530

Κώστας Ζαφείρης

Δεν αισθάνεται βασιλιάς

Γεια χαρά σε όλους.

Με 6 ματς ανοίγει απόψε η 7ης στροφή της Ευρωλίγκα, με την Μπαρτσελόνα να δοκιμάζεται στο – αφιλόξενο για την ίδια – Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι.
Τα δεδομένα έχουν ως εξής: η «ομάδα του λαού» προέρχεται από τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και συντριβή στη Βιτόρια από τη Μπασκόνια (κακό αυτό), ενώ τόσο η πρόσφατη προϊστορία όσο και τα αγωνιστικά νέα είναι με το μέρος της.


Η Μακάμπι πήρε το ροζ φύλλο στα πέντε τελευταία παιχνίδια της απέναντι στους μπλαουγκράνα, έχοντας τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο της στα τέσσερα εξ αυτών.
Επίσης, είναι αξιοσημείωτο πως ο Γιασικεβίτσιους είδε πέρυσι την ομάδα του να χάνει και στα δύο ματς της regular season (σε Τελ Αβίβ και Βαρκελώνη) με κάτω τα χέρια (85-68, 80-104).
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά, στη Μπάρτσα παραμένει εκτός ο σταρ και ηγέτης Μίροτιτς, ενώ κάποιες ελπίδες για την επιστροφή του έχει ο μπόμπερ Κάιλ Κούριτς.


Δεν επηρεάζει τα σχέδια του Κάτας η απουσια του Σόρκιν, ούτε το ερωτηματικό δίπλα στο όνομα του Τζέρελ Μάρτιν.
Καταλήγοντας, το βλέπω δύσκολο ο Σάρας να χάνει την… ταυτότητά του από τον Κάτας.
Μαζεύτηκαν πολλές συνεχόμενες ήττες από την Μακάμπι για τον Λιθουανό, ο οποίος εδώ και μήνες δεν αισθάνεται… βασιλιάς στη Βαρκελώνη, πληρώνοντας (δικαίως) αποτελέσματα και κάποιες συμπεριφορές.


Αυτό σημαίνει ότι θέλει να χτίσει ξανά σύντομα σχέση εμπιστοσύνης με τους παίκτες, τους φιλάθλους και γενικότερα με το κλαμπ.
Κι αυτό έρχεται μέσα από αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες και πειστικές εμφανίσεις απέναντι σε αντιπάλους τύπου Μακάμπι.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης