437

Billaras

Γουόρνοκ, Κότεριλ, Μουσίνιο-UPDATE!

Δοκάρι, έξω, συνέχεια της φάσης, 1-0 η Λίβερπουλ, πάπαλα. Με 0-1 της Εβερτον όλα θα ήταν αλλιώς, με 1-0 ψυχρολουσία στο καπάκι, όλα πήραν το δρόμο τους προς τον άσο χθες βράδυ. Ετσι γίνεται. Κανένα πρόβλημα, come and go αυτά. Αλλες φορές είναι υπέρ μας.

Τα’χω ξεχάσει ήδη, εξ’αρχής δεν με έψηνε η Κυριακοδευτέρα, έχω πάει στα φρέσκα. Ποιά είναι τα φρέσκα;

Πρώτον, σήμερα του αη-Βαλεντίνου έχει γενέθλια ο Μάκαρος.

Αμα τον έχεις έμφυτο τον ερωτισμό, γεννιέσαι 14 Φλεβάρη (γέλια). Πολύχρονος αδερφέ μου, ο Θεός να μου κόβει μέρες και να σου δίνει…τρίχες (λέμε τώρα).

Δεύτερον, ελπίζω να είδατε το χθεσινό vidcast, αν όχι δείτε το εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9ujBm6UmKIw . Εκεί τα λέμε όλα γιά το σεντόνι και γενικά τα ευρωπαϊκά!

Τρίτον, εχουμε επάνοδο του Champions League.

Μιά χαρά, απόλαυση σκέτη, έχουν περάσει 3,5 μήνες από αρχές Νοέμβρη που τέλειωσαν οι όμιλοι. Κάπου εδώ όμως, στοπ.

Στοπ εννοώ με το Champions Leaue. Θα το χαρούμε, θα είμαστε chat για κανένα live (όσοι δεν είστε έξω με το έτερον ήμισυ), αλλά ως εκεί. Σήμερα θα διαβάσετε παντού εκατοντάδες αναλύσεις και δεκάδες τιπς “σεντονάτα”. Ναι αλλά εδω είναι Betsellers.

Με τρεις σειρές θα το κλείσω το σεντόνι: Πρώτον δεν παίζω. Δεύτερον, αν έπαιζα θα ήταν για χαβαλέ ένα “Zιρού any time” ή ένα under στο Παρί-Μπάγερν. Και αύριο τίποτα στη Μπενφίκα (τρέμω αυτά τα διπλά του 1,85 που πάει όλος ο λαός πάνω τους) και άσο στην Ντόρτμουντ. Θα το…ξανασκεφτώ αυτό το τελευταίο, αλλα μάλλον θα το αφήσω. Οπως και να’χει, σήμερα γιοκ.

Και τι παίζουμε; Μα φυσικά…Αγγλίες! Παντού θα διαβάσετε γιά το “τσου λου”, εδώ θα διαβάσετε γιά τις αγγλιδούλες, ούτε καν για το τεράστιο Αρσεναλ-Σίτι που έχει αύριο. Γιατί κι αυτό μόνο γιά τηλεθέαση είναι.

Εμείς λοιπόν με τις “μικρούλες”. Και τι πιό ωραίο ξεκίνημα από την είδηση που έσκασε τώρα; Ο λατρεμένος Νιλ Γουόρνοκ παρότι είχε ανακοινώσει απόσυρση και σύνταξη απο τους πάγκους, μόλις επέστρεψε! Στα 74 του, πιάνει δουλειά (απ’το Σάββατο) στη Χάτερσφιλντ! Μετά από 1603 ματς στους πάγκους, μετά το φινάλε τον Μάη πέρυσι με τη Μίντλεσμπρο…τσουπ να’τος πάλι.

Σκεφτείτε ότι εχει κοουτσάρει πάλι την Χάτερσφιλντ τη διετία 1993-1995! Πριν από “μόλις” 30 χρόνια (και με απόλυτη επιτυχία μάλιστα, την ανέβασε). Ετσι, τιμής ένεκεν βάζω μια φωτό του από τότε…

Πάμε τώρα στο κουμάρι: Τα δύο που έσβησα; Πρώτον Φόρεστ Γκριν (τρελλή βουτιά άσου στο 2,80) και δεύτερον Μπάρνετ (αυτό με προβλημάτισε πολύ, αλλά απ΄το 7,50 στο 5,75 είναι εξίσου τρελλή βουτιά απόδοσης).

Το τρίτο που έσβησα μετά από σκέψη (αγωνιστικά αυτό, όχι λόγω απόδοσης) είναι η Ρόδεραμ μέσα στην Ρέντινγκ. Οριακά το σβήνω, δεν μπορώ να παίξω…τα πάντα. Το αναφέρω όμως, δείτε το κι εσείς.

Και ποιά μου έμειναν; Μιά τετράδα. Ενα θα παιχθεί μόνο και τα άλλα τρία σε trixie.

Ξεκινάω με το trixie. Πρώτον η Σάντερλαντ στο 3,00. Με μιά νίκη σε 16 ματς η ΚΠΡ (η οποία νικη έγινε 17/12, έκτοτε έχουμε ένα 8+1 χωρίς τρίποντο, καμιά το 2023), μια χαρά οι “μαυρόγατες”, αήττητες εκτός έδρας από 18 Οκτώβρη παρακαλώ (7 ματς πρωτάθλημα-2 κύπελλο).

Φαβορί περίμενα τη Σάντερλαντ.

Μετά η Σριούσμπερι. Κάνει…αίσχη. Πλέον έχει 6 στα 6, ανατροπές (πάλι ανατροπή προχθές), γκολ στα χασομέρια, και η πλάκα είναι ότι δεν “βγάζει και μάτια”. Αλλά σέβεσαι και τη ρέντα. Ειναι στο φεγγάρι της, σε τρελλό φεγγάρι. Μιά χαρά το 3,30. Η Εξετερ 0-3-2 στα τελευταία 5 εντός και στο “ανάποδο” φεγγάρι.

Πχ προχθές ήταν καλή αλλά έχασε από τη Μπέρτον με γκολ στο 84′. Σημειωτέον, 1ος γύρος 3-2 η Σριούσμπερι από…0-2 και το 3ο γκολ στο 92΄! Σημείωση 2η: Χαίρομαι όχι για τη Σριούσμπερι αλλά γιά τον προπονητή της, τον Κότεριλ. O Στιβ Κότεριλ είναι ένας τυρρανισμένος άνθρωπος που παραλίγο να μην ήταν και μαζί μας. Σκεφτείτε, ανέλαβε την Σριούσμπερι τέλη Νοέμβρη του 2020, ξεκίνησε σούπερ αλλά δύο μήνες μετά (19 Γενάρη του 2021) μπηκε νοσοκομείο με covid.

Εκατσε εντατική και γενικά στο νοσοκομείο 33 μέρες! “Δεν κοιμόμουν, φοβόμουν ότι δεν θα ξυπνήσω” έλεγε. Βγήκε 16 Φλεβάρη και 1η Μάρτη ξαναμπήκε, με πνευμονία από covid αυτή τη φορά. Ξανά εντατική. Βγήκε 15 Μάρτη και έκατσε και ένα μήνα σπίτι του…

Τρίτο σημείο, η Χάρτλπουλ στην 2η. Η Κρου δεν έχει νίκη έξι ματς, προχθές της πήραν τη μπουκιά απ΄το στομα, ισοφαρίστηκε στο 97′.

Εχει και σοβαρές απουσίες. Η Χάρτλπουλ βρέθηκε το Σαββατο να χάνει 0-2 το πήγε ως το 2-2 και εμεινε εκεί, έχει βρει ψυχολογία και ρολάρει με τον Κερλ στον πάγκο. Κακως είναι στο 3,30. Δεν τρομάζει κανέναν η Κρου.

Αυτό είναι λοιπόν το trixie. ΟΛΑ έχουν και πρώιμη πληρωμή.

Μένει το μονό αποδεκτό: Είναι η Μπέρτον στο 5,00. Ξεκινάω από την Μπέρτον, έχει ένα σεβαστό 3 στα 3 και με τον Μάαμρια στον πάγκο παλεύει να σωθεί οριστικά, προχθές δεν άξιζε τη νικη με την Εξετερ αλλά την ήθελε η μπάλα.

Οπως και να’χει, μετράει τρεις σερί νίκες, έφυγε στο +3 από τη ζώνη.

Πάω στην Πόρτσμουθ. Πήγε και την ανέλαβε εδώ και έναμισι μήνα (1η του δουλειά ως πρώτος προπονητής) ο Μουσίνιο. Προσέξτε, όχι…Μουρίνιο, Μουσίνιο! Είναι μόλις 36, ήταν παίκτης-προπονητής στην Οξφορντ.

Αρχικά, όπως γίνεται στα “μέλια”, κάνει δύο νίκες.

Μετά όμως έρχονται δύο ήττες και μιά ισοπαλία. Γενικώς μιά μεταβατική χρονιά γιά την Πόρτσμουθ φέτος, ρυθμό δεν βρίσκει, εντός έχει 4-8-2! Οπότε, η πλήρης εικόνα επί του αγωνιστικού: Υπέρβαση, ρέντα αλλά και κίνητρο η Μπέρτον. Καλύτερη ομάδα, κακή σαιζόν χωρίς κίνητρο, μέτριες εμφανίσεις (βάση υλικού) η Πόρτσμουθ. Επιστρέφω στον Μουσίνιο.

Γιατί τον ανέφερα; Γιατί ως και το 2017 ήταν παίκτης στην…Μπέρτον. Και όχι “οποιοσδήποτε” παίκτης. Αρχηγός, δεν έλειπε ποτέ (κάθε χρόνο 40+ συμμετοχές), ηγέτης κανονικός και μαζί της γνώρισε απανωτές ανοδους. Βάζω μιά κέντρικη φωτό στην στήλη, νατος ο Μουσίνιο ως αρχηγός της Μπέρτον με την κούπα ανόδου!

Θα γινει κάτι περίεργο απόψε; Ισως.

Ισως και όχι. Οφείλω όμως να αναφέρω όλα τα δεδομένα και δέχομαι το ρίσκο μου στο 5,00. Αν φάω τρία, τα έφαγα, έχει κι αυτό πρώιμη.

Πέρασα τις χίλιες λέξεις, σε βραδιά που επιστρέφει το Champions League κι εγώ στάθηκα στον Κότεριλ και στον Μουσίνιο και φυσικά στον λατρεμένο Γουόρνοκ. Αλλα είπαμε, εδώ είναι Betsellers!

Update: Δεν μας έκανε το χατήρι (ξανά) η Σριούσμπερι την Τρίτη, έμεινε στο 0-0 (είχε δοκάρι), οπότε χάσαμε (αφού η Χάρτλπουλ είχε…σβηστεί από νωρίς άπαξ και έμεινε με παίκτη λιγότερο απο το 13′).

Κανένα πρόβλημα όμως, ήταν ήττα “εντός προγράμματος”. Στα σεντονάτα δεν με εξέπληξε κάτι, αν έπαιζα εδώ θα κέρδιζα (είδατε το vidcast, Ντόρτμουντ άσος/under Παρί θα ήταν ωραία δυάδα) αλλά και πάλι κανένα πρόβλημα, δεν ήθελα να ξανοιχτώ παραπάνω.

Σήμερα έχουμε τις άλλες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα σταθώ πάλι στο vidcast γιατί δεν αλλάζω κάτι σε σχέση με όσα είπαμε εκεί.

Το Εuropa League μου δίνει αουτσάιντερ και το Conference φαβορί. Ετσι νομιζω. Τα τσέκαρα όλα, μένω στα ίδια λοιπόν.

Ουνιόν-Μονακό-Ναντ (Χ-2) στη μιά διοργάνωση. Και Μπράγκα-Τραμπζονσπόρ στην άλλη. Αουτσάιντερ από εδώ, φαβορί από εκεί. Πάω ανάποδα, δυάδα ξερή τα δύο φαβορί και καθάρισα, τα βρίσκω 1,80 και 2,40 που είναι τίμια, δεν με τρομάζει ούτε η Βασιλεία (ντεφορμε, προβληματική, με υπηρεσιακό), ούτε η Φιορεντίνα (επίσης ντεφορμέ και αρχίζει να κατηφορίζει επικίνδυνα στην Ιταλία).

Οι δύο γηπεδούχες έχουν εξαιρετικές έδρες, τις ξέρουμε, στην Τραπεζούντα θα είναι και ιδιαίτερο ματς λόγω των σεισμών. Εχουνε και πρώιμη πληρωμή.

Στα αουτσάιντερ, εχω την τοπ φορμαρισμένη Ουνιόν, την επισης φορμαρισμένη Μονακό και την -εσχάτως βελτιωμένη ειδικά αμυντικα- Ναντ. Βασικά έχω τρια “θηρία” που φέτος…μόνο θηρια δεν είναι.

Αγιαξ-Λεβερκούζεν-Γιούβε. Ολοι ξέρουμε τι έχουν “τραβήξει” φέτος. Οι αποδόσεις είναι βγαλμένες από άλλες σαιζόν. Μην αρχίζω και γράφω τι έχει γίνει φέτος σε Αμστερνταμ και Τορίνο, δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο.

Προφανώς ζόρικα ματς και σκαλώνω ότι έχουν ρεβάνς, οπότε δεν χαλιούνται και με Χ οι φιλοξενούμενες, αλλά λέω να ρισκάρω.

Θα αφήσω Ναντ (παντως είναι αστείες οι αποδόσεις), θα πάρω τα άλλα δύο σε μονά-δυάδα. Ομοίως και αυτά έχουν πρώιμη, στο 3.80 η Ουνιόν και στο 3,45 η Μονακό. Και έκλεισα.

ΔΕΝ θα είμαι στο chat απόψε λόγω Τσικνοπέμπτης. Νέα στήλη το Σάββατο. Και-εκτάκτως, απολογούμαστε- ΔΕΝ θα γίνει και ραδιοφωνική εκπομπή αύριο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras