979

Κώστας Ζαφείρης

Δείχνει την ποιότητά του – (update 15/7)

Καλησπέρα σε όλους.

Ο «πόλεμος» στους τελικούς του NBA βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους Φοίνιξ Σανς να προηγούνται 2-1 των Μπακς και με το κομβικό game 4 να είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Πέμπτης (15/7, 04.00 ώρα Ελλάδας).
Η ομάδα της Αριζόνα πήρε τα δύο πρώτα ματς στο Φοίνιξ (118-105, 118-108), μείωσε σε 2-1 το Μιλγουόκι στο σπίτι του (120-100), με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο κορυφαίος των «ελαφιών» στα δύο τελευταία, με το κοντέρ του να γράφει 42 π.

στο game 2 και 41 π. στον τρίτο τελικό.
Οι δύο ομάδες αλλά και οι πρωταγωνιστές τους έχουν μία ιστορική ευκαιρία μπροστά τους για το δαχτυλίδι και είναι δεδομένο ότι θα πέσουν κορμιά πριν δούμε σε ποια… χέρια θα καταλήξει.
Δεν ξέρω που θα κάτσει η μπίλια στο τέλος, όμως παρακολουθώντας τις δύο ομάδες κατά την διάρκεια της σεζόν και φυσικά τώρα στους τελικούς, στα δικά μου μάτια οι Σανς είναι καλύτεροι, αφού προσπαθούν πάντα να υλοποιήσουν στο παρκέ το πλάνο του προπονητή τους: ο Μόντι Γουίλιαμς δείχνει εξαιρετικά δείγματα στο Φοίνιξ, την ίδια ώρα που ο Μάικ Μπουντενχόλζερ σε αρκετά παιχνίδια μέχρι τώρα στα πλέι-οφ έχει «βγάλει» αδυναμίες στο διάβασμα του αντιπάλου του αλλά και έλλειψη εναλλακτικού σχεδίου.


Στον κρίσιμο 4ο τελικό «ασχολήθηκα» με το +4,5 του Φοίνιξ κι αυτό γιατί πιστεύω ότι θα είναι πιο επιθετικό και κυρίως πιο εύστοχο (1/7 τρίποντα είχε στο προηγούμενο ο Μπούκερ – βέβαια έβαλε 6/7 ο Κράουντερ, όμως συνολικά η ομάδα του Μ. Γουίλιαμς είχε 9/31 και το φτωχό 29% έξω από τα 7.25 μ.).
Επίσης, έριξα και ένα ψιλό στο double – double του Κρις Πολ.

Ο 36χρονος leader των Σανς ψάχνει με μανία το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του και με τις εμφανίσεις που κάνει από το πρώτο τζάμπολ των πλέι-οφ μέχρι σήμερα, δείχνει την ποιότητα, την οξυδέρκεια και το ταλέντο του.



Γεια χαρά σε όλους.

Το ξενύχτι σε κάνει σοφότερο – σε όλους τους τομείς – κι αυτό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, δηλαδή πριν λίγες ώρες.


Για το πως χάθηκε το +4,5 των Σανς εύκολα κάποιος θα μπορούσε να γράψει 1-2 σελίδες στο βιβλίο του 4ου τελικού, όμως όπως ξέρετε σε περίπτωση στραβής ποτέ δεν μένω στο τι έγινε και προτιμώ να γυρίζω σελίδα.
Ετσι και τώρα.
Αυτό που βλέπω μέχρι τώρα, αυτό παίζω και… αμαρτία δεν έχω.
Στον 5ο τελικό που θα γίνει στην Αριζόνα μπήκα στη μάχη εις διπλούν ακολουθώντας την καλύτερη ομάδα (έως τώρα) στη σειρά των τελικών.








Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης