1690

Κώστας Ζαφείρης

Δεν θέλει κανείς…

Γεια χαρά σε όλους… Ξημερώνει Δευτέρα. Η’ μάλλον πιο σωστά: ξημερώνει η Μεγάλη Δευτέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και σε λίγες ώρες θα ψάξει το +12 κόντρα στην Τσεχία (στη συνέχεια θα περιμένει από τις ΗΠΑ να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην Βραζιλία) για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Δεν θα ασχοληθώ στοιχηματικά με το ματς της Ελλάδας, με την ελπίδα να «ξυπνήσει» έστω και την ύστατη ώρα και να κάνει αυτό που πρέπει. Δεν αποκλείω τη νίκη της Εθνικής μας με 12 πόντους και πάνω, ωστόσο από την άλλη δεν μπορώ να ξεγράψω και την Τσεχία του συγκινητικού Τόμας Σατοράνσκι, ο οποίος με τη βοήθεια του σέντερ Μπάλβιν και της… Νίμπουργκ (η μισή ομάδα της πρωταθλήτριας Τσεχίας βρίσκεται στην αποστολή των Τσέχων σ’ αυτό το Μουντομπάσκετ) γράφει ιστορία.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, σήμερα το πιο πιθανό είναι να μην παίξει για την Τσεχία ο πολύτιμος νατουραλιζέ γκαρντ/φόργουορντ Μπλέικ Σιλμπ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στην ομάδα του. Οπότε, καλή επιτυχία στην «επίσημη αγαπημένη» και μακάρι το μεσημέρι να είμαστε με το χαμόγελο στα χείλη.

Και συνεχίζω.

Στις 15:00 θα γίνει το τζάμπολ στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Γαλλίας με την Αυστραλία. Τόσο οι «τρικολόρ» όσο και τα «καγκουρό» έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους νοκ άουτ αγώνες της προημιτελικής φάσης. Και οι δύο μονομάχοι είναι αήττητοι, ωστόσο όποιος χάσει σήμερα θα πέσει πάνω στις ΗΠΑ στους «8». Δεν είναι άτρωτη η Αμερική, όμως ποιος θέλει να παίξει σε ματς χωρίς αύριο κόντρα στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Γκρεγκ Πόποβιτς; Η απάντηση είναι κανείς! Δεν έκρυψα πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ ότι η Γαλλία μου αρέσει πολύ και γι’ αυτό άλλωστε την πρότεινα για κατάκτηση μεταλλίου (6 έδινε, στην ίδια εταιρία την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στις 5 παρά το πρωί, τη βρίσκω στο 3,30).

Αντίπαλός της η εξαιρετική Αυστραλία, η οποία με μπροστάρηδες τους Μιλς, Ινγκλες και Μπόγκουτ και τον «γεμάτο» πάγκο της μπορεί να πάει μακριά τη βαλίτσα. Στο 2,55 βρίσκω τη νίκη της και χωρίς… πολλά – πολλά τη βάζω στο παιχνίδι μου.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης