4614

Billaras

Δεν έχει τελειώσει τίποτα!

Το γεγονός ότι βλέπετε στήλη στις 8 το απόγευμα, μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει! Οτι δεν παίζω τίποτα. Γιά όλο το τριήμερο. Πέρασαν από το μυαλό μου διάφορα, είτε λίγο η Ρεάλ, λίγο το Χ της Τσάρλτον, λίγο ο Ατρόμητος και το Χ-2 του Αστέρα, τελικά πάω σε ένα…μεγαλοπρεπές πάσο. Ο Μάκης βρήκε ένα “ειδικό” (καλά ρε, από πότε τσεκάρεις τα κουπόνια του ΟΠΑΠ;), εγώ τίποτα, θα κάτσω αναπαυτικά και θα απολαύσω μπάλα.

Και αύριο που είναι γιά εμάς αργία (πάντα μιά μέρα πριν την κανονική αργία καθόμαστε) θα κάτσω να μελετήσω με την ησυχία μου το κουπόνι του Σαββατοκύριακου. Μπορώ να κάτσω να αναλύσω πολλά, γιά όλα τα μεγάλα ματς.Δεν ξέρω αν έχει νόημα όμως, ειδικά από τη στιγμή που δεν παίζω. Και μπορώ και να αναλύσω πολλά και γιά όσα είδαμε. Κυρίως γιά το Λίβερπουλ-Τσέλσι.

Κατ'αρχάς, δεν θεωρώ ότι έχει τελειώσει τίποτα. Μιά ισοπαλία της Σίτι τα αλλάζει όλα. Πολλοί θα πούνε “σιγά μην το παλέψει η Εβερτον, που δεν χωνεύει την συμπολίτισσα Λίβερπουλ”. Θα κάνουν λάθος. Μπορεί να υπάρχει κόντρα, αλλά δεν είναι σαν να λέμε Ρίβερ-Μπόκα ή Ολυμπιακός-ΠΑΟ ή Φενέρ-Γαλατα ή Σέλτικ-Ρέιντζερς. Μέσα στις οικογένειες στο Λίβερπουλ, είναι….

μικτοί. Πχ πατέρας Εβερτον, γιός Λίβερπουλ. Και ανάποδα. Δεν υπάρχει μίσος. Οπότε, θα δούμε τι θα γίνει, είδατε το ένα μπαμ στο Τσέλσι-Σάντερλαντ (και είπατε “α, το πήρε η Λίβερπουλ”), είδατε το μπαμ στο Λίβερπουλ-Τσέλσι (και είπατε “α, το πήρε η Σίτι”). Εκεί όμως είναι Αγγλία! Στο ματς που είδαμε, θεωρώ ότι φταίει σε μεγάλο βαθμό ο Ρότζερς.

Ναι, ο άνθρωπος που του υποκλιθήκαμε όλοι. Κατηγόρησε και αυτός και πολλοί τον Μουρίνιο γιά “πούλμαν”. Ευκολη και κοντόφθαλμη προσέγγιση, τουλάχιστον. Αστεία δικαιολογία. Οταν ο Μουρίνιο έπαιζε έτσι στο Emirates (0-0 με δοκάρι Τσέλσι και μιά τελική στο 91' η Αρσεναλ) ήταν καλός; Οταν έπαιζε έτσι στο Etihad (0-1), ήταν καλός; Τώρα …γιατί ήταν κακός; Και ανάποδα, γιατί όταν πήγανε στο Αnfield “ξεβράκωτοι” και με ζώνη στη σέντρα οι Μαρτίνεζ, Βενγκέρ, Πελεγκρίνι, Τότεναμ, κατακρίθηκαν αντί να χειροκροτηθούν που …πρόσφεραν θέαμα; Να…έκανε το ίδιο ο πορτογάλος; Κορόιδο είναι; Ο Μουρίνιο είναι Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ του αποτελέσματος.

Και δεν είναι, διαχρονικά, ο μόνος. Ούτε “φταίει” που γλίστρησε ο Τζέραρντ, ή που έκανε ελάχιστες φάσεις η Λίβερπουλ, ή που δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ της Τσέλσι. Πως έπαιξε δηλαδή ο Αντσελότι με την Μπάγερν; Επίθεση; Ο Σιμεόνε με την Ρεάλ στο Μπερναμπέου; Και χιλιάδες άλλα παραδείγματα, σελίδες μπορώ να γεμίσω. Γιατί όμως φταίει ο Ρότζερς; Γιατί….

ενώ το ήξερε ότι αυτό θα κάνει η Τσέλσι, πήγε….γιούργια. Φουλ επίθεση. Και αυτό ήταν δύο φορές εγκληματικό, γιατί…..τους έκανε και η ισοπαλία! Θα είχε ακόμα πλεονέκτημα η Λίβερπουλ! Αυτά τα ολίγα, στοιχηματικά ένα σημείο θα ήθελα ακόμα, απλώς ένα. Αλλά οκ, όταν παίζεις με παρολί και φοβορί, ξέρεις τον κίνδυνο, τέτοια εποχή έτσι γίνεται.

Στο 92' είχε δοκάρι η Κάιζερσλαουτερν, δεν έγινε το 1-2, δεν κάλυψα και την ήττα του Σαββάτου. Δεν πειράζει. Οι μάχες πλέον είναι λιγοστές, με προσοχή ως τέλος θα πάμε. Καλό μήνα γιά μεθαύριο, μπαίνουμε στον Μάιο, ραντεβού Παρασκευή με ράδιο 6-8, με εφημερίδα την ίδια μέρα και από εδώ το Σάββατο. Η πρόταση είναι να ΜΗΝ παίξετε. Τέτοια εποχή, μην δίνετε τίποτα παραπανίσιο στους μπουκ… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.

000 μονάδες. Κέρδη από 27/4: 562 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.142 μονάδες. Υ.Γ: Είδατε τι έγινε με την μπανάνα που πέταξαν στον Αλβες. Παγκόσμια κατακραυγή, σύλληψη του "ενόχου" και δια βίου αποκλεισμός. Απλά πράγματα. Εδώ…ανακαλύπτουμε συνέχεια νέες δικαιλογίες, εξωφρενικές και….τουλάχιστον γελοίες. Βιβλίο γράφεται από όσα έχουν ισχυριστεί οι δικηγόροι ΟΛΩΝ των ομάδων εδώ και χρόνια σε διάφορα περιστατικά.

Ενα βήμα μπρος (με τον τελικό Κυπέλλου), δύο πίσω…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras