1408

Κώστας Ζαφείρης

Δεν είναι για ανοίγματα…

Γεια χαρά σε όλους… Ο Παναθηναϊκός έκανε πράξη αυτό (ζητά από την Ευρωλίγκα να… σχολάσει ο γάμος προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του στο BCL) που είχε προαναγγείλει ο Δ. Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μεσοβδόμαδα και τώρα άπαντες περιμένουν την αντίδραση του Τ. Μπερτομέου, όπως φυσικά κι αυτή των υπόλοιπων ομάδων που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Παγωμάρα και αγωνία για το μέλλον στον κόσμο των πράσινων μετά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα, ενώ κανείς δεν μπορεί να μαντέψει ποια θα είναι η αντίδραση των παικτών στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα. Αναμφισβήτητα ζόρικο το σκηνικό στο στρατόπεδο των πράσινων… Η αλήθεια είναι ότι όσα στραβά κι αν κουβαλά στην πλάτη της η διοργάνωση του Μπερτομέου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει (τουλάχιστον αυτή την εποχή) σε σύγκριση με το Champions League.

Μόνο αν ακολουθήσει «τσουνάμι» η διοργάνωση της FIBA θα καταφέρει να κοιτάξει στα μάτια την Ευρωλίγκα τα επόμενα χρόνια.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε μπροστά μας μία ιστορία που θα τραβήξει πολύ και δεν πρόκειται να τελειώσει «αναίμακτα» για καμία από τις δύο πλευρές.

Στο στοιχηματικό κομμάτι, δεν σας κρύβω ότι περιμένω πως και πως την επανεκκίνηση της ACB (την ερχόμενη Τετάρτη), με την έναρξη του τουρνουά που θα κρίνει τον πρωταθλητή και το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα της Βαλένθια, με την συμμετοχή 12 ομάδων.

Στη Μπουντεσλίγκα, έσκασαν κάποια «μπαμ» στο ξεκίνημα του τουρνουά που γίνεται στο Μόναχο, όμως μεσοβδόμαδα η κατάσταση… ψιλοέστρωσε. Σήμερα το απόγευμα, η οικοδέσποινα Μπάγερν (χωρίς κόσμο οι αγώνες φυσικά) αντιμετωπίζει την Γκέτινγκεν.
Οι Βαυαροί ξεκίνησαν με γκέλα (ήττα από την Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς που κάνει φοβερά πράγματα στο μίνι τουρνουά), ενώ η Γκέτινγκεν στην πρεμιέρα βρήκε και τα έκανε κόντρα στην αναιμική Κραϊλσχάιμ.

Στο 2ο παιχνίδι της η Μπάγερν έβγαλε αντίδραση και «κατάπιε» την Κραϊλσχάιμ, ενώ η Γκέτινγκεν θυμήθηκε τον… προ covid – 19, εαυτό της (ηττήθηκε εύκολα από την Ολντενμπουργκ). Κανονικά η σημερινή τους κόντρα είναι για πολλά με λίγα, όμως επειδή βλέπουμε αρκετά περίεργα εσχάτως στη Γερμανία, δεν θα ανοιχτώ πολύ. Πέντε μονάδες στην επικράτηση της Μπάγερν πάνω από 14 πόντους…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης