1698

Κώστας Ζαφείρης

Δείχνει τις διαθέσεις της

Γεια χαρά σε όλους και καλό μήνα να έχουμε… Σε λίγες ώρες, η Εθνική μας πέφτει στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με τον πήχη των φιλοδοξιών να έχει μπει ψηλά, παρά το γεγονός ότι ο κόουτς Σκουρτόπουλος λέει και ξαναλέει ότι ο στόχος της «επίσημης αγαπημένης» είναι η είσοδος στην 8άδα. Η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, με τον Κώστα Σλούκα να υπολογίζεται κανονικά (ξεπέρασε τον τραυματισμό του, έβγαλε χωρίς ενοχλήσεις τις τελευταίες προπονήσεις).

Αντίπαλος της Ελλάδας στην πρεμιέρα το άπειρο Μαυροβούνιο. Το σημερινό είναι το πρώτο ματς στην ιστορία του σε Μουντομπάσκετ. Σίγουρα, μεγάλη επιτυχία για τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς και τα παιδιά του, αν σκεφτούμε ότι το Μαυροβούνιο έγινε η μικρότερη χώρα (600.000 κάτοικοι) στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η δύναμη του σημερινού αντιπάλου μας είναι στη ρακέτα. Εκεί κάνουν τη διαφορά ο σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ, Βούτσεβιτς και η σημαία της Βαλένθια, Ντούμπλεβιτς. Λίγα πράγματα στα γκαρντ, «φτωχές» και οι λύσεις που υπάρχουν στον πάγκο. Τις τελευταίες εβδομάδες το έχω γράψει κατ’ επανάληψη και δεν υπάρχει λόγος να γίνω κουραστικός: ο MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην Κίνα γιατί θέλει σαν τρελός μία μεγάλη διάκριση με τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτός. Στο πλευρό του υπάρχουν ποιοτικά «εργαλεία» που έχουν τις δυνατότητες να κάνουν τη δουλειά. Πιστεύω πως σήμερα η «επίσημη αγαπημένη» και ο Greek Freak θα μπουν στο παρκέ με το πόδι πατημένο στο γκάζι και θα βάλω στο παιχνίδι μου τον άσο στο χάντικαπ του πρώτου ημιχρόνου (-6,5 π.). Αυτά για την ώρα…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης