακό γιατί πολύ απλά δεν χωρά αμφισβήτηση.


Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ακούγεται – από αρκετές πλευρές/κόσμο, Τύπο – έντονη κριτική για τον Γ. Σφαιρόπουλο και τις επιλογές του.
Η ουσία είναι ότι ο… οργανισμός της «ομάδας του λαού» δεν μπορεί να «σηκώσει» κάποια γκέλα στα δύο ματς που ακολουθούν στο Τελ Αβίβ (με Παναθηναϊκό και Ζαλγκίρις) και αυτό μάλλον είναι κάτι που γνωρίζει ο Ελληνας τεχνικός.


Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός (1-3, χωρίς νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ) «φωνάζει» ότι χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει στο παρκέ αυτό που έχει στο μυαλό του ο Δημήτρης Πρίφτης και πάντα σύμφωνα με τις δυνατότητες των πράσινων.
Το βράδυ, ο Παναθηναϊκός θα βγει στο γήπεδο ενισχυμένος με τον βραχύσωμο Αμερικανό πλέι μέικερ (1.83 μ.), Γιόγκι Φέρελ, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του σε μία παραδοσιακή έδρα και ένα γήπεδο που θα βράζει.

Λογικά και ο Φέρελ θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να παρουσιάσει στο γήπεδο τον… κανονικό του εαυτό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα παίξει για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ.
Ναι, η Μακάμπι δεν είναι καλά, όμως και οι πράσινοι ψάχνονται.
Αν χάσει αυτό το ματς ο Σφαιρόπουλος, η λογική λέει ότι το διαβατήριό του αργά ή γρήγορα θα βγει από το συρτάρι…
Στη νίκη της Μακάμπι κολλάω τον κυριακάτικο άσο της Σάσαρι με την Μπρέσια.

Με ρεκόρ 3-1 η ομάδα της Σαρδηνίας στο ξεκίνημα του ιταλικού πρωταθλήματος, στο 1-3 οι φιλοξενούμενοι.
Θα το γράψω όπως το σκέφτηκα αρχικά και βάσει όσων έχουν δει τα μάτια μου και από τις δύο (έχω παρακολουθήσει από 2 παιχνίδια τους): καλύτερη σε όλους τους τομείς η Σάσαρι, πιστεύω ότι η Μπρέσια δεν θα της βάλει τόσα πολλά προβλήματα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης