3449

Billaras

Δεν “μιλάει” η μέρα…

Δεν ήθελε χθες να μας κάνει τα κέφια, αλλά δεν θα κάτσω και να τα βάψω μαύρα. Μαύρα τα βάφεις είτε αν έχεις παίξει λάθος, είτε αν σε έχουν πιάσει κώτσο, είτε αν έχεις…ασύνορη ατυχία, είτε αν οι ομάδες “σου” σε απογοητεύουν πλήρως. Δεν συνέβει κανένα από τα τέσσερα. Και σωστά μπετ ήταν και οι δύο εκ των τριών δεν έχασαν και λίγο ήθελε, ακόμα και η Ναντ δεν ήταν κακή, το αντίθετο.

Πάλι τα ίδια θα έπαιζα, πάλι έτσι θα ξαναπαίξω, όταν δω λάθη αποδόσεων από τους μπουκ θα τα χτυπήσω. Και ας χάσω μιά, δυό, τρεις, πέντε, οκτώ, δέκα. Οι δύο νίκες που θα κάνω, θα αρκούν. Με απασχολεί το κεντρικό πλάνο, the big picture, ο Μάιος. Οχι μιά βραδιά του Νοέμβρη που οι παικτικές αξίες δεν επιβεβαιώθηκαν. Θα επιβεβαιωθούν την επόμενη, τόσο απλό όσο ακούγεται… Τα αφήνω πίσω, έρχομαι στο σήμερα.

Αχρωμο, άοσμο και άγευστο. Πολλά “ναι μεν, αλλά”. Θέλετε να μιλήσουμε γιά φαβορι; Γιά μιά εξάδα σε καλούτσικες αποδόσεις (Γουίκομ, Μπελενένσες, Στουρμ, Λάτσιο, Λας Πάλμας, Ρεμς) δεν θα είχα καμιά αντίρρηση. ΔΕΝ είναι ευκαιρίες όμως. Απλά…καλοστεκούμενα φαβορί σε fair αποδόσεις. Αυτά όμως δεν ήταν ποτέ το…φόρτε μου και το γούστο μου.

Στράφηκα σε αουτσάιντερ. Είτε Ρεν, είτε Χιρόνα, είτε Παναιτωλικό, είτε Πάλας, είτε Σκάνθορπ, είτε Τσέλτεναμ, είτε Γουίγκαν, μπήκαν σήμερα στο μυαλό μου (γιά λίγο) και οι Ρεντινγκ, Κάρντιφ. Εδώ να ανοίξω μιά παρένθεση: Το κουμάρι είναι (και) παιχνίδι ψυχολογίας. Και κάποιων “σταθερών”. Και timing. Να δώσω παράδειγμα: Πριν 10 μέρες, πολλοί κόντραραν την Σριούσμπερι εντός.

Εγώ δεν το έκανα. Αντίθετα, την κόντραρα σερί δύο φορές εκτός έδρας. Και με Ντάγκεναμ και με Εξετερ. Δεν το έκανα τυχαία. Εχω ως “σταθερά” ότι εντός είναι πανίσχυρη, εκτός μπάζει άσχημα. Με …δικαίωσε με την Εξετερ, έχασε με ανατροπή το περασμένο Σάββατο. Τώρα πχ ο Μάκης την κοντράρει εντός με την Μπέρτον. Τυφλός δεν είμαι, βλέπω το ανέβασμα της Μπέρτον, ξέρω την αλλαγή προπονητή, ξέρω και την δυναμική της, βλέπω και την απόδοση.

Αλλά…η σταθερά μου δεν αλλάζει. Και μένω αμέτοχος. Αλλο παράδειγμα: Λέμε να κοντράρουμε Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ωραία. Κοιτάξτε πότε κέρδισε …τελευταία φορά. Οταν…την κόντραρα εγώ, με την Ρέντινγκ! Μιά τυχερή νίκη που μου στέρησε καλά κέρδη. Εκτοτε…δεν ξανακέρδισε 10 ματς! Δηλαδή…μιά χαρά έβλεπα, μιά χαρά είχα παίξει. Αλλά δεν το πήρα από ατυχία εκείνο το διπλό.

Θέλετε άλλο παράδειγμα; Πότε κόντραρα Νόριτς; Με Μπόλτον στο 6.00 στις 31/10, πριν ένα μήνα. Τι έκανε εκείνο το βράδυ; Κέρδισε. Πριν και μετά από εκείνο; 1-4-4 απολογισμός! Σε εννιά ματς, μόνο…εκείνο κέρδισε. Δηλαδή, πάλι σωστά έβλεπα, αλλά έπεσα στην (μοναδική) βραδιά που κέρδισε. Αυτά δημιουργούν ψυχολογία. Οταν θα πω σήμερα “Γουίγκαν”, αναπόφευκτα το μυαλό την ίδια ώρα λέει “μωρή ρουφιάνα Σέφιλντ, αν μου την ξανακάνεις πάλι σήμερα, θα σε σκίσω” (γέλια).

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, δεκάδες, έχω μνήμη ελέφαντα και τα θυμάμαι όλα (απλώς σε κάμποσες περιπτώσεις …πήρα το αίμα μου πίσω, παράδειγμα Λίβερπουλ, που η μοναδική της νίκη εδώ και ένα μήνα ήταν…με τη Σουόνσι η ανατροπή στο Λιγκ Καπ αν θυμάστε, απλά…την ξανακόντραρα πχ με την Πάλας και…. “εκδικήθηκα”). Να μην το πολυπαιδεύω.

Σε μέρα που δεν μου “μιλάει”, θα κάνω απλώς ένα…ανάμικτο yankee και τίποτα μα τίποτα άλλο. Θα πάρω Γουίγκαν (έπεσε λίγο στο 2.60), Τσέλτεναμ (ανέβηκε λίγο, στο 2.87), Χιρόνα (στο 3.00) και Ρεν (στο 2.80). Μιά κόντρα εντελώς ντεφορμέ, μιά άφιξη νέου προπονητή, μιά σταθερά καλή ομάδα ειδικά εκτός και μιά φορμαρισμένη και ξεκούραστη. Και τέλος.

Και αυτά τα τέσσερα με…βαριά καρδιά. Δεν ξέρω, κάτι με χαλάει στη μέρα, δεν θέλω ούτε φαβορί να παίξω (ανέφερα μερικά, αν θέλετε αξιοποιήστε τα), ούτε να ρισκάρω πολύ, αλλά δεν μπορώ και να μην παίξω κάτι. Καταλήγω σε αυτό το yankee και κάπως έτσι θα κινηθώ και αύριο. Ο Μάκης λέει σήμερα “τρέλλα και ότι βγει”, εγώ δεν έχω…όρεξη γιά τρέλλες σήμερα.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.220 μονάδες. Ποντάρισμα 29/11: Yankee (2-3-4): Γουίγκαν 2 (2.60)-Τσέλτεναμ 1 (2.87)-Χιρόνα 2 (3.00)-Ρεν 1 (2.80) με 40 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 240), 17 κάθε δυάδα (σύνολο 68) και 12 στην τετράδα. Ολο μαζί 320 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 320 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.900 μονάδες. Η μικρότερη δυάδα οριακά μου δίνει το 90% του μπετ πίσω.

Αρα, γιά κέρδος θέλω είτε 50% αλλά με μεγαλύτερη δυάδα απόδοσης, είτε πάνω από δύο εύστοχα. Πολύ συντηρητικό και μαζεμένο παιχνίδι. Δεν βιάζομαι, δεν αγχώνομαι, δεν πιέζω τον εαυτό μου να παίξει. Εχουμε…πολύ μέλλον ακόμα, αν έρθουν κέρδη σε μέρα που “δεν υπολογίζω”, καλώς να ορίσουν. Καλό βόλι και αύριο μεσημέρι πάλι εδώ.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras