2008

Κώστας Ζαφείρης

Δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος οι Βάσκοι

Γεια χαρά… Με θετικό πρόσημο έκλεισε η χθεσινή μέρα για την στήλη (τι χθεσινή, σήμερα το πρωί δηλαδή στο Σαν Αντόνιο). Αν εξαιρέσουμε την Βαλένθια (δεν το βλέπω να μακροημερεύει τον Χάουμε Πονσαρνάου στον πάγκο των «νυχτερίδων», πολύ «λίγος» για να καλύψει το κενό του Τσους Βιντορέτα), οι υπόλοιπες προτάσεις εντός κειμένου αλλά και η βασική πρότασή μας που μπήκε στο πινακάκι, πέρασαν (οι Πέισερς έκαναν πλάκα στους Σπερς, η Λοκομοτίβ Κούμπαν έφυγε με το ροζ φύλλο από την Κροατία, η Ανδόρα «καθάρισε» την Ουλμ και η ΑΕΚ επιβεβαίωσε σχετικά εύκολα τον «άσο» στους -3,5 πόντους).

 

Πάμε στα φρέσκα όμως, γιατί η ώρα περνάει και στις 20:30 ξεκινάει η δράση στην Ευρωλίγκα. Το Εφές – Φενέρ το αφήνω στην άκρη. Κρατάει χρόνια η κόντρα του Αταμάν με τον Ομπράντοβιτς εντός και εκτός παρκέ. Η Φενέρ έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν τον Καναδό πλέι μέικερ, Ενις, ο Ζοτς κάλυψε το κενό του όχι με οργανωτή («πιο καλή μοναξιά» τραγουδάει από την προηγούμενη εβδομάδα ο Κώστας Σλούκας) αλλά με τον καλό σκόρερ, Ερικ Γκριν (πέρυσι στην Βαλένθια, πιο πριν στον Ολυμπιακό).

Το ματς θα γίνει στο «Σινάν Ερντέμ», με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε να ετοιμάζουν… πάρτι. Ισως αξίζει ένα ποντάρισμα το Under 2,5 τρίποντα του Σλούκα.

 

Προσπερνάω (για πρόταση καθαρού σημείου) το ζευγάρι Αρμάνι – Κίμκι. Καμία από τις δύο δεν αξίζει την εμπιστοσύνη μας αν και η αλήθεια είναι ότι το Μιλάνο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έβγαλε μία σκληράδα που δεν μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα, η Κίμκι δείχνει ζαλισμένη από τα τρία συνεχόμενα χαστούκια στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Η λογική λέει ότι το ματς πάει προς το Over, όμως το αφήνουμε στην άκρη. Από τα ειδικά των παικτών καλοβλέπω το Over 6,5 πόντοι του Τζεφ Μπρουκς. Ο Αμερικανός φόργουορντ έπαιξε μόλις 15 λεπτά στο ΣΕΦ και έμεινε στους 2 π. Σήμερα πιστεύω ότι θα είναι πιο ζεστός.

Αλλωστε, μιλάμε για έναν αρκετά ποιοτικό παίκτη.

 

Ο Παναθηναϊκός υποτίμησε την Μπάγερν και την πάτησε. Δεν νομίζω ότι ο προπονητής της Μπασκόνια, Ράφα Μαρτίνεθ θα επιτρέψει στους παίκτες του να πράξουν το ίδιο. Οι Βαυαροί γεμίζουν το γήπεδό τους, όμως η ατμόσφαιρα που δημιουργούν δεν τρομάζει κανέναν. Οι Βάσκοι πέρασαν νικηφόρα στην πρεμιέρα από το καυτό Κάουνας, είναι αναγκαίο γι’ αυτούς να μην κολλήσουν στο Μόναχο.

Αλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα έχασαν έδαφος με δύο ήττες. Δεν τους παίρνει να τριτώσει το κακό. Στα μάτια μου είναι καλή περίπτωση το «διπλό» στους -5,5 πόντους.

 

Το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπούντουτσνοστ είναι πολλά με λίγα και χωρίς να μου κάνει κλικ κάτι. Οπότε πάμε να κλείσουμε με το Ολυμπιακός – Μακάμπι. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι του πολύτιμου Στρέλνιεκς για τους «ερυθρόλευκους», χωρίς τον Αμερικανό γκαρντ, Τζέρεμι Πάργκο οι Ισραηλινοί, οι οποίοι ψάχνουν παίκτη για να καλύψουν το κενό του αφού θα απουσιάσει για περίπου δύο μήνες ακόμα.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της Μακάμπι μέχρι τώρα την φετινή σεζόν, Σκότι Ουίλμπεκιν θα αγωνιστεί κανονικά στο ΣΕΦ (μπήκε στην αποστολή της ομάδας του Σπάχια)… Με ειδικό στοίχημα θα ασχοληθώ και σ’ αυτό το ματς και συγκεκριμένα θα παίξω το Over 10,5 π. του Σπανούλη. Σίγουρα, ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» έχει διαφορετικό ρόλο την φετινή σεζόν (άλλωστε από πέρυσι ασχολείται περισσότερο με την δημιουργία), επίσης είναι δεδομένο ότι μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν είναι άστοχος, όμως είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και καλείται να βοηθήσει περισσότερο στο σκοράρισμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης