1517

Κώστας Ζαφείρης

Δεν βλέπει κανέναν…

Γεια χαρά σε όλους… Με δύο παιχνίδια (Ερυθρός Αστέρας – Εφές, Βαλένθια – Παναθηναϊκός) πέφτει απόψε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Δεν θα με απασχολήσει κάτι. Δεν αποκλείω να σκάσει κανά μπαμ στο Βελιγράδι ή τουλάχιστον να βάλουν δύσκολα οι Σέρβοι στους Τούρκους, ενώ μένω μακριά και από την μάχη των πράσινων στο καυτό «La Fonteta» (δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση ότι και να γίνει στο κάστρο των «νυχτερίδων»).

Πάμε στα του σαββατοκύριακου. Από την Α1 κρατάω τον άσο του Προμηθέα (έχασε τον σέντερ Ελις που πήγε στον Ολυμπιακό, «απάντησε» με την απόκτηση των Τζέιμς Μπελ, Μάρβιν Τζόουνς που θα «γεμίσουν» την ρακέτα του). Οι Πατρινοί, εσχάτως, έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, όμως προέρχονται από το τεράστιο διπλό στη Βενετία για το TOP-16 του Γιούροκαπ, το οποίο τους έβαλε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στα προημιτελικά.

Είναι δεδομένο ότι ο Γιατράς και οι παίκτες του έχουν το μυαλό τους στον μεσοβδόμαδο «τελικό» με την Μπρέσια, όμως αλήθεια είναι και ότι τους «πόνεσε» πολύ η ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό το προηγούμενο Σάββατο. Επίσης, ακόμα φωνάζουν οι Πατρινοί για την αντιμετώπιση που είχαν από το διαιτητικό τρίο.

Από την Α2 κρατάω το άσο ημίχρονο/άσο τελικό στο παιχνίδι της ποιοτικής και φιλόδοξης Ελευθερούπολης κόντρα στον αδύναμο Φίλιππο Βέροιας, τη νίκη της Καρδίτσας (σοβαρή ομάδα, δυνατή στο σπίτι της) κόντρα στο Ψυχικό που μέχρι τώρα έχει κάνει… πολλαπλές υπερβάσεις και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια ο Γιώργος Ρεμεντέλας και οι παίκτες του.

Το τέταρτο παιχνίδι που θα μπει στο πινακάκι είναι από την γαλλική λίγκα. Η Ρεμς (ρεκόρ 8-12) υποδέχεται την Βιλερμπάν (18-2), με τους γηπεδούχους να διαθέτουν ένα μετριότατο ρόστερ, το οποίο εσχάτως «πληγώθηκε» από ένα δύο τραυματισμούς καλών παικτών.

Η Βιλερμπάν του Ζβέζνταν Μίτροβιτς «ξεφουσκώνει» σιγά σιγά στην Ευρωλίγκα (αναμενόμενο), όμως εντός συνόρων δεν βλέπει κανέναν.

Η νίκη των πρωταθλητών μπαίνει στο παιχνίδι μου.

Αν προκύψει κάτι από Τουρκία (υπάρχει μία σκέψη) θα γίνει update στη στήλη και στο πινακάκι. Περιμένω να βγουν οι αποδόσεις – παραδοσιακά… εμφανίζονται τελευταίες για το τουρκικό πρωτάθλημα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης