3112

Billaras

Γύλοι και τσιπούρες…

Αλλος πάει γιά ψάρεμα και πιάνει…γύλους ή γυρίζει μ' άδεια χέρια. Κι εγώ έχω πιάσει πολλούς, επίσης έχω και πολλές αψαριές, αλλά “που και που”, έρχεται στο πιάτο μου και κάτι πράγματι καλό. Είναι θέμα προσέγγισης. Φιλοσοφίας. Ο ένας πάει να περάσει η ώρα του, έχει λάθος δόλωμα, είναι σε λάθος μέρος, με λάθος καιρό, με φτωχά ψαρευτικά εργαλεία, χωρίς υπομονή και ψαρεύει και στα ρηχά νερά.

Μπορεί να πιάσει και δέκα γύλους, αλλά…τι να τους κάνεις του γύλους; Εγώ επιλέγω να ..τα σκάσω γιά καλά δολώματα, ψάχνω πολύ το μέρος και τη μέρα που θα πάω γιά ψάρεμα, έχω καλά εργαλεία (καλάμια, μηχανάκια κλπ), βάζω μεγάλα αγκίστρια, ψαρεύω στα βαθιά, έχω…απεριόριστη υπομονή. Και κυνηγάω το καλό ψάρι. Οπως χθες… Ή όπως πριν λίγο καιρό.

Ή όπως χρόνια τώρα. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και να μην πιάσεις λέπι, μέσα στο πρόγραμμα και οι γύλοι, απλώς εγώ πάω γιά το καλό ψάρι και ακριβώς γι αυτό το…πιάνω συχνά-πυκνά. Χθες ήταν τρία καλά ψάρια. Η Λέουβεν, η Ανζέ, η Ντάρμσταντ. Ήταν κι άλλο ένα, η Μόρκαμ, αλλά αυτή…μου'φυγε την ώρα που μάζευα το καλάμι, ας όψεται η…απόχη μου, που λεγόταν Οξφορντ (γέλια).

Η παραβολή παραπάνω, λέξη προς λέξη, χρίζει…ανάλυσης απο τον καθένα. Εξι μεγάλα σημεία, πέρασαν τα τέσσερα, ένα έσπασε στο 90φεύγα, ένα έμεινε στο Χ, καμιά δεν έχασε. Μέσα στην παραβολή υπάρχει και κάτι ακόμα: Αυτός με τους γύλους θα….τους έχει και θα τους καμαρώνει επειδή βλέπει (όταν βλέπει) καμιά δεκάδα απο δαύτους. Ο καλός ψαράς όμως, πιάνει το καλό ψάρι και απλώς…κυνηγάει και το επόμενο.

Αυτός με τους γύλους κάνει σαν γύφτικο σκεπάρνι (αυτά που διαβάζω αριστερά και δεξιά προκαλούν πολύ γέλια), ο άλλος ψαράς απλώς ξαναρίχνει και περιμένει καρτερικά την επόμενη τσιπούρα, ένα ψάρι που πιάνεται πολύ δύσκολα. Γι αυτό είναι τρόπαιο. Γι αυτό δεν είναι…γύλος. Δεν θα πω κάτι άλλο για χθες. Οτι λέω πάντα: Οποιος έχει μάτια, βλέπει.

Οποιος έχει νιονιό καταλαβαίνει. Στο τσουβάλι 2.834 μονάδες ακόμα, στις 13.284 η κάβα (ή στις 15.124 αν προτιμάτε, μαζί με το υπόλοιπο της άλλης κάβας του Bet of the day), παίζοντας πολύ νορμάλ, χωρίς τα περσινά ξανοίγματα και είναι ακόμα 18/10, ούτε δίμηνο δεν έχω που ξεκίνησα, με διακοπές γιά εθνικές μέσα. Καθαρό κέρδος 5.284 μονάδες και…συνεχίζουμε.

Με το κεφάλι κάτω. Με υπομονή και καθαρό μυαλό. Και ψαρεύοντας στα…βαθιά νερά. Το κυριότερο; Πάει όπως το περιμένω. Με ακρίβεια χιλιοστού. Κέρδη-κέρδη-κέρδη. Μετά διόρθωση (ήττα και ήττα, δύο καλές μαζεμένες), “δίνω πίσω” 1500 μονάδες, και τώρα επανέναρξη και ξανά κέρδη και νέα εκτίναξη. Κατεβάζω το κεφάλι, κρεμάω και…μιά αρμαθιά σκόρδα στο λαιμό μου και πάμε παρακάτω.

Γιά σήμερα, περάσε τις 13.30 η ώρα, οπότε “ξεχνάω” δύο σημεία, Θέλτα (που σκόραρε κιόλας) και Νταντί Γιουνάιτεντ. Τι είχα σημαδέψει από εκεί και κάτω; Σιόν over, Μαρσέιγ over ή γ/γ, Τζένοα, Νάπολι και g/g και over, Λα Κορούνια g/g, Ρεν και over και g/g, αυριανά Σουονσι και Χιχόν. Αυτά από φαβορί. Και μετά: Γουλβς, Οστάνδη, Φιορεντίνα, Τσβόλε, Παναιτωλικός, Ινγκολσταντ, Βίγκινγκ, Νις, Νορσέπινγκ (αύριο αυτό) από αουτσάιντερ.

Σας τα ξεχώρισα σε “μικρά και μεγάλα”. Από εδώ οι…γύλοι, από εκει οι τσιπούρες (γέλια). Ξεκίνησα το σβήσιμο! Εξω οτιδήποτε στη Μαρσείγ (χωρίς τον σέντερ φορ η Λοριάν). Εξω η Γουλβς (και ντέρμπι και σέβομαι και την Ντέρμπι, με φοβίζει και η διακοπή, αν και το διπλό στο 5.00 προκαλεί). Εξω η Φιορεντίνα ως σημείο, αν και αυτή προκαλεί.

Σέβομαι και την Νάπολι εντός. Εξω η Τσβόλε (δεν την εχω δει φέτος). Εξω η Βίγκινγκ (έπεσε η απόδοσή της, καίγεται και η άλλη). Εξω η Νις ως σημείο, παίζει με πιτσιρικά τερματοφύλακα). Και…μένουν τα υπόλοιπα. Επτά “μικρά” (όταν λέμε μικρά, όχι 1.50, ας είναι…ψωμομένοι γύλοι τουλάχιστον, όχι γιά να πετιούνται παλι στο νερό). Σιόν over (1.

85), Τζένοα 1 (1,95), Νάπολι g/g (1.83), Λα Κορούνια g/g (2.00), Ρεν g/g (1.83), Σουόνσι 1 (2.05), Χιχόν 1 (2.00). Και μετά, Οστάνδη (5.50), Παναιτωλικός (3.20), Ινγκολστάντ (4.20), Νορσέπινγκ (2.90). Αυτά είναι. Οι τσιπούρες δεν βγαίνουν κάθε μέρα. Αλλιώς δεν θα ήταν τρόπαια. Βγήκαν χθες. Οπότε, με αυτό στο μυαλό, θα ρίξω κι ένα μικρό καλάμι γιά…γύλους. Καιρός πανιά-καιρός κουπιά.

Γιά να δούμε τι θα πέσει στο αγκίστρι μας… Δεν θα αιτιολογήσω, προτιμώ να το κάνω γιά όσα έσβησα. Κοιτάξτε ειδήσεις και κυρίως φόρμα-απόδοση και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Πως θα παίξω; Λίγο…περίεργα. Μιά δυάδα “ξερή” αυριανή, με Χιχόν 1-Νορσέπινγκ 2. Καλοπληρώνει, ας έχω παιχνίδι και αύριο. Ενα patent με τα άλλα τρία μεγάλα και τέλος, ένα…παρολί! Χθες έπαιξα το πρώτο trixie, σήμερα ας παίξω και το πρώτο παρολί μου.

Οι γύλοι που λέγαμε! Από τα επτά μικρά, ένα θα πάει αύριο (Χιχόν), ένα σβήνω (Σουόνσι, δεν πάει το χερι σε μικρό αγγλικό σημείο), μένουν πέντε. Κάντε ότι χημεία θέλετε. Εγώ πάω με Σιόν over-Νάπολι g/g-Ρεν g/g. Παιχνίδι με γκολ δηλαδή. Πριν πάω στις προτάσεις, η Τζένοα…εν γνώσει μου έμεινε έξω, αν και ξέρω ότι μπορεί να είναι…φιλική προσφορά από την Κιέβο το ματς.

Το αναφέρω, αλλά δεν το παίζω, γιατί έχει κι άλλο γύρο. Προφανώς και το Λεβαδειακός-Παναιτωλικός δεν είναι αμιγώς…αγωνιστικά επιλεγμένο. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 17/10: 2.834 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.284 μονάδες. Ποντάρισμα 18/10: Παρολί: Σιόν over-Ρεν g/g-Νάπολι g/g (6.19) με 50 μονάδες. Δυάδα Δευτέρας: Χιχόν 1 -Νορσέπινγκ 2 (5.8) με 54 μονάδες.

Patent: Οστάνδη 2 (5.50)-Ινγκολσταντ 2 (4.20)-Παναιτωλικός 2 (3.20) με 10 στην τριάδα, 25 σε κάθε δυάδα, όλα μαζί 85 μονάδες. Και στα μονά, βάζω 65 στην Παναιτωλικό, 50 στην Ινγκολσταντ και 40 στην Οστάνδη. Ολο το σύστημα 240 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 344 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.940 μονάδες. Κλείσαμε. Γνωρίζω ότι δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού, επίσης γνωρίζω να προσαρμόζομαι σε κάθε κουπόνι.

Επίσης, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ακολουθεί εμβόλιμη στην Αγγλία και σεντονάκι, άρα νέα μεγαλη μάχη από Τρίτη. Υ.Γ: Η φωτογραφία είναι χθεσινοβραδυνή και είναι συνέχεια της…χθεσινής φωτογραφίας. Η συγκεκριμένη τσιπούρα “βαφτίστηκε”….Ανζέ (πολλά γέλια). Αλήθεια, σε στοιχηματικό site μιλάμε γιά ψάρεμα και βάζουμε φωτό ψάρια; Είναι ξεκάρφωτο ή απολύτως σχετικό και συμβατό; Σκεφτείτε το λίγο…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras