3163

Billaras

Δεν έχει πήξει τίποτα!

Εχω την αίσθηση ότι από την Τρίτη ως και χθες βράδυ, ένα συμπέρασμα βγαίνει. Ολα είναι πολύ ρευστά, εντελώς…νερουλά, δεν έχει πήξει τίποτα! Στο νησί έγινε το τεράστιο μπαμ. Η μεγάλη έκπληξη. Ποιά; Οτι…δεν είχαμε εκπλήξεις! Πέρυσι στην ίδια φάση του Λιγκ Καπ έσκασαν πέντε βόμβες μεγατόνων. Φέτος καμία. Μόνο η Γουότφορντ αποκλείστηκε από τις δώδεκα της Premier.

Ε, αυτό λοιπόν είναι η έκπληξη, ότι…δεν είχαμε εκπλήξεις. Γιά τα ευρωπαικά τι να σχολιάσω; Η Βασιλεία με…δύο 90λεπτα μονοτέρμα, αποκλείστηκε. Και χθες βράδυ, όλος ο πλανήτης είχε πέσει πάνω στη Μαρσέιγ. Οχι άδικα. Ορθώς είχε πέσει. Κουλούρια σε τρία ματς η Γκινγκάμπ, Μίτσελ στους μασσαλούς, παράδοση…μπετό διπλό, εξάρα στο τελευταίο παιχνίδι, πολύ-πολύ νορμάλ διπλό.

Το αποτέλεσμα το ξέρετε, τέζα ο καμπούρης! Δεν είναι απλό λοιπόν. Θεωρητικά ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα, αλλά …μόνο θεωρητικά. Κι έρχεται και διακοπή καπάκι τώρα, να “καταφέρει” τι; Να επανεκκινήσει τις ομάδες στις 12/9, άρα να …πάμε πάλι από την αρχή. Μόνο στις μικρές Αγγλίας είναι κάπως καλύτερα. Και γιατί έχουν περισσότερα ματς, και γιατί δεν έχουν σταματήσει, ούτε θα το κάνουν.

Δεν μιλάω γιά Λιγκ Καπ που παίξανε “ανόμοιες” μεταξύ τους, μιλάω για πρωταθλήματα. Αυτά λοιπόν βλέπω και χαίρομαι που ποτέ δεν βιάζομαι. Ας έγινε ήδη ένα εξαιρετικό ταμείο. Οποιος φυλάει τα ρούχα του, έχει τα μισά. Φυλαχθείτε λοιπόν. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι -το βλέπω στα κιτάπια μου γιά πολλά χρόνια- το καλύτερο διάστημα γιά στοίχημα είναι τέλη Σεπτέμβρη-τέλη Νοέμβρη.

Εκεί έχουν στρώσει πλέον οι ομάδες, έχουν παίξει αρκετά ματς, δεν κάνουν…roller coaster τα πινακάκια φόρμας τους. Ξεδιαλύνει το πράγμα… Πάμε στα φρέσκα. Ξεκινάω λέγοντας (και στηρίζοντας αυτό που έγραφα εξ' αρχής φέτος) ότι ΔΕΝ θα γράψω την Τρίτη ή την Τετάρτη. Εχει Λιγκ Τρόφι μονάχα. Ε και; Ε και; Ο Μάκη δεν θα γράψει αύριο, αλλά έγραψε χθες και θα γράψει την Τρίτη.

Εγώ θα γράψω αύριο. Κάτι έχει. Αλλά μετά θα μαζευτώ στη φωλίτσα μου. Θα περιμένω. Ας έχει Λιγκ Τρόφι. Θα τα δω τα ματς, θα γράψω γι αυτά στην εφημερίδα (γιά όποιον θέλει να πάει ιδέες), αλλά δεν παίζω. Εδώ γράφω όταν παίζω. Επιλέγω συνηδειτά να απέχω. Είπαμε: Αλλή προσέγγιση φέτος. Πιό “στεγνή”, πιό …pro. Θα τα πούμε λοιπόν αύριο και μετά το άλλο Σάββατο με στήλη.

Προσέξτε, με στήλη. Γιατί κατά τα άλλα, λέω από τώρα ότι και σήμερα και αύριο και την άλλη Τετάρτη (μεσημέρι-μεσημέρι-βράδυ) θα είμαι στο chat. Θα το…φουντώσουμε, το φουντώσαμε ήδη. Η φωτό που βλέπετε είναι από το βράδυ της Τρίτης που πέρασε. Εβδομήντα φίλοι! Γιά…κοπιάστε κι άλλοι. Στα ματς τώρα: Οντως, όπως και ο Μάκης, η διαλογή είχε ζόρι.

Ηταν πολλά τα ματς. Δεν πρόσθεσα κάνενα σε σχέση με την εφημερίδα. Εξ'αρχής αναφέρθηκα σε Νιουκάστλ, Γουέστ Μπρομ (Premier), Τσάρλτον, Λιντς, Φούλαμ (Championship), Κρου, Ολνταμ, Τζίλιγχαμ, Φλίτγουντ (1η), Εξετερ, Καρλάιλ (2η). Και μιά Φόρφαρ από Σκωτία. Αυτό είναι το νησί (αρχικά). Πέταξα πολλές. Νιουκάστλ και Λιντς γιατί είναι…νωρίς. Κάτι παθαίνω με τα παιχνίδια νωρίς.

Ο καθένας έχει τις στοιχηματικές παραξενιές του. Οι αποδόσεις είναι τεράστιες και λάθος, αλλά.. κάπου σκάλώνω ενστικτωδώς. Εξω και η Φούλαμ, πολύ μικρό. Εξω και Εξετερ (μετά την μάχη και την ήττα 6-3 από την Σάντερλαντ). Εξω και το σκωτσέζικο, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Τσακ μπαμ, τα 12 έγιναν 7. Γουέστ Μπρομ (4.50)-Τσάρλτον (4.75)- Κρου (6.50)- Ολνταμ (4.

20)- Τζίλιγχαμ (3.20)- Φλίτγουντ (3.40)-Καρλάιλ (3.30). Μοιάζουμε αρκετά με τον Μάκη σήμερα. Τα τρία από αυτά τα έβαλε στο παιχνίδι του. Να το κάνω κι εγώ πιό εύκολο λίγο; Πετάγομαι εκτός νησιού! Μιά Σεντ Τρούιντεν (3.10) ξεχωρίζει. Ελα όμως που δεν έχω εικόνα! Θα μου πείτε “είχες της Οστάνδης;”. Εκεί είχα δύο άλλα δεδομένα. Πρώτον, άλλη απόδοση.

Δεύτερον είχα δει την αντιπαλό της! Και γιά να μην σας παιδεύω με τα εκτός νησιού (κι αφού θα παίξω και αύριο που κάτι μου αρέσει), αφήνω (με βαριά καρδιά) το μοναδικό αουτσάιντερ και κρατάω μόνο μιά δυάδα: Ρεν 1 (το ρεπορτάζ της Τουλούζ οδηγεί στον άσο) και Ανζέ g/g. Η Νις βάζει-τρώει πολλά, ας το…συνεχίσει. Κι έτσι, ξεκαθάρισε. Ηδη έχω μιά δυάδα μη εγγλέζικη, βράδινή.

Και τα επτά εγγλέζικα. Να παίξω και τα επτά; Οχι δα. Πολλά είναι. Θα σβήσω Τσάρλτον (ότι έγραψα και προχθές γιά την Γουλβς, θα την κοντράρω όταν είναι…εφησυχασμένη, όχι “τσαντισμένη”), θα σβήσω και Καρλάιλ (φοβάμαι ότι το μυαλό έχει μείνει στο ματς της Τρίτης με την ΚΠΡ). Πήγα στα πέντε. Τώρα παίζω! Μονά αποδεκτά Κρου και Γουέστ Μπρομ.

Και ατόφιο patent από την 1η, Τζίλιγχαμ-Φλίτγουντ-Ολνταμ! Εκλείσα γιά σήμερα. Θα μάλλιάσει η γλώσσα μου να το γράφω, εσείς κάντε ΔΙΚΗ ΣΑΣ χημεία! Οχι στον τυφλοσούρτη. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.330 μονάδες. Ποντάρισμα 29/8: Μονό αποδεκτό: Κρου 2 (6.50) με 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γουέστ Μπρομ 2 (4.50) με 45 μονάδες. Δυάδα: Ρεν 1-Ανζέ g/g (4.

7) με 45 μονάδες. Patent: Τζίλιγχαμ 2 (3.20)-Ολνταμ 2 (4.20)-Φλίτγουντ 2 (3.40) με 10 μονάδες η τριάδα, 20 η κάθε δυάδα. Και στα μονά 50 σε Τζίλιγχαμ, 50 σε Φλίτγουντ, 40 σε Ολνταμ. Ολο μαζί 210 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 330 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.000 μονάδες. Βλέπετε ότι το παιχνίδι μου δεν ξεφεύγει. Με τίποτα. Και γιατί…δεν ξεχνώ και γιατί…διαβάσατε στον πρόλογο! Προσέχουμε γιά να έχουμε.

Ας έρθει καλό ταμείο όπως πριν έξι μέρες και ας είναι με τέτοιο ποντάρισμα. Καμιά διαφορά δεν θα μου κάνει. Bet of the day όχι ακόμα, δεν ξεχωρίζω κάτι πολύ. Καλό βόλι, τα λέμε στο chat σε περίπου τρεις ώρες και νέα στήλη αύριο! ***Ο Liakos (άξιος, one more time) ανέβασε στο φόρουμ το εξαιρετικά χρήσιμο excel της χρονιάς γιά να κάνετε τη διαχείριση σας. Πάρτε το απο εκεί, είναι απαραίτητο εργαλείο.

***Ο καιρός περνάει, δείτε στο φόρουμ το θέμα “BETSELLERS ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΑΓΑΘΟ” και πράξτε ανάλογα. Ολοι μπορούμε να βοηθήσουμε. ***Στις 14.30 όσοι είστε στη Βόρεια Ελλάδα, συντονιστείτε στο αθλητικό Metropolis. ***Το…καλύτερο το άφησα γιά το τέλος! Ωρα να ανακοινωθεί η ΠΡΏΤΗ φετινή σύναξη! Αφού οριστικά οι εκλογές είναι 20/9 (τρομάρα μας), Η ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΓΊΝΕΙ 25/9 HMΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, βραδάκι φυσικά, στα “Πεύκα” στην Πεύκη, όπως εδώ και δύο χρόνια.

Σε λίγο βάζω ποστ στο φόρουμ, να δηλώσετε συμμετοχή ως τις 20/9 γιά να κανονίσω με το μαγαζί. Οι “παλιοί” την διαδικασία την ξέρουν. Και πως..περνάμε ξέρουν. Οπότε, το “νέο αίμα” ας μην διστάσει! Γιά τη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σύντομα, μην…γκρινιάξει κανείς, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα γίνει κι εκεί σύναξη, μάλλον αρχές Οκτώβρη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras