2113

Billaras

“Δεν θέλω να τελειώσει…”

Μόνο στον αθλητισμό μπορείς να «εισπράξεις» τέτοιες στιγμές και συναισθήματα. Όλες αυτές τις μέρες, το Wimbledon είναι πρωταγωνιστής σε όλο αυτό το όμορφο ταξίδι που ζούμε. Ένα ταξίδι που ολοκληρώνεται σε αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, ημερολογιακά στην μέση του φετινού καλοκαιριού. Ναι, δεν θέλω να τελειώσει… ήταν πανέμορφο! Αυτό το διήμερο, υπάρχουν τελικοί παντού.

Wiimbledon και Μουντιάλ, ολοκληρώνονται με πολύ μεγάλους τελικούς, αφήνοντάς μας για λίγο καιρό «φτωχούς» αθλητικά. Τουλάχιστον μέχρι να έχουμε την εκκίνηση των πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο αλλά και στο τένις με το επόμενο μεγάλο Γκραν Σλαμ στα τέλη Αυγούστου, το US OPEN. Μετά από ένα συγκλονιστικό, επικό, ασύλληπτο παιχνίδι σχεδόν επτά (!) ωρών, ο Άντερσον το ξανάκανε και στον ημιτελικό! Ακόμα είναι σαν να παίζουν με τον Ίσνερ… Ύστερα από πέντε σετ και σκορ 26-24 (!) στο τελικό πέμπτο, τα λόγια δεν χρειάζεται να προσθέσουν κάτι άλλο.

102 άσοι, 247 winners, 569 τελικοί συνολικοί πόντοι, είναι λίγα από τα στατιστικά που αποτυπώνουν τι έγινε… Ο Άντερσον θα δώσει το παρών στον μεγάλο ραντεβού της Κυριακής, αφού ο εκπληκτικός Ίσνερ δεν τα κατάφερε. Ο ΝοτιοΑφρικάνος συνεχίζει να ονειρεύεται. «Αυτός είναι…» Για να ολοκληρώσω με τους άνδρες, θέλω να πω πως είμαστε σε αναμονή.

Ο λόγος; Τζόκοβιτς και Ναδάλ, θα παλέψουν και σήμερα για το ποιος θα είναι στον μεγάλο τελικό, αφού ο δεύτερος ημιτελικός δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί. Μέχρι στιγμής, προηγείται ο Σέρβος με 2-1 σετ, σε ένα ακόμη συγκλονιστικό ημιτελικό. Του έδινα ήδη ένα «κλικ», είναι πανέτοιμος και έχει «επιστρέψει»… Βέβαια με τον Ναδάλ δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.

Όμως θεωρώ πως αφού βρίσκεται μπροστά με 2-1 σετ, δύσκολα θα το χάσει ο «Νόλε». Στις γυναίκες ο σημερινός τελικός περιλαμβάνει δύο μεγάλα ονόματα. Σερένα Γουίλιαμς και Αντζελίκ Κέρμπερ, θα δώσουν μάχη για έναν ακόμη Major τίτλο. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, όλα μπορούν να συμβούν στις γυναίκες στο φετινό Wimbledon. Τελικά, οι δυο τους είναι που θα ξαναγράψουν ιστορία, αφού τόσο η Οσταπένκο όσο και η Γκέργκες δεν αποτέλεσαν κάποιο εμπόδιο γι αυτές στους ημιτελικούς.

Η Οσταπένκο με το γνώριμο άναρχο στυλ της, πιο πολύ «μπέρδεψε» τον εαυτό της παρά την Κέρμπερ. Ενώ η Γκέργκες, κάνοντας την χειρότερη φετινή της εμφάνιση, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις κόντρα στην Σερένα, ειδικά στο πρώτο σετ. Αυτό δεν το περίμενα. Ειδικά με τον τρόπο που έγινε, με απογοήτεψε η Γερμανίδα. Και η Αμερικανίδα κάτι τέτοια, δεν τα συγχωρεί ούτε σε… μένα πόσο μάλλον στις αντιπάλους της… Συνοψίζοντας μέχρι στιγμής στο στοιχηματικό κομμάτι, δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος.

Όσοι με ξέρετε, μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Μετά από ένα φοβερό Ρολαν Γκαρός, όπου ειδικά η απόδοση στο ζευγάρι Ναδάλ και Χάλεπ με είχε δικαιώσει (5.500 μονάδες κέρδος χρονιάς), εδώ στο Wimbledon συνέχεια δεν ήταν καθόλου ανάλογη. Πότε από ατυχία (δεν στέκομαι σε αυτά, αλλά όταν χάνεις 2-3 φορές πχ ένα γκέϊμ, τα «παίρνεις στο κρανίο»), πότε λόγω τραυματισμών, πότε καθαρά λόγω λάθος εκτίμησης.

Υπήρχαν αρκετά λάθη. Ειδικά του Κολσράιμπερ απέναντι στον Άντερσον αλλά και της Οσάκα απέναντι στην Κέρμπερ (την έχει κερδίσει 2 φορές στα τελευταία τρία ματς ανάμεσά τους). Πραγματικά δεν ξέρω τι έβλεπα. Έπεσα έξω εκεί. Όσον για Κέρμπερ και Σερένα, δεν μετανιώνω γι αυτά που έγραφα. Στο ξεκίνημα ειδικά, καμία δεν ήταν έτοιμη αγωνιστικά.

Μα και τώρα, έχουν τρανταχτές αδυναμίες. Ξέρω τι βλέπω, δεν είμαι τρελός. Απλά καμία δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντί τους. Από το πρώτο κείμενο το λέμε, καμιά γυναίκα δεν είναι καλά. Άρα όταν λέγεσαι Κέρμπερ και ειδικά Σερένα, δεν θέλεις και πολύ να το εκμεταλλευτείς αυτό. Την ανυπαρξία των άλλων. Δεν μειώνω το γεγονός ότι έφτασαν μέχρι εδώ, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε λίγες μέρες θα κάνω την αποτίμησή μου για το τουρνουά, όπου θα εκτιμήσω το τουρνουά στο σύνολό του. Για το σημερινό αγωνιστικό κομμάτι, θα δώσω το πρώτο λόγο στην Κέρμπερ. Είναι άλλωστε πλέον η μόνη που μπορεί (και ξέρει) να την αντιμετωπίσει. Έχει τον τρόπο και αφού καμιά τους δεν είναι 100% έτοιμες, της δίνω τύχη λόγω απόδοσης. Για τους άνδρες επειδή δεν έχω εικόνα τι θα συμβεί στον άλλο ημιτελικό, θα κάνω μόνο υποθέσεις.

Κι εκεί θα πάω λίγο στα «τυφλά», με τα μοναδικά δεδομένα που έχω μπροστά μου. ΤΕΝΙΣ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ WIMBLEDON ΓΥΝΑΙΚΕΣ – ΤΕΛΙΚΟΣ Αντζελίκ Κέρμπερ – Σερένα Γουίλιαμς: 1 (2,85). Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στην Γερμανίδα Κέρμπερ και στην θρυλική Αμερικανίδα Γουίλιαμς, είναι πραγματικότητα. Προσωπικά δεν περίμενα καμία από τις δυό τους να φτάσουν τόσο μακριά.

Η Γερμανίδα βελτιώνοντας την εικόνα της σε κάθε ματς ξεχωριστά, κατάφερε να βρίσκεται εδώ. Ειδικά στα τελευταία, πραγματικά «αναστήθηκε». Δυνατή, με χτυπήματα γνώριμα, βαθιές μπάλες στα όρια των πλάγιων γραμμών και στην baseline και γενικώς «στροφή» μοιρών προς το καλύτερο. Εξακολουθεί να έχει αδυναμίες, ενώ μπορεί να γίνει και αρκετά προβλέψιμη όταν ακολουθεί συγκεκριμένο μοτίβο στο στυλ της.

Όμως ο τελικός θα είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση. Εκεί όλα τα άλλα θα πάνε «περίπατο», αφού θα μετρήσουν άλλα πράγματα. Κυρίως ποια θα το θελήσει περισσότερο. Για την Σερένα ό,τι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Παρά την μεγάλη της απουσία και την κατάσταση που βρίσκεται, καταφέρνει να διεκδικεί έναν ακόμη Major τίτλο. Ειδικά από τον προημιτελικό και μετά, έχει ανεβάσει το επίπεδό της κατακόρυφα.

Για σήμερα, δεν νομίζω ότι ήθελε απέναντί της την Κέρμπερ. Γνωρίζονται καλά, ενώ η Γερμανίδα είναι εξίσου δυνατή με εκείνη και μπορεί να της ορθώσει «ανάστημα». Η Σερένα θα κοιτάξει να βρεί πρώτα σερβίς και πολλούς winners. Επίσης, θα επιδιώξει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα ράλι, αφού αν πάει το ματς εκεί, υστερεί έναντι της Κέρμπερ.

Με βάση λοιπόν την εικόνα, πολύ απλά θεωρώ πως οι αποδόσεις υποτιμούν την Γερμανίδα και θεωρώ πως έχει αξία σε σχεδόν τριπλασιαμό… ΤΕΝΙΣ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ WIMBLEDON ΑΝΔΡΕΣ– ΤΕΛΙΚΟΣ Νόβακ Τζόκοβιτς: Κατάκτηση τροπαίου (1,75). Όπως είπα και πιο πάνω, δεν έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο ζευγάρι που θα βγει ποιος θα αντιμετωπίσει τον Άντερσον.

Με τα τωρινά δεδομένα, φαντάζει αρκετά δύσκολο να εκτιμήσω τί θα γίνει, έστω κι αν ο Τζόκοβιτς έχει το προβάδισμα. Πάντως πιστεύω πως όποιος από τους δύο συνεχίσει, (Τζόκοβιτς ή Ναδάλ), αυτός θα κατακτήσει το Wimbledon. Δεν υποτιμάω αυτά που έχει κάνει ο Άντερσον. Του αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια, αφού έχει γράψει ήδη ιστορία στο Λονδίνο.

Όμως μετά από δυο τόσο πολύωρα και απαιτητικά ματς, το να σταθείς απέναντι σε Τζόκοβιτς ή Ναδάλ στον μεγάλο τελικό, δεν μπορεί να μην του βγάλουν στην επιφάνεια την κούραση. Είναι απόλυτα φυσικά και ανθρώπινο, όσο κι αν θα θελήσει να το υπερνικήσει ο Άντερσον. Αυτό που θα προτείνω με την τωρινή εικόνα, είναι η κατάκτηση του Σέρβου, αφού θεωρώ πως υπερτερεί και για σήμερα, αλλά και για αύριο.

Ο Σέρβος «επέστρεψε», γυαλίζει το «μάτι» του, ενώ έχει αυτοπεποίθηση σε κάθε πόντο. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΜΟΥΝΤΙΑΛ – ΤΕΛΙΚΟΣ Γαλλία – Κροατία: Χ ημίχρονο – 1 τελικό (4,50), Δεν γίνεται να μην κλείσω ποδοσφαιρικά. Αύριο το απόγευμα, Γαλλία και Κροατία θα παλέψουν για το πολύτιμο τρόπαιο. Εννοείται πως δεν θα κρυφτώ πίσω από το «δάχτυλό» μου.

Πιστεύω πως η Γαλλία είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, θα είναι αυτή παγκόσμια πρωταθλήτρια. Μαζί με την Βραζιλία, απέδωσαν το καλύτερο ποιοτικά ποδόσφαιρο και αυτή την στιγμή είναι ενάμιση σκαλί πάνω από την Κροατία. Στο ματς με το Βέλγιο, με το που σκόραρε… «καληνύχτα». Έκλεισε τους χώρους πολύ καλά και κράτησε με ευκολία το προβάδισμα, παίζοντας πανέξυπνα.

Ο Ντεσάμπ θεωρώ πως δεν θα τολμήσει να αλλάξει πολλά πράγματα. Καντέ, Πογκμπά και Γκρεζμάν, είναι ικανοί να προκαλέσουν ζημιά (ειδικά με τον δεύτερο περιμένω να έχει σήμερα την «ευκαιρία» του), ενώ Μ’ Μπαμπέ (εκπληκτικός) και Ματουϊντί μπορεί και πάλι να είναι η αποκάλυψη. Ειδικά ο Ματουϊντί «παίρνει» χώρο και μέτρα δίπλα σε Πογκμπά και Καντέ, συνεχώς ανεβαίνει και είναι πολύ υπολογίσιμος.

Οι Γάλλοι θα βρούν χώρους απέναντι στους Κροάτες, που επιτέλους θεωρώ πως θα βγάλουν κούραση. Όσο φιλότιμη προσπάθεια και αν κάνουν, απλώς δεν γίνεται να μην τους επηρεάσει αυτό έστω και σε μικρό βαθμό. Η Κροατία, εκτός της κούρασης, πιστεύω πως δεν μπορεί να κάνει «μαγκιά» στο να κλείσει τους Γάλλους και να κάνει το παιχνίδι της.

Η Γαλλία δεν είναι Αγγλία… Σίγουρα Μόντριτς, Ράκιτιτς και Πέρισιτς (αλήθεια, τι παιχνίδι ήταν αυτό που έκανε με τους Άγγλους…), μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα στο γήπεδο, όμως η φιλοσοφία σε αυτό το παιχνίδι, είναι εντελώς διαφορετική. Δεν ξέρω αν θα ρισκάρει από νωρίς η Κροατία και θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει. Το είπα και παραπάνω, όσο περνάει ο χρόνος δεν θα είναι… υπέρ τους.

Εκτιμώ πως αξίζει μια στεκιά στο Χ ημίχρονο – 1 τελικό, αφού εκτιμώ πως με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, έχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε επικράτηση των «τρικολόρ» στο δεύτερο μέρος. Μέχρι εκεί βλέπω την Κροατία, αφού για απόψε το τρόπαιο δείχνει… Γαλλία. Υ.Γ. Νο 1: Αυτό το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνω την παρουσία μου ως Blogger of the week.

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Βασίλη που ήμουν εδώ, καλύπτοντας ένα ακόμη μεγάλο Γκραν Σλαμ. Ευχαριστώ που ανέχτηκε την … τελειομανία μου (γέλια) και που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι στην «πρώτη γραμμή» του Betsellers. Υ.Γ. Νο2 : Όσοι δεν έχετε «ακολουθήσει» ακόμη το άθλημα που λέγεται τένις, σας προτείνω να το γνωρίσετε άμεσα, επειδή οι συγκινήσεις που προσφέρει αλλά και οι στοιχηματικές ευκαιρίες, είναι πραγματικά μοναδικές.

Να έχετε όλοι ένα καλό καλοκαίρι, να προσέχετε τους εαυτούς σας και πάντα όλα με μέτρο! Ραντεβού και πάλι αρχές του επόμενου μήνα, με ανάλυση και αποτίμηση στο Wimbledon, καθώς και προετοιμασία για τα τουρνουά του τένις και τα πρωταθλήματα που ξεκινάνε στο ποδόσφαιρο! Στην σούμα: ΤΕΝΙΣ – ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ: Αντζελίκ Κέρμπερ – Σερένα Γουίλιαμς: 1 (2,85), με 200 μονάδες.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Κατάκτηση τροπαίου (1,75), με 350 μονάδες. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ: Γαλλία – Κροατία: Χ ημίχρονο – 1 τελικό (4,50), με 120 μονάδες. Αρχική Κάβα: 5.500 μονάδες Τελευταίο υπόλοιπο: 3.725 μονάδες Ποντάρισμα 14/07 -Ανοικτά bet: 670 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 3.055 μονάδες Καλή απόλαυση σε όλους τους τελικούς!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras