505

Μάκης Μηνδρινός

Δεν θα είναι εύκολα…

Χαιρετώ! Βλέπετε τη διαφορά στα νοκ άουτ σε σχέση με τη φάση των ομίλων. Ναι μεν η πίεση στα φαβορί είναι μεγαλύτερη καθώς δεν υπάρχει περιθώριο λάθους, από την άλλη όμως εμφανίζονται πιο συγκεντρωμένα και πιο αποφασισμένα συγκριτικά με ένα απλό ματς ομίλων. Ενώ, λοιπόν, στους ομίλους έγινε του… αουτσάιντερ το πανηγύρι, στα νοκ άουτ, τα φαβορί όχι μόνο κέρδισαν, αλλά σχεδόν όλα το έκαναν και εύκολα.

Η Ολλανδία 3-1, η Αργεντινή 2-1 αρκετά πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ και ας κινδύνεψε στο τέλος, η Γαλλία 3-1, η Αγγλία 3-0, η Βραζιλία περίπατο χθες (4-1). Μόνο το Ιαπωνία – Κροατία ήταν πιο ισορροπημένο, αλλά έτσι κι αλλιώς ως ζευγάρι ήταν πιο ισορροπημένο. Πάλι πέρασε το φαβορί, έστω και στα πέναλτι.

Στο φρέσκο vidcast/podcast που είναι στο YouTube και το Spotify αντίστοιχα, αναλύσαμε με τον Βασίλη τη φάση των ομίλων και τι κέρδος ή χασούρα θα είχε κάποιος αν έπαιζε τα φαβορί και αντίστοιχα τα αουτσάιντερ στη φάση των ομίλων.

Βλέποντας μάλιστα και τα προηγούμενα Μουντιάλ, το δείγμα δεν είναι μόνο ένα, αλλά τέσσερα (από το 2010 και μετά). Είναι… εκκωφαντικά τα νούμερα και αποδεικνύουν ότι ακόμα και στις μεγάλες διοργανώσεις, τα αουτσάιντερ είναι αυτά που πληρώνουν και ας τα φοβάται ο πολύς ο κόσμος.

Δείτε τους πίνακες, έχουν ενδιαφέρον.

Πάμε στα καθαρά στοιχηματικά.

Προσωπικά νομίζω δεν έχω υπάρξει πιο… ντεφορμέ, τουλάχιστον τα τελευταία 7-8 χρόνια. Τα βλέπετε, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι κάποια στιγμή θα… στρίψει, αλλά μέχρι τότε τα πονταρίσματά μου θα συνεχίσουν να είναι πολύ προσεκτικά. Εξάλλου, βλέπετε, παρά το ντεφορμάρισμα και τη χασούρα, η κάβα για τα δεδομένα είναι αρκετά μαζεμένη.

Οι 57 μονάδες καλύπτονται με ένα τρίξι για παράδειγμα, ή με έναν-ενάμιση πολύ καλό μήνα.

Στα φρέσκα. Δύο ματς σήμερα, τα τελευταία της φάσης των 16 του Μουντιάλ. Συν δύο κυπελλικά, το Στόκπορτ – Τσάρλτον όπου ο άσος είναι καθαρό φαβορί παρά τη μία κατηγορία διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες και το Τζίλιχαμ – Ντάγκεναμ. Δεν παίζω κάτι σε αυτά, δεν νομίζω ότι έχει κάτι αξία.

Πριν πάμε στα του Μουντιάλ, υπενθυμίζω ότι το Σάββατο ξεκινάει πάλι η Τσάμπιονσιπ, οπότε θα επιστρέψει και η εκπομπή. Αλλά αντί για Παρασκευή που θα έχει Μουντιάλ το απόγευμα, θα την κάνουμε την Πέμπτη, στις 16:00. Να είμαστε άνετοι, να κάνουμε την ανάλυσή μας με την ησυχία μας.

Μαρόκο – Ισπανία (17:00) και Πορτογαλία – Ελβετία (21:00) έχει σήμερα.

Υπάρχουν φαβορί και στα δύο ζευγάρια και το ερώτημα είναι αν η Ισπανία όντως αξίζει για 1,53 και η Πορτογαλία για 1,85. Θεωρώ ότι ούτε η μία αξίζει τόσο, ούτε η άλλη.

Το Μαρόκο είναι όντως η καλύτερη αφρικανική ομάδα στο τουρνουά. Καλά δουλεμένη, με ποιοτικό υλικό, με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της.

Οι Ισπανοί από την άλλη, είναι Ισπανοί. Με Κόστα Ρίκα και Ιαπωνία τα ματς δεν σηκώνουν ιδιαίτερη ανάλυση. Τη μία τη συνέτριψαν με μπαλάρα αλλά την Κόστα Ρίκα δεν την έχω σε εκτίμηση παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια το πάλεψε. Από την άλλη έχασαν, αλλά ήταν τελευταία αγωνιστική και ήταν ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Απέναντι στη Γερμανία, που ήταν θεωρητικά πιο δύσκολο το ματς, ήταν καλή αλλά όχι άτρωτη.

Δεν θεωρώ ότι οι Ισπανοί θα αποκλειστούν, όμως όντως μπορεί το Μαρόκο να τους βάλει δύσκολα. Αν έπαιζα κάτι θα ήταν το goal/goal σε καθαρή απόδοση αουτσάιντερ (2,10). Παρένθεση: από τα 6 νοκ άουτ που έχουν γίνει έως τώρα, τα 5 ήταν goal/goal (εξαίρεση το Αγγλία – Σενεγάλη) και επίσης τα 5 ήταν over (εξαίρεση το Ιαπωνία – Κροατία 1-1).

Στο Πορτογαλία – Ελβετία δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δούμε καμιά ισοπαλία, αν δούμε τη δεύτερη παράταση στα νοκ άουτ.

Μπορεί να γνωρίζουμε πολύ καλά την προσέγγιση του Σάντος σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ότι παίζει πολύ προσεκτικά, όμως και εδώ θα μπορούσε κάποιος να δει το goal/goal, που είναι επίσης σε απόδοση αουτσάιντερ (1,95).

Αυτά. Δεν θα παίξω κάτι pregame στα σημερινά, θα κάνω κράτει, δεν έχω διάθεση να ζορίσω το παραμικρό! Νέα στήλη την Παρασκευή, εκπομπή την Πέμπτη, θα τα πούμε μετά από καιρό και ραδιοφωνικά.

Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους τους Νικολάδες και τις Νικούλες. Προσωπικά έχω… άπειρους, κοντράρονται στα ίσια με τους Κώστηδες και τις Ελένες! Να είστε καλά και να σας χαίρονται όσοι σας αγαπούν.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος