790

Μάκης Μηνδρινός

Δεν είναι αυτή απόδοση Φεβρουαρίου!

Χαιρετώ! Αποφάσισα να κάνω μια χειμερινή εξόρμηση το προηγούμενο Σ/Κ/Δ/Τ, μπας και ξεφύγει λίγο το μυαλό από την τρέλα της καθημερινότητας. Το «μέρα μπαίνει-μέρα βγαίνει» είναι δυστυχώς γεγονός, οπότε χρειάζονται που και που οι εξορμήσεις ώστε να γίνει ένα restart.

Αποφάσισα, λοιπόν, να μην πάρω ούτε λάπτοπ μαζί, κάτι εξαιρετικά σπάνιο σε χειμερινές διακοπές που τα πάντα «τρέχουν».

Οπότε όχι μόνο δεν έπαιξα τίποτα στο μεσοβδόμαδο, αλλά με το ζόρι είδα και το πρόγραμμα! Πάμε στα φρέσκα…

Από Πρέμιερ Λιγκ δύο ξεχωρίζουν: Γουέστ Χαμ – Νιουκάστλ Σάββατο νωρίς, με το διπλό στο 4,75 και Λιντς – Γιουνάιτεντ την Κυριακή με τον άσο στο 4,00. Για τη Λιντς τα ματς με τη Γιουνάιτεντ είναι ΤΑ ντέρμπι. Απλά είναι αρκετά αφελής η ομάδα του Μπιέλσα, γι’ αυτό λέω να μην ασχοληθώ.

Στο άλλο, όμως, η κουβέντα είναι σοβαρή. Το 4,75 του διπλού είναι απόδοση Οκτώβρη και όχι απόδοση Φεβρουαρίου. Για τη Νιουκάστλ τα γνωρίζετε, έκανε τις μεταγραφές της, ήδη αποδίδουν, ο Τρίπιερ πέτυχε ήδη δύο γκολ σε τέσσερα ματς (δεν παίζει βέβαια αύριο). Τρεις σερί νίκες και πέντε αήττητη πλέον η ομάδα του Χάουι, ξεκάθαρα έχει στρίψει.

Η Γουέστ Χαμ από την άλλη, βγάζει πολλά αμυντικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου σταθερή το προηγούμενο διάστημα. Εντός έδρας το τελευταίο δίμηνο κέρδισε μόνο τη Γουότφορντ και την Νόριτς που… θα πέσουν!

Στην Τσάμπιονσιπ, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το σημερινό Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ. Αγωνιστικά είναι και οι δύο σε καλή κατάσταση, η Μπόρνμουθ φορτσάρει με τις μεταγραφές που έκανε για την απευθείας άνοδο, η Νότιγχαμ είναι σταθερά καλή και στοχεύει στα πλέι οφ.

Στο 4,75 που ήταν το διπλό μέχρι χθες θα μπορούσα να μπω στη διαδικασία να πάρω το ρίσκο (δεν είναι καλή ομάδα για κόντρα η Μπόρνμουθ αυτή την περίοδο), στο 4,20 που βρίσκεται πλέον η Νότιγχαμ, κάνω πίσω.

Μία σκέψη ήταν και η Μίλγουολ στο Μπλάκμπερν, στο 4,20. Εδώ κάνω πίσω λόγω των απουσιών και της κούρασης που βγάζει η φιλοξενούμενη.

Όπως στην Τσάμπιονσιπ έχει ματσάρα απόψε με Μπόρνμουθ-Νότιγχαμ, έτσι και στη Λιγκ 1 έχουμε Ρόδεραμ-Γουίγκαν. Μιλάμε για πρώτο-δεύτερο και δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν παραμείνουν στις δύο πρώτες θέσεις και στο τέλος της σεζόν ανέβουν χεράκι-χεράκι στην Τσάμπιονσιπ. Σε καλή κατάσταση αμφότερες, θα περίμενα πιο ισορροπημένο το σετ, το 4άρι του διπλού ξεφεύγει.

Αλλά ΟΚ, όπως και με την Μπόρνμουθ, δεν κοντράρεται εύκολα η Ρόδεραμ.

Κουβέντα σηκώνει και το Γουίκομ – Τσέλτεναμ, με το διπλό στο 4,33. Σαν να μην πατάει καλά η Γουίκομ τελευταία, τέσσερα χωρίς νίκη, δεν σκοράρει εύκολα, γενικά βγάζει προβληματάκια το τελευταίο διάστημα. Η Τσέλτεναμ το παλεύει, δύο σερί νίκες, μόλις μία ήττα στα 6 τελευταία και αυτή από την πρωτοπόρο Ρόδεραμ.

Θα μου πεις τι κίνητρο έχει η Τσέλτεναμ που βολοδέρνει στη μέση του πίνακα; Αγγλία είναι, δεν τα παρατάνε εύκολα οι ομάδες και ειδικά η Τσέλτεναμ το απέδειξε και με τις μεταγραφές που έκανε και με τα αποτελέσματά της το προηγούμενο διάστημα.

Στη Λιγκ 2 είναι από τις λίγες φορές που δεν έχω τίποτα.

Οπότε τι έχουμε ως συμπέρασμα; Νιουκάστλ θα παίξω σίγουρα, στα υπόλοιπα είμαι στο «ναι μεν, αλλά…».

Θα βάλω κάνα ψιλό και στην Τσέλτεναμ, είναι αυτή που μου αρέσει περισσότερο από όσα ανέφερα. Τα λέμε ξανά την Τρίτη, με φουλ πρόγραμμα.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος