1536

Κώστας Ζαφείρης

Δεν είναι για έξι κολλητές…

Γεια χαρά σε όλους… Εγιναν «ομορφιές» το προηγούμενο διήμερο στην Ευρωλίγκα και από τη μία αισθάνθηκα ικανοποίηση που απέφυγα τις νάρκες και από την άλλη μετάνιωσα που δεν έπαιξα το διπλό της Βαλένθια.

Πάμε στα φρέσκα. Ενα παιχνίδι μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και έρχεται από την Τουρκία. Στις 7 το απόγευμα, η Μπούρσασπορ φιλοξενεί την Ορμανσπορ, με τους γηπεδούχους να κρυφοκοιτάζουν προς την οχτάδα και τους φιλοξενούμενους να θέλουν μία ήρεμη σεζόν και μία άνετη παραμονή.

Στην 11η θέση η Μπούρσασπορ με ρεκόρ 7-11 και 4 νίκες σε 8 εντός έδρας αγώνες, στις δύο νίκες η απόστασή της από τα πλέι οφ. Στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα η Ορμανσπορ (6-12), «στέκεται» για τα κυβικά της, μακριά από το γήπεδό της (ρεκόρ 3-5).

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τέσσερις κολλητές ήττες (εκτός από Φενέρ, Καρσίγιακα, Τόφας και εντός από Νταρουσάφακα) και αν εξαιρέσουμε την κακή εμφάνισή τους κόντρα στην Τόφας, σε όλα τα άλλα – πολύ δύσκολα – τεστ πήραν καλό βαθμό.

Την ίδια ώρα, η Ορμανσπορ έκανε δύο καλές νίκες τις τελευταίες εβδομάδες: περίπατο στην έδρα της Μπαντίρμα και στο ρελαντί μπροστά στο κοινό της κόντρα στην Μπουγιουκτσεκμέτσε.

Την επόμενη αγωνιστική, η Μπούρσασπορ πηγαίνει στην έδρα της Εφές. Κάτι που σημαίνει ότι αν δεν πάρει και το σημερινό οδεύει ολοταχώς για 6 διαδοχικές ήττες.

Το ρόστερ της αλλά και η εικόνα που παρουσιάζει στο παρκέ δεν είναι σε καμία περίπτωση για τέτοιο απολογισμό. Συμπαθητική η Ορμανσπορ (μικρή η διαφορά στην ποιότητα του ρόστερ των δύο ομάδων), όμως εκτιμώ ότι σήμερα θα χάσει.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης